.

.

söndag, oktober 31, 2010

Ljus

Efter dagens 2 basketsegrar (54-25 & 60-27) åkte jag glad hemmåt. Plockade upp Bennet och vi begavs oss till Bauhaus skulle kolla på utebelysning. Tyvärr var den lampan vi ville ha slut !! (ovanligt!!) Ny belysning behövs då vår tre ton tunga utelampa från 1961 inte passar så bra till nya ytterdörren, vi hittade iaf till slut en som vi båda tyckte var ok. Sen tyckte jag också att vi borde byta lampa i trapphuset..................och se.........ta da så fint.........
.........den tidigare såg ut så här....också från 1961 ;o) men den ska en kompis med stort hus i Haninge få ;)

lördag, oktober 30, 2010

Sent

Fredag kryssning, kul, och var uppe riktigt sent 02.30 (för att vara oss) ....började undra vart det bär iväg, jag/vi hade nog kunnat lagt oss tidigare men när man ser gråhåriga tanter stuffa runt vid 01 snåret inser man att det bara är att kriga på.........undra vad dom går på... Två glada hundar hämtades i Stureby, 3 glada marsvin "mötte upp" hemma.





fredag, oktober 29, 2010

Ny kakelvy

Ny kakel vy :) våra snickare som för den delen heter Richardbyggare.se gör ett kanonbra jobb. När jag stod och åt risgrynsgröt från micron igår lovade självaste Richard him self att nästa helg kommer vi kunna avnjuta middagen i vårt nya kök. Låter kalasbra..........kvällens middag däremot blir på Ålands hav, kryssning med Volvo. Trevlig Helg//

Liten men tuff...

...or not! Morgonpromenaden blev som vanligt i skogen, Saga som var lös framför mig överraskade plötsligt 3 rådjur bakom ett berg.....tog upp "jakten" eller rättare sagt sprang bredvid dem i 20 meter tills hon insåg dom var ganska stora, o att jag ropade. Tror hon tänkte "shit -vad gör jag med dessa nu då?!" för hon stannade och vände fint tillbaka till mig :) (Hon kanske saknade sina anfallare, Tuva satt o sk#t och Zimba var ju ej med ;) Sol i sinnet, härliga väder.



onsdag, oktober 27, 2010

Inte alltid..

...som man tänkt sig. Dagens tema kakel, jättenöjd med kakelvalet men ändå inte riktigt ok, snickarn korrigerar så det slutar bra ändå :) Tack syrran och Ola för råd och inspiration. Kaklet heter Broadway Metallic Black.....bara det ;)




tisdag, oktober 26, 2010

Ta form

Vårt nya kök börjar ta form. Igår installerades även den nya ytterdörren, så coolt med klarglas i dörr och ljusinsläpp = nöjda. Visst dörren kärvade lite så dom var kvar tills kl 19 på kvällen för att få allt på plats.........vilket vi uppskattade :) Anars hade vi fått sova i yllepyamas och........hagelbössan redo (har vi en sån :O





Phu..

Gårdagen var aningen hektisk...efter jobbet så var det.....efter att ha klättrat över lådor och bänkskivor hemma.
- Hem byta kläder
-16.45 basketträning
-18.15 Hem byta kläder
-18.45 Hämta Alexandra vid Gullmars .......ok, vi kom 10 min försent ....men jag har lite tillgodo genom åren ;)
- 19.00 Pizzakalas i Vällingby hos syrran med fam.
- 21.30 Hem
- 22.30 Zzzzzzzzzzzzz

Köksinfo kommer i em

söndag, oktober 24, 2010

Done

Hålen borta - Har nu spacklat 2 ggr och ska sedan limma på lite väv och måla vitt, Tada.....vill ju inte hamna hos "Arga snickarn" ;))


lördag, oktober 23, 2010

Hål

Förutom haft koll på Tuva idag så har det varit städdag på gatan + på vår tomt :) Lite trött o frussen har jag softat lite här hemma (B är i skåne) slökollade på "Arga snickarn".......konstigt nog gav det mig lite inspiration så jag borrade ner räckena i trappen :)) Det blir luftigare och man slipper torka vita handtag........men nu fick vi hål i väggen istället, häpp. Ja, ja hinner spackla innan B kommer hem. Det kommer knappt synas i övriga köksmissären just nu :s





Ny dag

Tuva vart sämre igårkväll, jag hade planerat en lördag på djurakuten......men till min glädje vände det under natten, idag är svullnaden mycket mindre. Skönt att medicinen hjälpte :) Glad Cissi. Sååååå nu kan jag visa att köket faktiskt kom igår, tror nästan dom har glömt hälften då jag var inställd på att vi skulle få vada i kartonger men se, endast dessa platta paket.... och det är väl så ikea säger.....platta paket (okej då...inte vitvarorna...men det kommer nog;)


fredag, oktober 22, 2010

Stackars Tuva

Tuva opererade bort tänder som var dåliga i onsdags, allt gick bra. Men i morse vaknade vi och jag tycker hon är svullen i vänster ansiktshalva, nosrygg och kind. Jag avvaktar lite och dagen går men jag ringer veterinären 30 min innan de ska stänga, KOM sa hon, ilfart dit. Allt ser bra ut förutom svullnaden, hon vet ej varför och röntga hinns inte.......eftersom det är helg så får Tuva starkt antibiotica och vi får journalkopior med oss i handen.......så att vi kan ge till jourveterinär om det bli värre i helgen. Ingen kul fredag.......jo köket har kommit, men viktigast är Tuva.




Snö

Detta var det första jag såg när jag drog upp rullgardinen i morse, vinterns första snö. Hundarna fick morgonkissa på tomten som vanligt......en av dem vände i dörren och gick och la sig igen, gissa vem?

onsdag, oktober 20, 2010

Spännande

Att komma hem nu efter jobbet är riktigt spännande. Idag var golvet i köket lagt.......men "snickarskurkarna" (Näää dom är jättebra) hade täckt över det så vi kunde bara ana i kanten hur det blir, tummen upp! Väggen mellan hall o kök börjar bli rak.Nytt fint proppskåp, känns tryggt :)




tisdag, oktober 19, 2010

Innertak

Idag har innertaket kommit på plats, så stilrent och snyggt det blev på en gång. Håller man blicken högt ser man inte betongdammet på golvet ;) Men idag kunde jag inte hålla mig........började skura.....o skura.....o skura, nu är iallafall det värsta borta :))

måndag, oktober 18, 2010

God el

Idag har elektrikern haft en heldag på vv 149. Han gav inte mycket för våra gamla sladdar.............som var skumt dragna åt olika håll. Nu är det iallafall moderna tåtar i väggen och han kommer även tillbaka för att byta ut centralen.


Jo ang......... hunddagis så fick Tuva VG och Saga IG första dagen. Häpp


Dagis

Huddagis TusenTassar
Idag börjag Tuva & Saga på dagis "igen", men endast som lösning under renoveringsveckorna hemma. Tuva kände igen sig direkt och studsade som en boll i bilen när vi anlände, hundarna fick sitta i bilen när jag gjorde lite pappersjobb med personalen och hon yyyylade då hon var rädd att bli kvar i bilen och missa detta roliga med dagis. Tuva & Saga delar en box på ca 3-4 m2 där dom har filtar, matskål och leksaker=kanon.

fredag, oktober 15, 2010

Barn

Idag har jag haft skygglappar och gått snabbt igenom hallen.......just nu läktas taket. Varit hos frissan och efter det så fikade jag med Alexandra i Högdalen. Hem o hjälpte sen Malin med ett "fotoärende" i Farsta. Mina vuxna tjejer.......men alltid mina barn :o) Puss på er

torsdag, oktober 14, 2010

Dag 1

Ohh...My...God ......... . Kommer hem 19.30 efter en dag med -jobb-bilköer-basketmöte i Farsta-hämta kakel i Älvsjö- hämta hundarna o fika i Fredhäll-Hem-Bära in TUNGT kakel i becksvart mörker (ute belysningen fungerar ej...ja nu börjas det..)-ut med hundarna och sedan leta mig in igen. Vadar i DAMM ....bilden är vårt hallgolv, nej inte utomhus. Försöker finna en lysknapp som fungerar, samtidigt hjälpa hundarna bort från värsta cementdammet.
Halva huset är utan ström, ingen tv fungerar.....Funderar på om jag ska ta en öl och sätta mig på en pall och vänta på B istället för värma maten jag hade med mig hem....... Det blev maten ;)

B hemma, nu fungerar strömmen :) o detta är bara dag 1...........Fortsättning Följer.............

Start

I morse kom dom.........

onsdag, oktober 13, 2010

Närhet

Nu kväll och vi båda ganska trötta, sitter i vår stora varma sköna soffa med lilla Saga emellan oss och tittar på tv. Jag sträcker ut handen för att få lite närhet, och vad få jag..............jo fjärrkontrollen. Det är kärlek det, efter 6 år ;)

tisdag, oktober 12, 2010

Ganska bra


Inte så illa trots allt, luftinsläpp finns, kokplattor, kyl, micro, varmvatten och TV :) Vi ska inte klaga............ok det har bara gått 3 dagar :))

Dagens middag :

Snickarn börjag på torsdag.............