.

.

måndag, januari 31, 2011

Reparerat

Inte alltför rolig källarvägg, har nu provat på blanda och reparera med "puts"..........det gick över förväntan. Imorgon ska väggen vara vit :)





söndag, januari 30, 2011

Present

När jag fyllde jämt fick jag ett presentkort på Bauhaus av jobbet, 1500 kr. Idag köpte jag då min 40-års present ;D........Jippi wow

Lördagkväll

I ärlighetens namn så vart vi båda lite besvikna över teatern igår, den var inte jätterolig. Snarare en pjäs som försökte förmedla lite allvar om livet, vad man bör hinna med/hur man ska agera......innan det deprimerande är för sent. Några goa skratt men annars en svag 3:a i betyg.
Men kul att få klä upp sig och ha en lördagkväll på stan. Vi avslutade men några öl på "Kings" med Alexandra + kompisar :))

lördag, januari 29, 2011

Flytt

Kontorshörnan flyttad till marsvinsrummet, riktigt bra. Mormors pallen med såklart. Jisses vad damm det kan finnas.............
Nu bär det snart iväg till Maximteatern :)

Härligt

Dolly pigg och glad, och väggen vit........Härligt.
Bra start på lördagen

fredag, januari 28, 2011

Back on track

I´m back, nya friska tag. Tjoho vad kul, målning igen.......som jag skrev förut ska allt "restjobb" avslutas nu. Så idag var jag på Bauhaus och hämtade hem en fönsterskiva, en golvlist och puts (har aldrig jobbat med puts förut ska bli spännande, annan dag i källarens värd) Marsvinsrummet ska nu bli helt vitt :) så här har det sett ut ca ett ½ år........kommer inte ens ihåg varför, men jag tror färgtråget torkade ihop............


Ett lager klart............
Kanske kommer ha ett marsvin mindre i morgon......flyttade buren så helt plötslig står Dolly och tuggar på ena Orchideén, ingen aning om det är giftigt, men själva ordet Orchideé låter inte bra ://Ja goa Malin, jag ska blogga oftare igen, kul att du gillar det :) Tack för idag och hjälp med ny gardin och gardinstång......även om du tyckte det var en dj#%la bajengardin ;o). Puss mam

tisdag, januari 25, 2011

Bortglömd

När julgardinerna åkte ner stod denna torra stackare där bakom..............så jag kan då tala om att Hyasinter inte gillar att bli bortglömda bakom en gardin, som vissa andra blommor ;)

söndag, januari 23, 2011

Mat

Veckan räddad, nu ikväll kom matleveransen......och kul, allt verkar gott.
Mån:Ungnsstekt lax m basilikasås
Tis: Jättebiff m Gremolata
Ons:Potatis och röbetsrakor Tor:Prinskorv med rostade rotfrukter och pepparrotssås
Fre:Kyckling Fajitas
Ja nu vet ni vad vi ska äta..........vilken dag vill ni komma?



lördag, januari 22, 2011

Lördag


Lyssnat på denna bok inatt, udda men riktigt rolig. Vakande 02 och 06 .....suck!
08.30 Gick upp
09.15 Hundpromenad
11.00 Samling basketlaget
12.15 Match start, vinst med 79-9.....ja jag skrev rätt 79-9 :)
Väl hemma fick jag äntligen börja plocka och fixa då vi fått upp hyllsystemet i lilla rummet uppe. Allt jox som legat i lådor sedan renoveringen har nu fått riktiga platser.
Nu blir det "kväll" och Handboll..........och DIF hockeykoll på datorn.

fredag, januari 21, 2011

Kommer upp

Efter morgonens hundpromenad gick jag ett varv på ägorna, och se.........sommarkrukorna börjar visa sig..... ....och här kommer parasollfoten................
.....och självaste underbara gräsmattan :))

men oj........ div "skräp" kommer visst också fram på baksidan, inte lika underbart, (baksidan som vi användt för grovsopor...)
Se en matta och nedan är den gigantiska kupolen till gamla utebelysningen...............Phu...misstänker vår "städdag" til Högdalens reuturåtervinning blir tung iår.....igen.

torsdag, januari 20, 2011

Sköta om

Har nu läst på lite hur man sköter en Orchideé.....men funkar det inte är det visst bara ställa den bakom en gardin och glömma bort den......har jag hört av en kompis......och sett :)

Beröm


Beröm dig själv ofta, då blir man gladare :)
I morse berömde jag mig för att jag gjorde valet att tanka bilen .........oftast "hoppas" jag det ska gå att köra en dag till, och så slutar det med att jag får sitta lite lagom orolig när jag åker hem på de sista bensinångorna (det har blivit lite som en sport......hur långt klarar jag mig?) (Men obs, jag har aldrig fått bensinstopp:)

Sedan berömde jag mig när jag klev in på Sats i morse 06.34 ..................
Så på lunchen köpte jag två Orchideer till vårat hem....för att vi är så bra!

tisdag, januari 18, 2011

Slut

Är mör och slut.......Idag dubbeltränade vi, jag hade mitt PowerStep pass på Sats kl.18.30 och Bennet passade då på att köra på Friskis. Vi skildes på parkeringen och bestämde träff efter en tim, kanonbra. Man skulle kunns tro Tuva var med...................

fredag, januari 14, 2011

Fix

Har haft bloggtorka.............. Men idag är det fredag och lite nya ideér förgyller huvudet, eller sätter grubbel?! Har idag roat mig att städa undan julen och en timme på Bauhaus och beställt fönsterbänk-skiva till köket, det som snickarna ej lyckades med. I fix. Och har nu bestämt att vi ska slutföra alla småprojekt som ligger och "restar" här i huset. Go fredag.

tisdag, januari 11, 2011

God tisdag

Tycker faktiskt det är helt ok att jobba igen efter julledigheten :)

söndag, januari 09, 2011

Konstigt

Det är väl konstigt att det ska ta sådan tid att utföra vissa saker, även om allt material finns hemma. Nu är det på plats iallafall, så här såg det ut vid läggdax igårkväll.

lördag, januari 08, 2011

Trapp

Har bestämt mig för att äntligen slutföra "the step from hell" trappan som aldrig blir klar, måtta, klippa, limma och såga noslisten. Nedersta tappsatsen vart klar våren -10 .............

fredag, januari 07, 2011

Avkoppling

Kan varmt rekommendera pussel som avkoppling, vi gjorde nedan under vistelsen i Småland och har ett annat på G här hemma. Men välj inte vara himmel och hav, eller stora enfärgade ytor. Välj ett pussel med många flera olika motiv/hädelser, det är mycket roligare.



torsdag, januari 06, 2011

Hem

Jobbig körning från Småland idag, ca 55km/h snöstorm, modd och halka.......det tog tid. men till slut kom vi hem välbehållna. Bra kört my B.Sedan bar det iväg till hovet DIF-timrå, maffigt tifo då JK firade 30 år, imponerande! Tyvärr förlust i sudden......igen.

onsdag, januari 05, 2011

Örn

Igår var vi då på örnjakt, alltså att titta på. Dan innan hade dom lagt ut 2 rådjur men dom var redan uppätna.. Vi såg något som cirklade i luften men då vi inte hade kikare var det svårt att se (nu har vi kikare-Ullared ;) Och då vi inte vill offra Saga ute på matbordet blev det inte mer örn än så, för denna gång..........men maffiga är dom, på bild. Tuva hjälpte o spanade.





tisdag, januari 04, 2011

Dagen

Idag har vi kollat efter örnar vid ett "örnmatningsställe", varit och handlat mat i en liten håla (civilsation) och ätit middag på kvällen med goa kompisar/släktingar här nere. Bilder kommer i morgon.............o i morgon ska vi till U...llared :))
Har tom fått hundvakt så vi kan få vara borta huuur länge vi vill.

måndag, januari 03, 2011

Rum

Sovrum med öppen spis, härligt tycker jag.......men min varmblodige sambo vägrade prova den, inte ens som mysfaktor.......Gästrum..........som saknar gäster
Extrasängar..........som saknar extra (Jo iof Tuva har tagit en av dem i bruk)
Kök
BRANT trappa från övervåningen, där ingen av hundarna kan gå nedför, men Tuva fixar uppåt. Saga lilla damen, behöver dock transport upp.
Allrum uppe, skönt ändå med tv så vi kan se småkronorna :))