.

.

fredag, april 27, 2012

Tjoho

Vet inte om man vågar ropa Tjoho än............men det är lång helg och solen skiner :)
Poolen står där i solskenet, men det är fortfarande torrsim som gäller..........
Se gamla fågelholken har fått en talgoxe som gäst, men min nya holk står fortfarande outhyrd .........vad jag sett, men men. hoppas nån hittar den.

torsdag, april 26, 2012

Älg

Älgmorgon igen :) ska försöka hålla kameran redo någon morgon så får ni se "objektet". Men den står precis på uppfartssträckan (ja alltså intill..) till väg 73, där man ska ha koll på övriga bilister och öka till 110......men jag kan ju försöka.
Sen var det fuuulllllt av daggmaskar när jag gick från bilparkeringen till jobbet, det måste vara ett riktigt vår...sommartecken, daggmaskar när det regner :)
Djur är kul.

onsdag, april 25, 2012

Onsdag

En onsdag,
Fick skrapa bilen från frost idag me.......suck!
Mötes onsdag, en lååång dag till 17.30......men som förgylldes.......ja faktiskt förgylldes av ett besök på SATS mitt på dan.
Inga direkta köer hem..........
B hade fixat kycklingsmiddag :)
Lite fotboll på TV, en tvättmaskin igång........
Snart kvällspromenad med hundarna.......
sen Zzzzzzzz

måndag, april 23, 2012

Saga

Vår lilla Saga vår prinsessa.
Idag var det hennes tur att få en 8 års "besiktning" hos veterinären.......och domen blev som Tuva, dåliga schnauzertänder.
Lösa tänder fram, uppe och nere.......så nu fick vi ny tid för tandoperation/dragning av tänder......ja damerna får väl snart äta passerad mat ://

söndag, april 22, 2012

Boende

I veckan köpte jag en fågelholk, kände att eftersom vi tog ner en med björkarna förra året så skulle vi såklart up med en ny. Byggde ju en enkelt i Farsta men denna gång blev det köpeholk.

Tuva trodde att det redan bodde någon där......att typ fågeln ingick..........

Men nej då ingen hemma än.........och här vart holken lite väderskyddad soch så smälter den in lite bättre i naturen.




Och idag kom den på plats, ska bli kul att se vem som tar förstahandskontraktet iår. Lovar förmedla och försöka fota kommande hyresgäst.


fredag, april 20, 2012

Älg

Har sett älg nu två mornar i rad, på samma ställe. Igår var den ensam, idag var det två.......de står där och betar så fint i skogsbrynet. Mäktigt!
20 min senare åker jag förbi centralbron och stadshuset, stor kontrast......
Häftigt att bo så här

Trevlig.....Hälg

torsdag, april 19, 2012

Högar

Här kommer en serie högar......alla befinner sig på vår tomt......
En förb##nad snö hög kvar.... En kubikmeter sättsand som ska användas vid slutmonteringen av poolen......när värmen kommer ......


Resterna av 1,5 kubik stenmjöl..........vet inte riktigt vad vi ska göra med resterna.....


En hög "gräsrutor" från höstens altanplaner......som avbröts..............



En jord hög..........."bra att ha" .....men det vart lite mycket kanske ;). Har tagit massor (tyckte jag) som utfyllnad.....men högen har inte minskat.........Hhmmmm



Överblick, med Tuva i bakgrund som spanar in grannens hund

Stubbhög........som grannar erbjöd oss mitt i poolstöket.....bara tacka o ta emot. Det får väl bli semester jobbet att klyva den, kan ju funka om man kan ta ett dopp emellanåt....




Och här nedan är en pall 1,5 kubik kluven björk ved ......Jaha, den syns inte.........Nääää för den staplade jag in i garaget igårkväll :))

onsdag, april 18, 2012

Fin or

Beställer inte kläder ofta, men fick ett ryck då jag tycker "Desigual" har fina grejjer........hämtade ut den idag...........när B kommer hem tror han det är nya gardiner som hänger på stolen............


Sommaren får väl visa om jag behåller den ;)

Nog

Nu har jag fått nog...............trodde "skrapa bilen mornar" var över, suck!
Men får väl glädjas över ljuset istället, redan 05.25 och ljust.

lördag, april 14, 2012

Dagen

Jaha då är vi hemma igen efter en dag söderöver i sol, ingen trafik så hur smidigt som helst.
Vi har varit i Vaggeryd och hämtat material till poolen och passade samtidigt på att fika hemma hos Kulan på Ågård, vår sommartillflyktsort.
Tack Olle för hundpassning.



...och hemma är tomten vit och ca 1 dc blötsnö..............suck

Sol

Måste stanna...B behöver nya solglasögon.....solen strålar och bländar :) nice




Söderut

Det är inte bara vi som har sommardäck, minst tre olyckor har vi passerat.
Men nu kan jag glädjande tala om att snart i Nyköping har vi torra vägar och nästan blå himmel.





På väg

Dagstripp till småland idag......känns som på vägen till fjällen. Hoppas bättre väglag ju längre söderut vi kommer.
Shitväder....


fredag, april 13, 2012

What..

Åååå vilken mysig kvällspromenad....




torsdag, april 12, 2012

Aktiv

Tredje dagen i rad, jogginglunk i skogen efter jobbet. Bra där!

I tisdags tiggde Tuva att få följa med....i duggregn, och visst fick hon det. Tänkte inte riktigt på att det var en 80-årig dam jag släpade ut...........halva vägen var kopplet sträckt bakåt (hon ångrade sig nog), sedan mot hemväg tog hon dock täten och lotsade mig hem. Hon har inte "tiggt" att få fälja med igen...... Och jag måste ju bara få säga att tjejen i kassan som sa att "det är mycket roligare att träna i pigga färger" ljög.............jag har fortfarande lappen kvar på tröjan. Vill ju inte springa runt som en neonboll i skogen...............

onsdag, april 11, 2012

Extra hjärta

En liten film som visar hur det konstgjorda hjärta som jag bla jobbar med fungerar, används som ett "stödhjärta" ex innan, i väntan på hjärttransplantation eller om det egna hjärtat behöver avlastning av olika orsaker.
Kan lägga ut denna länk då filmen finns på Youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=HwevoGED7cE&feature=youtube_gdata

måndag, april 09, 2012

Skön jobbig dag

Tänk att det är så skönt att vara ute och jobba fysiskt :) Började dagen med 4 timmar att bära vedkubbar från ett ställe till ett annat, bära jord från ett ställe till ett annat, så skönt att få lite ordning på tomten.....där röran nästa är (pool)total...åsså kaffe ute solen.
Aptrött och svettig gick jag in tänkte slappa i soffan...men ack, tog en dusch lite mat......och tada, ny krafter. Planterade om ovan blomma som "bodde" jättetrångt, oj...nu blev "den" visst tre....ja, ja 49 eller 52 blommor spelar väl ine så stor roll ;)

Men kolla här.....fönsterbrädan håller på att kapsejsa.....tacka sjutton för det, endast 1 skruv istället för 4 i hållaren......undra om de innan oss ens hade blommor på den? Ok, kanske en, inte fyra...dax att skruva....



Blomstaus på Klövervägen 20







söndag, april 08, 2012

Premiär

Då var fotbollspremiären hemma avklarad. Sol, mycket publik kan det bli bättre......jo, goa Amanda min systerdotter var med. Ingen av mina brorsor var där men Malin såklart, härliga familjen......och vinst=underbart




Komma skall

Sol och blå himmel för andra dagen i rad....härligt, dock saknas riktiga värmen. Så kul at se alla knoppar och växtlighet som visar att "vi är på gång".





Blå himmel också för Djurgården, idag fotbollspremiär hemma på Stadion :)