.

.

torsdag, april 30, 2020

Trött


Hej, här står vi.... oj vad jobbigt att vara nybörjare. Fick ej igång kylen första timmarna, vattnet som ska vara inne rinner ut under vagnen trots stängda kranar, ingen ström i el uttagen.... många saker har inte gått som det ska idag. Tur vi har bekanta som grannar här o kan hjälpa förvirrade.....

onsdag, april 29, 2020

Aktiv & vila

Jo men arbetet gick bra idag, jag höll alla olika slangar i rätt lösning under hela experimentet. Malin var snäll o tog ut hundarna vid 9 så jag behövde inte råstressa hem.
Kom hem ca 12.30 och gick en timme i skogen .... gick lite vilse så lite trött var jag nog. Hemvägen var tung.


När vi kom hem stängde jag av mobilen, la mig på sängen med hundarna som sällskap o soooov som däckad i en timme 😝. 
Sen var jag som en ny människa 😀. 

Nu på kvällen har vi plockat ihop inför premiärturen med husvagnen i morgon o den går ända till..... Gålö havsbad camping. Smidigt om man glömmer nåt "åker du hem o hämtar 😆" 

Ensam på väg

Min start idag, häng på.....(inte meningen att printscreena mobilen när larmet går, men gör det ofta i samma veva som jag stänger av larmet...trycker väl febrilt på alla knappar för att få tyst på den ;)

Västerhaninge i gryning...........
.....en öde RV 73

.......en tom Johanneshovsbro....inte ofta....


Tro det eller ej men Eugeniatunneln :D......ENSAM


Starten på E4 Uppsalavägen.....alena.....
 


Parkeringen..........


Kaffet på skrivbordet o start på labbet.............God morgon, eller kanske God förmiddag hos dig ;)
I morgon har vi semester = Äventyr


tisdag, april 28, 2020

Kall träning

I kväll har jag o Java haft träning vid Flaten, vi valde att träna bruksmoment vilket bla är att lära hunden gå framför dig. En suuuper bra energisk instruktör.

Att vädret var tre grader o regn hagel var ju inte precis det jag planerat när vi bokade träningen i höstas, två ggr kvar... måtte det bli varmare. För snacka om att vi var djupfrysta efteråt, nu sitter jag o Java i soffhörnet o tinar.
Ska snart gå o lägga mig för klockan ringer 04 i morgon, hundrastaren är sjuk så jag måste hem tidigt 😊.


Vitt

Inte jätteförtjust att komma norr om stan idag (heller).........





söndag, april 26, 2020

Söndag

B spelade golf idag, jag o hundarna åkte till Älvsjö för att hälsa på Alexandra o barnen. Vi var ute på deras gård, Milo plockade fina tulpaner till mig.... .. hoppas ingen såg 🙊


Sen drog vi till klubben o tränade lydnad 
Väl hemma blev det husvagns pyssel.... Nu har vi en plan. 

lördag, april 25, 2020

Nytta

Idag gjort av med många kalorier, två timmars krattning på brukshundklubbens städdag. Sedan åkte B o jag ut o gjorde några inköp till husvagnen.... det närmar sig för premiär kanske.
Sen långprommis m hundarna och väl hemma grävde jag ner några buskar.... som B grävt upp när jag var på klubben i morse 😆.... men jag grävde inte ner dem på samma ställe.
Svettig, skitig o trött.



Nu i soffan nästan som en nyponros 😶 o middagen intagen. Nu blir det kväller.......


fredag, april 24, 2020

Koppar

Hittade denna mitt på tomten idag



... den såg lite skadad ut o kan ha blivit tappad utav en rovfågel. När jag lyfter bort den så självklart börjar den ringla.... hua, trots oskyldig ödla så ogillar jag ringlande.

musöron

Dagens trädgårdstips...........När björkarna har musöron ska man klippa rosorna.




Fredagsfrukten, bytt mix grönsak/frukt till bara frukt.....vi hade lixom lite svårt att förbruka bla svartrötter (jo åt en gång) Zucchinin och Aubergine som inte är favoriter....




torsdag, april 23, 2020

Stor

.... eller liten
Är i renrummet idag och där fanns bara stora labrockar (som vi har när vi går ut). Känner mig som Tom Hanks i filmen "Big".... 🙃


Ny dag

Ny dag och färd till jobbet, man får suga åt sig allt fint nu.......som nästan fallit bort pga allt virusprat


Trädet utanför jobbet, lika fint varje år.......



God morgon!

onsdag, april 22, 2020

Ok

Ok att ha utbildning som man bara behöver lyssna in via web....


:)

I måndags blev det fullt upp, jobb och sedan hundträning och ett arbetsmöte med styrelsen på klubben. I vintras renoverade vi köket i klubbhuset pga en vattenskada vilket kostade en del för en liten brukshundsklubb.....o nu när tävlingarna skulle dra igång (där vi tjänar pengar) ställs alla in. Inte jättekul att vara ordförande och kassan tryter.....så nu klurar vi på andra lösningar att dra in pengar. ex tävlingar online, man får filma och skicka in till våra domare. Självklart blir dessa inofficiella men många tycker ändå det är bra vägledning i sin träning att bli bedömd av en domare.


Här roar sig Java med apporten, så glad att hon är mer bekväm med den nu......ber om ursäkt för tramsig röst, men man måste faktiskt låta lite extra glad ....då blir hunden glad  :)

Idag arbetar jag hemifrån och vi har utbildning 9-16 sååååå....det blir att sitta framför skärmen.
Hoppas allt väl

måndag, april 20, 2020

Dax

Nu är det dax igen, trädet vid jobbet...




söndag, april 19, 2020

35

Råkade se..... 35 i puls, kan man ha det o stå upp? Undra exakt vad jag gjorde då (no inte vilat idag).... eller så låg jag avsvimmad då...

Kanske ska sluta med att ...... ta dubbel dos blodtryckssänkande (jo får för läkaren). Ville ju inte hamna i Corona riskgruppen högt blodtryck 😱 
Moahaaaaha Cissi i ett nötskal 

Ny plats

Trots att vi snart bott här i 10 år så hittar vi nya platser. Idag gick vi en ny stig bara 10 minuter hemifrån och på "andra sidan" berget där..... finaste lägerplatsen.... sen stupet.




Omväxlande

Så här ser mina senaste tre böcker ut..............


lördag, april 18, 2020

Hemfrissa

Jo men i Coronatider kan man.
Hade tid hos frissan nu på morgonen, B och hundarna följde faktiskt med 😊 inga problem. B snaggade sig, sen min tur..... hon la i färgen sen åkte vi hem. Att sitta där över en timme o bara vänta, tvätta håret kan jag själv o styla.... jo visst, fön o sen en tofs.
Tänker inte sitta längre än nödvändigt o få andra kunders Corona hosta 🖐️ nu var vi ensamma.
Självklart betalade jag fullt pris ändå.


Gick ut för att pyssla lite på tomten, men otippat..... Blåååååst o kallt, inte mysigt. 

Nä vi kör husvangshäng istället .... 




Från...

... gårdagens prommis



Nytrimmad Javis ❤️



fredag, april 17, 2020

Onödigt

Det här känns jätteonödigt.... suck


... har haft den i solen idag, ska testa om den funkar när den fått torka 🙈

morgonens reflektion

Gått med hundarna nu på morgonen, förbannade blåst............varför blåser det jämt nu för tiden? Vår ytterdörr som finns i en "gång" blir ytterst påtaglig, den flyger upp så fort man öppnar den, eller så håller den på att slå igen och riskera halvera hundarna. Detta problem fanns inte för några år sedan....


Häromdagen fick Java årets första fästing, tidigare har de känts som om det var en "skräck" med fästingar, nu känns de ganska simpla......de sitter en och en, o de syns ju. Men kan ta dem med fingrarna och kasta bort dem..............spola ner dem i toaletten.

Tänk om viruset kunde synas.....


torsdag, april 16, 2020

onsdag, april 15, 2020

Toppen o botten

Hem efter jobbet o drog till brukshundklubben, solen sken och det var varmt äntligen. Men tror hundarna var lite ovana med värmen, Java flåsade rejält.
 

Blandade träning och bus då blir det som bäst. Java imponerande rejält vid apporteringen, nu sprang hon o var glad. Har bytt avlämnandet av apporten så att hon lämnar framför mig istället för bredvid, det gillade hon bättre. 


Såg nyss tragisk nyhet, Adam @lsing har avlidit i Corona 😪 tyckte om honom. Det blev ett mörker över dagen.... 

skydd

Hade bara 4 minuter vid datorn mellan jag ska byta lösningar i processen.....känns nästan otäckt att sitta med handskar vid datorn.....men det är ju nästan modet i tiden.....