.

.

tisdag, mars 31, 2015

Sång

Underbar kvällssång av denna koltrast högst upp i trädet, man blir glad

Koll

Idag var det dax för den varannan årliga hälsokontrollen på Sophiahemmet, tack jobbet. Jag skulle vara där kl 10, det tog mig 1 timme och fyrtio minuter att åka dit (tur att jag startade två timmar innan :).....Essingeleden fyrfilig kröp sakta och lastbilar till höger och vänster. Sedan gillar jag inte att brotta mig upp på Valhallavägen och välja rätt fil och komma ihåg var jag ska svänga av, men det gick och och tjoho jag hittade en parkering.

Jo tack allt var bra, men blodtrycket lite högt...............skyllde på trafiken. Nu sitter jag tillbaka på jobbet med spännings...avspänningshuvudvärk, det blir nog lite spikmatta när jag kommer hem.

måndag, mars 30, 2015

Båt

Nu när isen har släppt på vår träningsplan......behöver man båt för att komma dit.....suck

söndag, mars 29, 2015

Kul möte

Superkul att möta min vän, vi fikade och pratade oavbrutet i tre timmar. Ska ses igen o inte låta det gå flera år nu :)

Annars var eftermiddagen vääääldigt regnig och tråkig, tyckte både jag och Solo.

Möte

Har ibland funderat att lämna fb, tycker det ofta är vääääldigt ytligt där. Men tackvare fb hittade min gamla vän mig, nu är jag på väg in mot centralen vi ska ses o fika.... 15 år sedan vi sågs...

lördag, mars 28, 2015

Trevligt

Igår hade vi en liten (för oss stor) middagstillställning, grannar och ex grannar. Trevligt trevligt, kvällen var god och lång.
Vill nu gärna ha sol och värme.......

fredag, mars 27, 2015

Blad bad

Ledig dag....äntligen det behöver jag, bryr mig inte ens om att det spöregnar.
Skulle byta badvattnet på fåglarna och inser att de roat sig med Hibiskusträdets blad, hoppas den inte är giftig för fåglar, oopff.....men det lär väl märkas.

torsdag, mars 26, 2015

Trevligt

Det var en trevlig kväll i går, överraskningsfest med tal, bildspel och musiktävling. Hann tyvärr inte ta någon bild :) men erkänner, klänningen med underklänning var fin. God torsdag!

onsdag, mars 25, 2015

Baluns

Åkte tåg och buss idag (mycket konstigt folk det finns), ska på baluns ikväll med jobbet och fira av en arbetskamrat. Har en ny klänning (som Malin fint påpekade var genomskinlig...) ....sååå nu har jag köpt en underklänning :0/. Min mormor hade alltid underklänning, jaha jag är ju mormor nu så alltså det är då man börjar med underklänning? Nä allvarligt så tipsade hon i affären om det men jag lyssnade inte.....det kändes "inte jag", men nu är jag där. Kan se om jag får en livebild ikväll...;)

tisdag, mars 24, 2015

Vårtecken

Första besöket i år på plantagen, det är ett vårtecken. Förra året hade jag inte full fokus på tomten, Solo hade prio 1......i år då? Nu kommer ju lilldvärgen i kombo m Solo ha prio 1.....oj oj, det går utför för trädgården. Det löser sig, jag hinner nog stöka lite där med, med hundARNA (ååå vad härligt ord) som sällskap.
Ska ha hem lite mysiga grannar på fredag så tänkte plantera nåt fint vid dörren. 

05.36

Inte helt ljust när jag går upp, men det är nära nu. Under min resa till jobbet hinner det gula klotet smyga upp, vackert 05.36 idag.

söndag, mars 22, 2015

Vår lilla

Bilden från kennel Laleias, vårt lilla skägg. Vi har tittat på bilder från vår Saga ikväll, söta lilla Saga......det ska bli häftigt att få en dvärg här hemma igen. o Solo kommer äääälska henne.

lördag, mars 21, 2015

Stora barn

Idag har alla våra barn varit här för att gratta B och äta tårta, barn kommer de alltid att vara trots att de är vuxna.....alla fem är iår mellan 23 och 25....Wow. Härligt att ha dem här, action (kanske mest på barnbarnen) och när lugnet lagt sig hoppade Solo upp på favorit platsen.....Zzzzzzzz.

Onödigt

Jag visste att det skulle komma.....men det var VÄLDIGT onödigt

fredag, mars 20, 2015

Tvångsbubbel

Jag föreslog middag ute idag, rött vin och levande ljus.....B ville bio, då blev det bio han fick bestämma såklart. Detta resulterade i snabbmiddag efter bion, pizza hemma. Men för att få lite födelsedagskänsla hällde jag upp lite bubbel......B 45 år......när lär man sig tycka om bubbel?!

Bio alena

Efter en blöt långpromenad med Solo svidade vi om och sitter nu på bio. Tio minuter kvar och vi är helt ensamma :) "Jönsonligan....." Kl 16, kanske inte rusning. Men bra, då hinner vi hem innan kvällen. Grattis min B idag <3

torsdag, mars 19, 2015

En dag

Skön dag, nu tar jag helg. Fick den årliga löneförhöjning på jobbet, är nöjd. Njuter just nu i solen på tomten.
Inatt föddes vår lilla dvärgschnauzer, det blev en tik och tre hanar i kullen, men tjejen blir vår, Solos lillasyster och vi får hem henne i mitten av maj. Har nyss gått i skogen, grönt o fåglarna kvittrar.....kan det bli bättre, jo lite kanske...:)

onsdag, mars 18, 2015

Spännande

För några timmar sedan fick jag en vänförfrågan på fb, en kompis från 80-talet. Vi träffades på ett ridläger i Småland som 13-åringar, och var där tre år i rad, hon bodde i Uddevalla och vi reste till varandra nån gång per år, var brevvänner skrev buntvis. Gjorde en tältsemester till Åland i fem dagar som 15-åringar.....vilka minnen. Inte hörts sedan slutet av 90, och nu hör hon av sig.....och bor i Sollentuna.....och har jobbat 2,5 år i Väsby, Infra city.....What! Vi har jobbat typ 200 m ifrån varandra.
Hon har tom träffat min B, jag och B var ju tillsammans som 16-åringar och då när hon var hos mig åkte vi på fest hos B, hon berättade de minnena idag. Värden liten eller cirkeln sluten....skumt, men kul. Vi ska boka träff asap.

OCH......Just nu föds vår tilltänkta valp, en hane är ute, nu väntar vi på brudarna.

tisdag, mars 17, 2015

Gott träd

Nu när husse jobbar igen får jag o Solo äntligen vår sköna eftermiddagspromenad (den har husse snott nu i ca tre månader). Idag blev det skogen i långlina, och leta godis i träd. Hon är så Bäst vår tjej, sitter fint o väntar sedan full rulle och leta.

Namn

Närsomhelst ska vår kommande valp födas, vi väntar med spänning. Namn, alltid lika svårt. Ibland känns ett namn så bra, sedan nästa dag blir man tveksam, är det så bra egentligen.....å så där håller jag på. B är inte lika engagerad, han har dock "ratat" Märta och Maggan....-jag kan inte stå i skogen och ropa "Maggan", själv tycker jag det är lite gulligt. Ja, ja vi har tid på oss, namnlistan är lång men minskar sakta men säkert, och igår lade jag till ett.......

måndag, mars 16, 2015

Djur på tv

Nog för jag gillar alla sorters djurprogram på tv, men i dag skulle vi äta vid soffbordet.........hundvalpar hade varit gulligare

söndag, mars 15, 2015

Dagen

Dagen bestod i parkhäng, lite oroväckande att se B i klätterställningen då han ska vara åter jobbet i morgon efter sjukskrivningen.......men vi kunde pusta ut när han landade i sanden.
Glass och biltvätt, sedan hängde jag och Solo i trädgården hela eftermiddagen, kan inte få nog av solen om än det var lite kyligt idag. Imorgon måndag och vår vardag kommer åter.....ska bli skönt.