.

.

onsdag, december 31, 2014

Gott gott

Solo vaktade potatisgratängen, mattan är redan en glädje. Sedan körde vi standard middag till nyår, oxfilé och ett glas rött. Lyckades grymt bra med gratängen, krämig och mosig.
Nu sitter vi ......faktiskt lite finklädda, och tittar på tv och inväntar 12-slaget. Solo fixar smällarna galant hitintills, det går nog bra. Gott nytt år alla vänner, vi hoppas på ett bra 2015.

Första kramen

Idag kommer jag, B och Solo fira nyår hemma. God mat, pussel och lungt......då julen var ganska intensiv gör det absolut ingenting.

Den nya lilla familjen fick komma hem från BB idag, då de önskade handlingshjälp ställde vi såklart upp. Vi var inte där länge, ville inte störa, men lite kaffe och hålla i underverket fick vi såklart. Kramade om min stora dotter, tårar av lycka.....

Kvällsblogg kommer...

tisdag, december 30, 2014

Lurv i köket

Dax för ny köksmatta, den gamla gångmattan hade gjort sitt. En tanig smal matta har vi haft, för att skydda mot kalla golvet och där jag och Solo tränat på nu den mörka årstiden då det är svårt att vara ute.
Igår kom jag på en crazy idé......vi kör precis tvärtom mot vad man ska ha i köket. En STOR varm, lurvig matta.....nää visst,  kanske inte jättepraktiskt i köket, får väl dammsuga smulor lite oftare då ;) 
 Idag tog jag bilen och brottades in i civilisationen, en brun, svart, guld matta 230x160 föll jag för direkt (hade Iof föredragit en stor rund). Men det här var ändå vad mitt huvud tänkt och wow vad mysigt det blev och det kommer bli superbra att träna lydnad på.
Solo gillar den direkt, Perfa!

Mormor

Det är jobbigt att bli mormor, phu att sitta hemma och vänta på uppdateringar.......timmarna går. Nu är han iallafall här, Alexandra och Jacobs lilla kille, och allt har gått bra. Han var planerad till 3:e januari men ville ut lite tidigare. Välkommen Milo <3

måndag, december 29, 2014

Slutkörd

Juldisken blev så intensiv att diskmaskinen nu gett upp........
Den vill knappt starta, och när vi väl fått igång den så slutkör den inte programmet hur vi än gör, vilket då resulterar i att den inte tömmer sig. Nu får vi handtömma botten i den.....
Vi får vara glada att den höll julhelgen med fullt hus.

Nu blir det att handdiska tills vi införskaffat ny......suck, fin utgift nu.....

söndag, december 28, 2014

Granatlunch

Fåglarna gillar granatäpple :)

För oss blir det kebabtallrik, kan inte tänka på mat idag......

lördag, december 27, 2014

Foton

SIM kortet satt i datorn, efter vår julfotograftering av Solo.....och det är tyvär inte första gången jag fotat utan SIM-kort, suck. Här är iallafall några av jul bilderna.
Jag fick flera fina kort, hon satt såååå fint.....men sedan kom busfröken fram.....med husses hjälp....


Tomt här med

Fotade (som tur var) endast lite på julafton. På juldagen satt min systerdotter med kameran......."Men moster, det står inget kort här"........

fredag, december 26, 2014

Tomt

Igår tömdes huset på familj en tomhet har infunnit sig.....men inte utan att vi fixar det, och erkänner det är ganska skönt. Man får väl säga så efter lyckad jul, kärlek till alla som bidrog.
Idag har vi i åtta minusgrader gått en timme i solen, nu är brasan tänd och vi har öppnat pussel nr 1 utav 2. Julrester, julgodis finns det gott om. Är glad...

torsdag, december 25, 2014

Juldagen

Underbar julafton, alla nöjda och glada.......nja, inte Rasmus och Solo...........de uppskattade INTE tomten. Men annars var allt så som en julafton ska vara. Tack underbara släkt <3

Idag var vi 9 st till frukostbordet, och vi var några som sen gav oss ut på vår traditionella juldag-skogspromenad i sol, snö och minusgrader.

Några mer trötta än andra....

Jul

tisdag, december 23, 2014

Dan före dan

Barn och barnbarn när, granen klädd, jansson och skinka klar. Hinner inte blogga.....nu firar vi jul. Kram

måndag, december 22, 2014

Dan före dan före dan

Gillar meningen jag hört i reklamen " ju mer man jagar julstämmningen, ju längre ifrån den kommer man"......igår gjorde B julgodis och idag har jag ändå virrat runt och diskat finporslinet, dukat, ställt fram granen, bäddat till nattgäster mm. Bäst av allt var skogspromenaden med Solo, en timme lite regn (gjorde ingenting) inga älgar, plockade lite mossa och ris och stylade amaryllisarna.

söndag, december 21, 2014

För mycket

Tur att detta inte är våra grannar, men går förbi ibland på kvällen......tivoli belysning och tomte sedan början av november......jag hade tagit sekatören

Såklart

Såklart ska hon me, julmarknad på Häringe slott. Inte alltför många stånd, men fint väder och fin miljö. Här är alltid hundar även välkomna in, tummen upp.
Det blev en saffranskrans till kaffet.

Ska me

Matte och husse gör sig i ordning, de ska på julmarknad.....jag vill följa med!

lördag, december 20, 2014

Trästrumpa

Träd med strumpa :)
Inte speciellt juligt, men igår gick vi nya vägar rakt in i skogen......och hittade ett litet vattenfall. Husse och Solo klättrade upp och kollade läget, kul med nya upptäckter i närområdet.
Avslutade med lite solnedgång...

Julstrumpa

Jag är uppväxt med julstrumpa, så spännande det var på julaftonsmorgon att hitta julstrumpan vid fotändan på sängen. Där låg oftast en pyssetidning nåt smått, något att sysselsätta sig med under denna pirriga dag. Är glad att döttrarna fortsätter med denna tradition.
Har gjort en ny strumpa till lilla Rasmus......för det är en "mormorsplikt".

fredag, december 19, 2014

Julgottet

Julgodiset från Mullsjö har kommit, kolor och marmelad.....tre kilo. Deras lakrits kolor är oslagbara.....he he...

Grönt

Jaha, idag är skogen grön....grönare grönast.
Ingen älg i sikte, hade för säkerhetsskull med mig köttbullar.....alltså inte till älgarna utan mer som extra gott för att snabbt få in Solo vid akutläge.
Nu ledig tills 7:e januari, känns bra.