.

.

lördag, maj 31, 2014

Hjälpardag

Vi började dagen med att hjälpa Alexandra & Jacob att flytta, från Högdalen till Lidingö. Trevligt gäng, bra jobb. Men surt när den som flyttat städat dåligt....eller inte städat alls...grrrr. Men vi gjorde en gruppinsats, några rum blev fräscha direkt.
När vi åkte därifrån körde vi hem Ante och bytte honom mot Rasmus, som vi ska passa i natt......stålmormor :)) får se hur kaxig jag är i morgon. Men han är för go, lekt, glad, gungat (mormor hängde upp mig i körsbärsträdet) ätit, glad.
Han och Solo går jättebra tillsammans, hon tyr sig till honom fin att se......men Solo tyckte det var jobbigt att flytta även om man bara tittade på.....hon däckade i soffan....hjärtat.

fredag, maj 30, 2014

Stor kompis

En sådan här stor kompis skulle man ha.......Jo men jag har ju en nästan, Zimba :)

Tv

Efter en skogspromenad slöar vi lite, jag och Solo tittar på Veterinärerna.

God morgon

God morgon, en fredag i lite dugg regn...

torsdag, maj 29, 2014

Gått ut hårt

Idag var vi redan ute i skogen efter kaffet, 08.30 gick ett skönt varv runt hygget alla tre. Hemma åt vi frukost började sedan fixa på tomten. B klippte gräset och jag röjde på parkeringen, klippte "grannens" häck och tog upp ogräs. Vi har en vit soffa vi fått av min syster, den fick jag för mig att vi skulle ha på framsidan.....vilket blev jättebra. 
Sitta i kvällssolen, hälsa på grannar, titta på Sagaträdet......kanske med en öl....jo nöjd

 Det var någon som var mindre nöjd......."Haaaalå får jag vara med på framsidan".....
 

onsdag, maj 28, 2014

Ho ho

Kvälksbus.....finns det någe kul där i botten?

8 min

Idag gick vi på skogspromenad med "vår" hund-Sanna och hennes hund Miwa, det gick super bra, vi ska ses nästa vecka igen. Allt för att förbereda vår Solo för vardagen som kommer komma i livet......och tänk vad glad man kan bli för 8 lyckade minuter utan gnäll i ensamhetsträning. I morgon ökar vi till 12 :)

tisdag, maj 27, 2014

Liten hundvakt

Idag fick Solo vara hos Malin och Rasmus en timme. Solo och Rasmus klickade helbra, först var Solo lite rädd när Rasmus kom krypande sedan blev Rasmus lite rädd när Solo studsade och ville leka......men sedan fann de varandra när de i såg att de typ....var på samma nivå. Fick inga jättebra bilder ihop, satte vi dem bredvid varandra slickade Solo Rasmus i ansiktet och Rasmus greppade i det lilla skägg som finns.

Ny

Var ut och handlade lite härom kvällen, kunde inte motstå en söt somrigt skål.....behövde? Men den var fin....:)

måndag, maj 26, 2014

Sabotör

Hhmmm....gick morgonronden runt "ägorna", någon har saboterat lilla plommonträdet. Bark är avskalad både på stam och gren. Rådjur......Solo....?!? Efter funderat ett tag så frias Solo, hon har inte varit ensam så länge på tomten att hon skulle ha hunnit med det, och tveksam att hon når upp på grenen....med tänderna, och hon nosade nyfiket runt trädet.....avgjort, rådjur skyldig! Håll er i skogen när det finns mat för sjutton.
Nu har jag försökt skydda stammen, vi får väl se om vi har ett rådjur i nätet i morgon...

Någon norpade däremot nätrullen, och såg Såååå oskyldig ut när jag frågade vad hon gjorde :p

söndag, maj 25, 2014

Dagen till ära

Idag var det mysigt, Alexandra och Jacob kom hit på lunch, bad och fika. Solo charmade dem och fick mer än godkänt. Och ett fint armband fick jag dagen till ära <3

Vem?

Vem har ätit upp mina salladsblad? Hade igår 5-6 små sallader som var på G.......Idag är det helt tomt.....morr

lördag, maj 24, 2014

Kvälls date

Nu på kvällspromenaden mötte vi upp Elin & Zimba, första gången Zimba o Solo träffades. Självklart gick det galant, Zimba kanske är van......ännu en "sådan där grå skäggig tjej" för han brydde sig knappt, och när Solo insåg att den där stora var snäll såg de ut som ett team direkt, glädje!

Något som inte var coolt i skogen var myggdj#@%arna.....

Smygsemester

Idag var det ju rena semester feeling.....

Årets premiärdopp

Startade morgonen med att kolla poolen, 28 grader.....helt ok. Dammsög efter lite telefontips från B som vanligtvis är vår poolskötare.....my pool man :)

Var lite osäker om jag skulle bada, trappen står nämligen mitt i poolen under vintern och den är tung.....tänk om jag inte orkar dra den på plats, kommer jag komma upp? Får väl ropa på en granne....men tog med en hink, för att använda som pall om jag skulle "bli fast" i poolen. Men stark och envis som man är ;p fixade jag trappen, phuuu jag kom upp.

Årets första dopp avklarat, kan inte klaga. Solo spanade glatt från kanten, den tjejen kommer garanterat bli en pool tjej.

fredag, maj 23, 2014

Orörd

Vi har en del av trädgården som är lite "orörd".....eller "oskött", same same. Jag gillar det, jag skulle vilja ha större tomt med lite skog, nu har vi iallafall en liten skogsdunge......tror Solo också gillar den

Jo men...

...dagen går bra. Risk för massbloggning i helgen då jag bara har Solo att prata med :)
Vi har fortsatt rensa ogräs, haft ofrivillig skotträning då Berga Örlogsbas har skyttövning idag och det hörs ända hit.
En liten promenad till lilla lekparken med en påse blodpudding, satt o spanade på lite cyklar och barn. Hälsade på grannen sååååå fint (inte jag).
26 grader....

Blundar

Solens strålar skiner rakt in i bastudelen, det känns som om den vill visa något........och där står mina joggingskor på löparbandet.....nästan så att jag ser dammet :s

Börjar bra

Vilken morgon, nu trivs jag. Kaffe och tidningen, sedan planterat om en blomma solen skiner och en fyrbent vän. Jag kom på mig själv att fråga Solo vilken kruka vi skulle ta när vi stod nere i boden, härligt!

Inser att jag kanske är lite "tjatig" om hund, blommor mm men ni får stå ut....för detta är mitt liv just nu <3

torsdag, maj 22, 2014

Bra start

En bra start på ledigheten, äntligen har jag ork, lust och motivation att röja lite i rabatterna, fint väder......och jag har sällskap :)

Maskrosorna brukar inte bo här........nu ska de väck!

Ok

Har idag återhämtat mig från den tunga hemresan igår......men är ju ledig i morgon, och två veckor framöver................och kommer gå kl.12 idag.............så det är inte så synd om mig, tjing //

onsdag, maj 21, 2014

Mardrömstrafik

Ska egentligen inte klaga, detta år har trafiken gått smidigt hem (vet jag klagat tidigare) på eftermiddagarna.....MEN, idag tog det stopp. Köer, köer köer, bilar som kokar, olyckor och tunga transporter.  Och värmen......jo visst härligt, men inte när man har en AC som strular, den kommer och går......och idag hade den gått.....någon annan stans.


Det tog 2 timmar och 15 minuter hem idag, i en stekhet bil.
Väl hemma plockade jag upp B och Solo sen åkte vi och röstade, check! (Hinner ingen annan dag då B har basketturnering from i morgon em till söndag kväll, jag och Solo blir själva hela helgen) Väl hemma spolade jag av utemöblerna.....och upptäckte att vi fått en hund som gillar vatten :) kuuuul det är vi inte vana vid.