.

.

fredag, juli 31, 2015

Flaten runt

Promenaden var runt sjön Flaten, helt nytt för mig så jättekul att se nya vägar. Vädret fint och hundarna skötte sig bra, det blev dock bara tre schnauzrar. Vi fikade på berget, totalt tog turen 2,5 tim. Jag åkte i sol men under färden hemåt såg jag mörka moln möta mig... sen kom regnet from hell.

Konstig dag

Java är med uppfödaren på utställning, jag har plockat o packat inför vår smålandsvecka hela fm. Solo vankar runt och undrar vad som händer. Nu åkte "roliga-byxorna" på.... jag och Solo drar på hundpromenad med ett schnauzer gäng.. skönt break.

torsdag, juli 30, 2015

God väntan

Java har verkligen blivit duktig, hon äter ju av förståeliga skäl mindre kvällsmat än Solo (men fler ggr/dag) och blir alltid klar fortast. I början kastade hon sig på Solos skål när hon var klar och Solo var så snäll och lät henne äta, så vi satte in Java i buren vi har stående (som koja) så fick hon ligga där och vänta tills Solo ätit klart i lugn och ro. Nu behövs inte det, hon äter, lägger sig direkt och väntar.... när Solo är klar plockar vi bort skålen direkt, men låter Java få "städa" kring skålen :) alla nöjda.

Vattenfast

Igår av förklarliga skäl använde jag vattenfast mascara, har en men använder inte ofta. Efter duschen igår kväll satt all mascara kvar, tog även tvål vid handfatet men mascaran satt som berget. Ja, ja tänkte jag, jag får väl vakna som de i filmerna snygg o nysminkad typ Pretty Women.............

..........vaknade mer som Kung fu Panda


onsdag, juli 29, 2015

Fint

Det var en fin begravning idag, hoppas du har ro i himlen nu Inger och sitter och tar ett glas vin med mamma. Barnen skötte sig så bra, en människa försvann och en liten har nyss anlänt, lilla Sally 4 dagar.... så är livet.
Att livet plötsligt kan avbrytas blev vi varse om precis innan vi skulle åka till kyrkan. Två hårda dunsar på köksfönstret, två fåglar som jagat varandra drog rakt in i rutan. Båda dog direkt....
Var rädda om er där ute, krama varandra extra ibland <3

Tungt

Idag ska vi på begravning, tungt oavsett. Döttrarnas  farmor, min ex svärmor har gått bort....då vi alla i kretsen är nära vänner ska vi självklart gå både jag och B. Kärlek

tisdag, juli 28, 2015

Varm kväll

Mötte upp B i Farsta C efter jobbet, handlade ett plagg och socialiserade Java i t-banehallen (bra va F ;))
Hem och det är det varmt i luften, en konstig ovan känsla. Beslutar snabbt att vi äter ute... typ tredje gången i år. För att förhala (B stormar annars gärna in direkt efter maten) utesittandet hämtade jag en öppnad flaska rött som behövde ta slut. Dammig och fin, nog gammal och lagrad i vår vinkällare.... eller så har vi dammigt hemma...hupp.

Värme

Kl 05.20, 12 grader och regn.... Idag vart det premiär för rumpvärme i bilen.

måndag, juli 27, 2015

Swisha å swisha

Idag tog jag mod till mig att skaffa Swish, har varit skeptisk från dess start... litar inte på allt tekniskt de hittar på. MEN idag hade jag behövt det, fick använda Alexandras "swish" då bestämde jag mig. Så nu kan stenåldersmorsan swisha :=)

Jobba

Ha ha åker till jobbet med ett skratt, regn och gråa moln som vanligt....
Får skrattet i halsen när kaffeapparaten inte vill ge kaffe utan säger "Rengör bla bla..." Hur gör man då?! Tur jag hittade pulverkaffe i ett skåp :)
Var först på jobbet som vanligt, ensam 1-2 timmar innan en trött kollega kom

söndag, juli 26, 2015

Familjen

Familjen (del av) samlad, Rasmus återlämnad, pussa på lilla nykomlingen, gratta Malin som fyller år idag och krama Milo som varit på Kreta.
Hem målade brädor, tog bilen och hundarna till en ny skog där vi börjat gå.
Nu ska jag sova klockan är 21.58, jobb i morgon.... oj oj oj
Rasmus första "håll" av lillasyster ♥ 
Milo körde hoppgunga när vi fikade ♥ 

Så liten, så stor

Att en tvååring på ca 1 m kan blir så stor. Låg bredvid Rasmus inatt i en dubbelsäng, ben överallt, han snurrade som en propeller, jag rätade på honom nästa minut låg han på tvärsan igen. Två nappar hade vi med upp, bägge försvann... försökte leta utan att störa, runt kudden, utefter kanten, hur kan de bara gå upp i rök? Tur hans mamma packade ner några extra, ner och hämta kl 03. Tror mormor också tar lunchvila idag, sen ska vi åka till nya lillasyster.

lördag, juli 25, 2015

Triss

Ikväll blev jag mormor i triss, Rasmus har fått en lillasyster... sååå skönt när hon är ute och man vet att allt har gått bra. Kärlek

Fokus

Full fokus med Rasmus idag (B var o spela golf hela fm) vi plockade smultron, gungade, lekte i sandlådan. Inser plötsligt att en hund saknas... den lilla, går in och hittar Java bland kritorna på golvet. En röd krita mindre och en hund med röda tänder... tufft med två "småbarn" att ha koll på, e nog lite ringrostig...

Momo

Idag har vi Rasmus här, vi började fm med bad i en timme där Solo agerade förste badvakt. Nu ropas det "momo" för full hals, underbart. Sedan plockade vi lite jordgubbar i landet.... ja ja kanske inte det bästa att äta fem jordgubbar innan lunch (kom jag på sen) men han tyckte det var kul och älskar jordgubbar. Lite lunch sedan vila framför Pippi där Java prompt skulle ligga på Rasmus kudde, han tyckte det var jättemysigt. Lyckades dra bort Java lite o då somnade.... de båda.

fredag, juli 24, 2015

Blånäbb

Nån som käkat blåbär...


Alla hemma

Igårkväll hämtade vi hem Java, nu är ordningen återställd alla glada... jo solo me trots en som brottas och biter henne i skägget, hon startar busen lika ofta hon. Idag lovar de lite sol, tror vi på det...

torsdag, juli 23, 2015

Actionljud

Vi var på bio ikväll, Mad Max 3d....action delux, effekter och ljud. Ja det där med ljudet, trodde man fick sämre hörsel med åren men för mig måste det blivit tvärtom.... kärahjärtans vilken ljudnivå? Är det för att jag blitt mormor.... så högt, var nästan på väg och be dem sänka :0)

Svamptur

Skulle gå ensam på svamptur i morse, men fick med mig kära B då Solo gnällde o ville med (jag tog ju på mig "roliga-byxorna" enligt solo, i dem blir det alltid träning eller skogstur). Kul med sällskap men svampar såg vi inte många av, en macka typ. Blåbär däremot... massor. Tog med en kvist till fåglarna, de var lite skeptiska men satte sen igång och plocka i riset :)

onsdag, juli 22, 2015

Aj

Tycker om att rensa rabatter hemma, det blir fint och man står där ute i sommarsolen, kanske med en öl. Men det var det där med solen, ja inte ens öl är gott i kallt väder. Tog idag iallafall tag i rabatten på framsidan, det är tur att ögat får vila på fina blomster.... för jag blev stucken av tistlar, bränd av brännässlor och biten av ett gäng myror. Vädret....