.

.

lördag, juli 31, 2010

G



G som i Gemenskap.
Det som startade med en enkel hundpromenad slutade i en trevlig eftermiddag med fredagsöl och gott kallskuret.
Och.........då var visst semestern slut........

fredag, juli 30, 2010

Tålamod

Tur man har tålamod som en fiskare (ibland iaf;)

Färgen jag skulle handla igår hade dom av miljöskäl "gjort om" så jag fick den "nya" varianten. Nu när jag börjar sista målningen på de stora ytorna visar det sig att den har lite annan vit nyans............what! Nu måste jag måla över varje liten kant på fönsterfodrena, och det är ett antal. SUCK!
Skitskräp från träden blåser i färgen, not my day.........jag vill bli klar!!!!!!
Tuva min medhjälpare <3


torsdag, juli 29, 2010

Blöt blötare

Nu inne efter en ÄNNU blötare promenad. Jag, Elin & hundarna trotsade vädrets makter och gav oss på en skogspromenad. Skogen var sig inte lik...........vi fick hoppa över, genom och i vattenpöl.......sjöar för att komma fram. UNDERBART och då menar jag det.
Väl hemma och blöt inpå bara skinnet, alla kläder gick att vrida ur men sååååå skönt!
Sådanahär äventyr förgyller dagen för kropp och själ.

Blött

Inne efter en blöt hundpromenad, idag borde man som Saga inta soffan kanske med en god bok.......men först ska jag till Bauhaus :-)

onsdag, juli 28, 2010

Sällskap

Kan lungt rapportera att jag är "nere" igen, dagens klättring gått bra. Och jag har ju haft värdens bästa sällskap TUVA, hon har varit med uppe på stegen, tittat ut och följt mig från fönster till fönster. Hade jag trillat ut hade hon nog kommit efter för att hjälpa. Min trogne följeslagare, i ur och skur.





Sedan Friidrotts EM på tv, också bra underhållning när man "jobbar". Nu njuter jag av semetern :))

På´re igen

Då har jag fått kaffe, hundarna promenad och marsvinen frukost.
Nu öppnar vi färgburkarna igen........
men jag är lite mör i kroppen då toafönstret igår krävde att jag låg...hängde som en skalbagge ur den minimala fönstret för att nå. Badrumsskåpet var vi (B :) också tvugna att montera ner för att kunna öppna fönstret helt (ja, jag insåg också att det blir första gången fönstret putsas på utsidan på......5 år hep!)

tisdag, juli 27, 2010

Fr brunt till vitt



Äntligen tog jag tag i målning av fönstren på husets baksida, från brunt till vitt :o) sån skillnad, grundmålning idag.
Jag använde en halvt uppblåst pool som "skyddsnät" ;o)

måndag, juli 26, 2010

Härligt Yrväder

På em skulle Tuva & Saga (Saga skötte inte sin roll så bra) passa grannvalpen Mille. Tuva tyckte det var helkul, raca runt med en kompis och samtidigt få bestämma då han bara är en "pojkspoling". Men Mille lyssnade bra och följde Tuvas regler, dom hade jättekul. När Tuva blev för intensiv tog Mille skydd i mina tujjor.......... :O


Han hann även med en tupplur där ;o)) på ca 7 sek
En desto längre "lur" blev det senare inne under Bennets trygga ben.
Du skötte dig jättebra Mille, välkommen tillbaka//



Malin 19

Idag var det 19 år sedan jag födde Malin, underbart goa Malin. Grattis idag min tjej.
Pussar mamma & Bennet



söndag, juli 25, 2010

Fest-Regndans

Den årliga "inflyttsfesten" som brukar kallas Sommarfest blev i år en blöt tillställning, blöt även ovanifrån ;o) iår. Dagen räddades dock av partytält och en stor pressening..........det blev rena festival stämmningen. Och med så underbart roliga & glada gäster kan det ju bara bli bäst!
Kram alla//

fredag, juli 23, 2010

Pool

Ett preimär dopp i Stenhamra/pappas pool blev det idag, 25 grader visade termometern alldeles perfekt.
Pappa byggt själv, nu ser ni vartifrån jag fått min "snickarglädje" ;o)


onsdag, juli 21, 2010

Surt

Rensade plånboken i början av semestern och hittade denna avi, gissa viket datum..............jo självklart 2010-07-12

Lagen om alltings Dj#%#ighet


tisdag, juli 20, 2010

Grönan baciller


Idag 5-kamp Gröna Lund m Bennets barn, jättetrevligt dock ganska mycket folk. Jag åkte Bläckfisken......tänkte att man kan ju inte lämna Grönan utan att ha åkt nåt.....jag är ju inte "tant".
Sedan bar det av till Lustiga Huset och där börjar jag plötsligt fundera på hur mycket bakterier det måste finnas på alla ledstänger och väggar, istället för hur jag skulle sätta fötterna, har ni tänkt på det?!..............ja, ja ;O)


måndag, juli 19, 2010

Hemma

Oj vad skönt det ändå är att sova i egen säng, kom hem sent igår efter totalt 115 mils mini semester. Vi har haft det jättebra, stora berg och skogar är maffigt och inger ett härligt lugn i kroppen.

Morgonsysslorna bestod i att sätta ihop de 3 honorna, i en hemmagjord ny bur. Det verkar komma bra överens, hoppas det fortsätter så.

söndag, juli 18, 2010

Härnösand

Ännu en god natts sömn, jag har sovit väldigt gott :o) Hundarna har terroriserat B på nätterna då jag sovit i överslafen.......till Sagas förtret. Nedan intar Tuva husses säng medans spelar casino vilket var kvällsrutin.
Dagen idag tillbringade vi i ett varmt men blåsigt Härnösand. En urmysig lagon liten stad med mycket vatten. Vi fick privat guidning utav Elin som är infödd "Härnösandare", hon och Roger visade oss några smultronställen. Vi fick även gott kaffe & bulle hos Elins mamma och pappa (vilka också tog hand om Tuna & Saga så vi kunde rundvandra utan dem vilket underlättade mycket) Tack för en supermysig dag//
Vi kommer att komma tillbaka :o)

lördag, juli 17, 2010

Etapp 2


Linbanan valde vi bort trots att man fick ha med hund, vi valde istället att gå en uppkörd grusväg i ca 50 graders lutning... (el nåt). Vi hade med mycket vatten och stannade ofta då hundarna var trött (inte vi.......nääää)


Vi hade ju dock gjort en halvbestigning genom bergspassen på andra sidan innan :S








Äntligen uppe! Såhär trött blir man då!






Äventyr



Vid Skulebergets fot valde vi den "blåa" upp-leden, den såg bra ut......


...jo tjena


Det slutade med att fick börja bära hundarna då det vart för brant och stegar på vissa ställen, med 2 km kvar till toppen fick vi vända...........Jag förstår hur de som avbryter Mout Everest känner sig :o//
Men vi gav inte upp.......vi körde runt berget där linbanan + grusväg gick.........fortsättning följer.........men jag kan lova att vi kom upp, glada men TRÖTTA alla 4.

fredag, juli 16, 2010

Skuleberget


Idag anlänt till Skuleberget via Högakusten bron, en bro i strålande sol. I morgon ska vi ta reda på hur vi tar oss upp.....vi har sett linbanan, men det kan bli problem med hundarna. Så vi får nog gå............Härligt ;o))

torsdag, juli 15, 2010

Nya vänner

Nya sötnosar har nu kommit hem till oss, hoppas de ska bli bra sällskapsdamer till Betty. Planen är att kastrera Brolle så får han bli herre bland tjejerna och Elvis ligger ute på Blocket till försäljning. Sen har jag en fin marsvinsflock i en enda stor bur..........just nu har vi 3 st.........burar, he, he .
Tur marsvinen har eget rum här ;o)

Grisar

I kväll ska vi få marsvinstillökning, nedan är våra nuvarande Elvis, Brolle & Betty.
Nu ska vi och bade....





onsdag, juli 14, 2010

Axel....



Armar och axlar känns idag.....men bättre.
Och appropå Axel..sson så fyller min urgoa svägerska år idag. Jenny, alltid med ett leende.
Grattis på födelsedagen, KRAM på dig.

tisdag, juli 13, 2010

K2




Idag stod K2 paddling på schemat, och som tryggt sällskap hade vi Elin och Roger. B hade aldrig paddlat så Elin var snäll och delade kanot med honom......eftersom jag inte ville bada med kläder på. Nä det gick jättebra, och det var kanon(t) skönt. 1 tim padding sedan fika + bad och 1 tim hem igen.










Hem paddlade jag med Bennet, No problemas.
Men sååååå ont jag har i armarna just nu.......har precis fått tigerbalsam inmasserat av min bästa paddlar Prins Bennet. Nästa gång ska jag nog "maska" lite så jag inte får så ont ;o))
Tack för tur -initiativ E & R

Underbar dag




med tjejerna igår, en dag med många skratt. Dom började iochförsig "tjafsa" om vi skulle ha kärra och vem som skulle åka......men som tur var skojade dom med mig :o)


Att DIF förlorade med 2-1 gör inget.
Tack för en fin dag mina tejer//

måndag, juli 12, 2010

Zoo + Fotboll

Idag ska jag och BÅDA döttrarna åka till Parken Zoo i Eskilstuna :o), sist vi var där var nog för ca 8 år sedan............undrar om det blir lugnare nu? ;o)
Till kvällen blir det Tunavallen kl 20.00 där DIF spelar träningsmatch mot Mallorca, Forza DIF.


söndag, juli 11, 2010

hade inte....

....tänkt skriva om detta, men har varit arg hela dan så det kanske är bra terapi.......
Igår kväll 23.30 halvmörkt, skulle jag helt nykter backa ur stället vi stod inparkerade i .......utan att ha en aning om hur det såg ut i omgivningen + att en taxi stod och stressade mig. Så backade jag på en cement "grej".........och skrapade bak på bilen. Efter "stöten" gick Bennet ur och stod bakom så jag fick ett riktmärke och då kunde jag backa de 20-30 meter i L-form helt utan problem. ATT VI inte gjorde så från början!!!!
Är arg och irriterad...som tur är på mig själv, men hur löser vi detta nu då.....vem kan göra bak snygg igen? .....alltså en Volvobak?

Ja


Tobbe & Stina sa Ja!
Fint och trevligt bröllop en varm sommardag.