.

.

lördag, november 30, 2013

Uppställt

Jo det blev så, nu är mormors julkrubba uppe....fint. Minns hur man som liten stod och tittade och lekte försiktigt med lammen, de tre vise männen.....
Detta får bli vår bit av den kristna julen, för julotta är det dåligt med....

Tradition

Såklart ska adventsstjärnor upp idag, en röd julgardin kommer nog också upp. Står och funderar på mormors gamla låda .......jesuskrubba och vinterlandskap som alltid funnits uppe när jag var barn. Då vi kommer att vara här på julafton kan det nog vara fint......

fredag, november 29, 2013

Julbord

Jaha....första julmaten, Långbro Värdshus med jobbet.

torsdag, november 28, 2013

Saga summering

Igår var vi på återbesök hos veterinären på Bagis, och idag har Saga varit på sista sjukgymnastik tillfället (för denna gång) och fått laser och akupunktur.
Inga fler veterinärbesök, nu ska vi kämpa här hemma för att hålla Saga så glad och smärtfri som möjligt med medicin, massage och lite övningar. Sjukgymnastik med laser är inplanerade i början av nästa år igen.
Nu är det jag och husse som måste vara lyhörda.......Saga ska ha ett bra liv utan att ha massa smärta.....alla jobbiga undersökningar är vi klara med!

Blå

Röd himmel igår.....blåskärm idag, grrrr

onsdag, november 27, 2013

Sky

Fin eftermiddagshimmel på Klövervägen, nu bär det av på återbesök till Bagis med Saga.

Viktig lab

Vad bra att de startat ett viktigt experiment på jobbet, årets glöggkryddor ligger i spritbad....

tisdag, november 26, 2013

Fryst kantarell

Gick i skogen idag, tre minusgrader.....blev lite förvånad när jag fann frysta kantareller...

måndag, november 25, 2013

Balansövning

Massage och balansövning på Saga varje kväll, så kul att det ger positivt resultat. Hon lär sig bättre och bättre, när vi tar fram "plattan/bollen" vet hon vad som gäller......Ja hon kanske inte jublar....men kämpar <3

söndag, november 24, 2013

Solig söndag

Tog oss ut efter frukosten, B hämtade upp ved från travarna nere vid boden och fyllde i garaget, så vi lätt ska kunna hämta mer då vi eldar. Poolen behövde tömmas lite mer efter allt regn, sedan blev det vinterpresenning på. Nu är vi redo för snön.
Jag luffade mest runt, klippte bort lite bruna döda växter och Saga höll koll på gatan. Fint väder :)

lördag, november 23, 2013

Lite roligare

....än krämpor är iallafall att jag fått ihop nya pallen som ska stå uppe på gästtoan.....den var visserligen trög att skruva ihop men när jag sa lite ynkligt "det är lite jobbigt att skruva med lågt blodtryck" kom My Hero till hjälp :)
Täcke, kudde .(...med en hel A4 lapp på sig...Why?) och spjälsängs skydd finns nu på plats för brorsdotter och barnbarn som dyker upp emellanåt. Check!

fredag, november 22, 2013

Mössa på

Idag var det mösspremiär för denna vinter........
Sjukgymnasten är nöjd med Sagas utveckling och vi har fått direktiv att öka på promenaderna lite smått. Meeeen även idag hann vi hem innan mörkret sänkte sig.
God fredagkväll

Tagit tid

Det är snart ett år sedan Älskade Tuva fick somna in. Vi köpte i somras en "minnestavla", jag har haft en plan men har inte orkat driva den.
Idag har jag beställt några foto förstoringar som ska in där.....med hennes halsband, någon rosett från vår tidiga dock korta utställningskarriär....och ja, vi får se hur den blir. Men jag är glad att jag orkar ta tag i det nu.
Vi saknar dig tjejen.....

torsdag, november 21, 2013

Vindspel

Hua för vindspel, under kvällsrundan går man förbi ett hus där det plingar......mörkt, vinden och det där plingadet, inte mys.
Det måste komma från de läskiga filmer man sett, en gungstol på en veranda och det där plingandet.
Tummen ner för vindspel.

onsdag, november 20, 2013

Goda

De godaste krispigaste kärnfria vindruvor jag ätit på evighet..........Kommer det straffa sig?

tisdag, november 19, 2013

Lite tidigare

Behöver gå upp lite tidigare än vanligt i morgon......

Blomning

Att novemberkaktusen blommar nu förstår jag, men trodde st:Paula bara sommarblommade......och de där långa gröna bladen är vita Amaryllis från förra året....börjar misströsta att de ska blomma till jul.

måndag, november 18, 2013

Tiiid

Att något som man "bara ska fixa" lite snabbt aldrig kan gå "lite snabbt".....har nu uppdaterat vårt föråldrade antivirusprogram i datorn....genast har en timme gått....

söndag, november 17, 2013

Dagen efter

Som Malin sa.......all planering och fix inför dopet så är det över på tre timmar. Efter all disk och plock av bullar igår så följde dopfamiljen med oss hem, idag har det bara varit "dagen efter".
Trötta ben och huvuden, jag och Malin har städat garaget, B och A bytte däck på lillbilen, sågat ved.....och Rasmus sov. Det var vår söndag.

lördag, november 16, 2013

Dop


Rasmus Nils Viking är hans namn. Ett fint dop idag i Vantörs kyrka, 80 gäster. Gudfar Bennet (min B :) och gudmor Isabelle, Lilla familjen själva.....alla så fina. Och tårtorna.....