.

.

onsdag, juli 31, 2013

Yes redo

Jo men då är vi väl redo för lilla valpen.....som också kommer byta namn, Lana blir Stella. Lana är lite krångligt, kort och hårt, Saga och Stella blir mycket bättre än Saga och Lana. Hoppas vi får tummen upp av er? :)
Gamla buren avspolad och in i bilen (kan ju inte ha en valp studsa runt, no no) Tuvas gamla fällar tvättade, nya leksaker inköpta.
Check....

80%

Jobba 80%
Tack min kärlek som stöttar och accepterar att jag går ner i arbetstid, lovar bli en fin 20%-ig "hemmafru".
Tack jobbet som utan problem gick med på det....."man ska vara rädd om sig och må gott, för att göra bra jobb" skön inställning.
Så nu jobbar jag 80%, med min långa resväg och all tid jag sitter i bilen varje jobbdag, gör detta beslut mig glad.

tisdag, juli 30, 2013

Så kul

Mitt favvo program, The Big Bang Theory.....ha ha så kul.

Dimmigt

Idag var det som att köra in i en vägg av dimma, men jag hittade till jobbet även idag.
Nu morgonkaffe.

måndag, juli 29, 2013

Lökigt

Igår skördade vi löklandet, många fina gula och röda lökar. Mysigt att ha "hemmagjorda". Kan rekommendera detta, räcker att ha plats för en pallkrage med lite jord, så enkelt.

Vitlökarna vi planterade har däremot...typ bara försvunnit...eller kommer dom senare kanske?!

Ganska ok

Det känns ganska ok att vara tillbaka på jobbet, mulet och regnpölar, men visst inatt har man ju bara sovit en halv natt....men det rätar nog ut sig kommande natt. Man kommer vara fiiint trött ikväll, B lovade se till att jag inte somnar efter jobbet.
Men har nog inte varit borta tillräckligt länge, kom ihåg både koden till jobbet och lösenordet i datorn.
Däremot fick jag byta radiokanal i bilen, från p3 till "lugna favoriter", orkade inte med fartig musik....är det ett gott semestertecken eller inte?!

söndag, juli 28, 2013

Jo tillökning

Jag och B har varit överens om att vi vill ha två hundar, men vi har inte vetat exakt när. Tuva somnade in i februari det har tagit tid att sörja,  kommer alltid bli tårögd när jag tänker på henne.......men nu känns vi lite redo. Det är mysigt med en lite "flock", hundarnas gemensamma sällskap, varsitt koppel när vi är ute och går....ja helt enkelt två vill vi ha och gärna en som är lite tuff och vi kan jobba med (saga vår prinsessa är pensionerad).

Så idag blev Rivendells Silva vår, papper skrevs pengar överlämnade. Lana blir hennes namn.
Däremot kommer hon bo kvar hos uppfödaren till 23/8 då vi kan vara lite lediga igen........egentligen skulle vi inte ha valp från denna kull, men då denna valptjej oplanerat plötsligt kunde bli vår kunde vi inte säga nej (det kändes som om det var meningen).
Så med lite pyssel är hon vår, om det fungerar bra kommer vi ha henne på helgerna i augusti fram tills den 23:e.

 Saga var snäll, undrade mest "vad ska jag göra med denna?"


 Lana hade med sig "sista" brorsan hit idag som resesällskap.

 Trött tjej......vår trötta tjej
....vår tjej <3

lördag, juli 27, 2013

Kompostgaller

Kompostgaller skulle man ha tagit patent på, minns inte hur många förpackningar vi köpt under åren. Till hund, som staket, som grind, till marsvin... och just till komposten. Undrar vart alla sen tar vägen?
Idag blev det tre nya förpackningar......nu är poolen barn och hund...valpsäker. Ja "delvis säker", inga akuta dopp kan ske men självklart vaktar man ju ändå. Och säkert pooltäcke när ingen badar vill jag förtydliga.
:)

Malin 22

Igår firade vi Malin, ett stort gäng som trotsade värmen och åkte till stan och restaurang.
Tänk, Malin som själv blir mamma om bara ca 3 veckor, häftigt.

fredag, juli 26, 2013

Måste börja

Idag är min sista semesterdag för denna sommarsemester....men erkänner, är väldigt nöjd, utvilad och glad. Det känns rent av ok att börja jobba på måndag.

Men....den engelska sommarboken vi fick av jobbet har legat orörd, nu ska jag börja med ett kapitel så jag iallafall kan säga att jag börjat om nån frågar....och tala sanning.

torsdag, juli 25, 2013

Besöker kennel

Besöker kennel Rivendell som har Pinschrar, en ras som troligtvis kommer bli vår nästa hund. Vi ville komma och "klämma och känna" då vi inte känner någon som har rasen. Den är ju släkt med Schnauzern sååååå en glad tuffing som Tuva var känns det som det är.

 Denna lilla tik "lilla röda" var fortfarande osåld   :o)
Jag och B har snart slut på semestern, en valp/hund kräver noggrann planering och bra start. Vi kommer inte hasta oss in i ny hund, dock tror vi Saga skulle bli glad av en kompis innan hon blir för gammal.


 En 8 v valp...det är som ett yrväder..........hade nästan glömt

...man blir ju såååå trött.......skoja bara, hon låg 3 sek

Näää

Tittade in i projekt "bastu-del"......men stängde snabbt dörren igen....inte idag

onsdag, juli 24, 2013

Mage

Idag har Bennet borrat upp hyllor hemma hos Malin och Ante, jag och Malin har gipsat gravidmage.....coolt.

Eftermiddagen blev....jo helt rätt, vid poolen.

Färgrann

Tidigare i juni konstaterade jag (och B) att rabatterna bara var gröna. Men nu är det verkligen skillnad, gick ett varv i morse.....

tisdag, juli 23, 2013

Typer

Konstiga typer jag stött på idag....

OMG

Tapeten i bastudelen är trist, en gammal strukturtapet som är dåligt ditsatt. Det är luftbubblor och den är.....var lös i varje skarv.
Såååå.....nu ska det tapetseras om, men detta förarbete är så grymt tråkigt, speciellt när de fuskat innan och grundjobbet nu blir ett hästjobb......inser jag...men tapeten är redan köpt, bara å köra!