.

.

torsdag, april 30, 2015

Vifie

Slutade 12 idag, har vilat en stund på soffan med Solo......vi tog en "vifie" hon & jag :) vårt troll.

Läste något bra häromdagen, "en schnauzer sover aldrig, den ligger på laddning" så jäkla bra! 

äähh nu drar vi till skogs

Min morgon vy

God morgon, lite frost ute men snart långledig, solen skiner och DIF fick 3 p igår man kan väl bara vara glad. Nu kör vi till jobbet.........fotade iallafall tre stora snygga likvärdiga byggnader
Tele 2 Arena 
Globen..........men rackarna vad svårt det är att fota med mobilen med en hand, speciellt när jag vill luta kameran/mobilen uppåt si det går inte då är den för tung och faller.....(I-lands problem)
Stadshuset 
Sen kommer vi mot norrsidan, då är det bara elände.....bygget vid Eugenia, på skyltarna står det "Klart 2018" Gud giv mig styrka (det sista stod inte på skylten)
Kul iallafall att se att Stockholm börjar inta en grön skrud, härliga vår!

onsdag, april 29, 2015

Java

Idag har vi hälsat på lilla Java igen.....som börjar bli stor. Nu är det bara två veckor tills vi får hämta hem henne, längtar. Vill köpa ett rosa valphalsband med "bling" på.....husse säger ok till rosa.......men utan "nåt bling", fortsättning följer ;)
Välling ska vi också köpa hem....gulligt. Måste också tillägga att det är svårt att fota valp :0)

tisdag, april 28, 2015

Dagen

Lilla fröken börjar må bättre, idag har menyn bestått av kokt torsk, ris och A-fil. 

måndag, april 27, 2015

Blom

När jag sprang från jobbet idag hann jag fota :)

Mag strul

Hundar är underbara, önskar bara de kunde prata. Solo har varit kass i magen idag dag fyra, hon har inte kunnat behålla någon mat....men konstigt nog varit pigg o glad. Vad som försvårande allt var att hon förra veckan dissekerade rottingkorgen där leksakerna fanns, och golvet var fullt med vassa små rottingpinnar.....hade hon ätit nån....som nu fastnat i magen? Eftersom det inte vänt ringde jag veterinären i morse, fick en tid kl 11.30 hastade från jobbet när de andra drack morgonkaffet.
Efter undersökning och en röntgen som inte visade någonting gick vi lättade hemmåt med ett gäng mediciner för att återställa tarmfloran. Nu har hon för första gången sedan i torsdags behållit (peppar peppar) lite kokt torsk i magen. Härligt med djur.....när de är friska

söndag, april 26, 2015

Träff

Idag hade vi träff med yngsta barnbarnet ute på Lidingö. Nya fina strövområden, avslutade med fika i fina vårsolen. En nice dag helt enkelt....

lördag, april 25, 2015

Enormt

Solo tassade upp 04.40 i morse och gick till dörren, såklart jag följde ut på arla morgonpink. Stod på trädäcket i morgonrock och insåg vilket ENORMT fågelkvitter det var, det kvittrade från alla håll, olika läten och alla försökte överrösta varann. Det lät som om jag stod i en djungel.........och det låter verkligen inte såhär på dagen.
Vart tvungen att smyga in och hämta mobilen vid sängen (som tur var vaknade inte B, hade nog haft lite svårt att förklara att " jag ska bara spela in fågelkvitter.....kl 04.40...".) jag spelade in ljudfiler på mobilen, riktigt häftigt, det var "fågelkvitter-kaos".
Så......har nu totalt i nästan 2 timmar försökt lägga upp filen här, men nej då. bilder och videoklipp går bra men får inte ljudfil att funka....morr
Är envis, vi får väl se...........

fredag, april 24, 2015

Krafter

                                    
                                       Många krafter växer nu i trädgården, tog en tur med kameran


Fredag

Ledig fredag, sååå skönt. Idag har jag och Solo tvättat bilen, invändigt och utvändigt.  Jag vet att jag inte direkt tränar på gym......men jag tamigsjutton utövar någon form av fysisk aktivitet varje dag iallafall, phaa......det tar vi en fredagsskål på.

torsdag, april 23, 2015

Stolt

Ikväll var vår sista gång på tävlingslydnadskursen, det har varit enormt kul och lärorikt för både mig och Solo. Kom med en lite ofokuserad hund som helldre tittade på omgivningen än på mig när vi skulle öva......avslutar med en hund som söker kontakt, tittar på mig vid varje moment, vill jobba. Vi fick massa beröm från både ledaren och de andra två deltagarna.....avslutar glad och stolt. Efter första gången kände jag att "det här fixar vi aldrig".....nu vet jag bättre.

Cool morgon

Såg på håll en älg lufsa över vägen, sänkte farten och mycket riktigt sen kom nummer två. Coola djur, så stora.....hann få upp kameran om än lite diffus bild :)
Och på jobbet blommar det.....

onsdag, april 22, 2015

Tak

Jaha, efter hundpromenaden blev eftermiddagens pyssel ett tak till vedtraven. Vi hade både virke och lite plasttak hemma så det var bara att klura, visst det täckte inte heeeelt med blev bättre än innan. Presenning har vi haft men då möglade det, det här blir nog luftigt och bra.
Solo höll sällskap och visade starkt att vi antagligen har en liten hyresgäst under vedtraven.....som nu då fått tak......

Nu snart

.....slår det ut, såhär i morse :)

tisdag, april 21, 2015

Trava

Eftermiddagsjobb, trava ved. Nu är högen på gräsmattan borta......lite enformigt och jobbigt, men som alltid så skön när man är klar. Nu säger jag godnatt!

Yes

.

God morgon, glömde fota trädet idag då jag gick och pratade med en kollega från parkeringen. Men det är nära nu...

Härlig sol idag med :)

måndag, april 20, 2015

Snart

Snart slår träden vid jobbet ut i rosa blom, lika häftigt varje år. Borde bli under veckan :) God måndag

söndag, april 19, 2015

Utedag

Idag har vi varit ute från 09 tills nu 18.05, tror Solo var lite glad att gå in hon snarkar redan i soffan. Vi har klyvt ved och pysslat på tomten, och bara suttit i solen och lyssnat på ljudbok. Middagen fixade B på nya grillen, tänk vad mycket godare mat är utomhus......

Dagens otäcka: blev biten av nåt konstigt kryp på halsen, hann ej se det, sedan efter nån minut samma bett på magen.....what...hoppade in (och då menar jag hoppade) och tog en dusch o nya kläder. B sa bara -så går det när man kryper i komposten.