.

.

tisdag, december 31, 2013

Gott Nytt År


Gott slut och Gott nytt

Julens spår

Tattar bil......nää vår, Idag blev det en tur till returåtervinningen med allt julklappspapper, och pantning av tomflaskor.
Nu kommer vi in i garaget igen....

måndag, december 30, 2013

Äventyr för S

Jo men det var som ett äventyr för Saga, att få åka bil bort till våra "ängar". Vi har mest gått med henne i vårt närområde annars, då hon ändå inte kunnat gå så långt och vi har fin skog nära. Jag gick före och ropade på hene, wow vi fick några galoppsprång med gamla damen.
Önskar jag haft denna kamera med Tuvis................



Gårdagens bästa

Jo då, igår invigde jag kameran. Gick till skogs och bara "provsköt"....nära, långt bort, små och stora objekt. Här kommer några test-bilder, kommer nog i fortsättningen ha tema "Dagens 3 bästa shoots" eller nåt......men lovar inte varje dag


Det enda farliga med skogsfotografering är att jag en vacker dag (eller ful) kommer gå vilse....märkte direkt att "ska bara gå dit", "och dit", "och dit", sen är man snabbt lost. Måste använda GPS tror jag, tjing!

söndag, december 29, 2013

Dagens bästa

Lyckades bara föra över EN bild.....har bråkat med datorn hela kvällen, nya tag i morgon. Men shit vad jag är nöjd......

Grrrr

Datatekniken strular just nu här hemma.....svårt att blogg från mobilen, det går inte att lägga upp foton på bloggen via datorn. Stationära datorn uppe vill inte starta......grrr säger jag, jag som vill lägga upp premiärbilderna från nya kameran.

Yoga

Nytt år, nytt lugn, nya tag. Ja, varför inte? Fick en yogamatta i julklapp.......ska hitta en vrå med ro, kanske lite fin musik, några minuter lite då och då. Vet inte om det är min grej, men tycker det låter rogivande och lite stretch  är alltid bra , jag ska verkligen  ge det en chans .



lördag, december 28, 2013

Hemma bäst

Hotellfrukost = super. Vi är eniga att vi haft en trevligt dygn, kul att komma iväg såhär. Men vi är också eniga att "vad skönt att komma hem, och vad bra vi bor i fina skogsområden".  Tack Malin, Ante & Rasmus som var hus och hundvakt.

På vägen hem idag gjorde vi en investering.....så var beredda på foton. Ska bara lära mig den först, har suttit med manualen nu några timmar imorgon ska jag öva på skogsfoton :) tur att jag är långledig

fredag, december 27, 2013

Ovant bra

Hotell Scandic vid Drottninggatans slut, perfekt.....men kanske inte havsutsikt. Vinet var gott....jo det blev tandborstglasen. En god middag har vi avnjutit, trevlig promenad i stan (lite kul...jag- oj vad mycket folk, när vi kom till gallerian B-shit vilken ljudnivå.....skönt vi är så lika :)))
En kanonbra bio, kan rekommenderas. Nu tar vi något svalkande sedan fortsätter kvällen.......

Julis två

Det blev faktiskt två julklappar till oss. Nummer två avverkar vi idag, hotellnatt i stan med middag och lite uteliv...wow :p. Vi smusslade med en vinflaska....kom på nu , undrar om vi får dricka ur tandborstglasen.....:0)

Nu har vi åkt iallafall...

torsdag, december 26, 2013

Vår julis

Min och Bennets julklapp blev........tillbaka till härliga Kreta Makrigialos, resa bokad!
Sådan underbar avkoppling, fina vyer och god mat, det vill vi åter till.

onsdag, december 25, 2013

Har ej tid

Har ej haft tid att blogga...... haft huset fullt av kär familj i två dygn. Vi har hunnit med det som man ska, Kalle, julmat, tomten, klappar och uppesittarsnack. Idag gick jag och del av syrrans familj en skön skogspromenad i det härliga regnet.
Nu juldag kväll är det ett tomt vacuum.....på gott och ont. Saga tycker nog det är skönt att julafton är över, nu har vi tid för henne igen.

måndag, december 23, 2013

Dan före

Sista rycket idag, döttrarna, svärsöner och barnbarn finns hos oss härligt! Maten fixad, granen är nyss klädd, nu kvällsmys i soffan.
Jag smygfotade utifrån.....och det stämmer, vi har så mysigt :)

söndag, december 22, 2013

Kontrollerat kaos

Jo men det är så det är, kontrollerat kaos.......vi går och småplockar, en av två julskinkor snart klar, dukning halvfärdigt, bäddning nästan klart (9 övernattande, härligt vi har stort). Finskålarna diskade och julgranen inne redo att kläs i morgon kväll....ölen är god.

lördag, december 21, 2013

Akutmat

Haft en fikadag i Väsby , hem darriga och med blodsockret på noll så blev det akut stopp vid Vegabaren i Haninge. Inte nyttigt, men ack så gott......

Felavlade hyacinter

Vad är det för fel på hyacinter nuförtiden? Skeva o vingliga.....och glesa, några stackars blompiggar på den, å andra sidan blev den dubbel.....brukar de vara så? Jag minns dem som raka stolta och med fin kraftig blommning.......det var bättre förr.

fredag, december 20, 2013

Skogen

Fint mystiskt väder idag, lekte naturfotograf......och är grymt sugen på en systemkamera har jag kommit på.