.

.

tisdag, april 30, 2013

Hemsk start

Ingen rolig start på dagen, fipplade lite med datorn så internet "försvann"....envist försökte jag återskapa men nej då. Går då upp till den andra äldre datorn, men då bråkade skärmen och allt hängde sig. Grrrrr.. ok laddar för att gå ut och gräva ner plommonträdet, det blir ju toppenbra att avreagera sig på att gräva ett hål. Här bredvid det gamla trädat ska det stå, och i pallkragarna ska jag odla lite lök, sallad och sånt.

Men hallå..........full storm ute. Jag brukar inte ge upp kyla eller regn, men vinden blev min fiende idag....
 Jorden som kom upp ur gropen tänkte jag placera i pallkragarna, men då skulle jag först lägga markduk i botten...........den förbannade markduken fick jag jaga över hela tomten, den blev som ett segel när jag skulle klippa........
Helt ärligt, jag fick ge upp...skitväder.

Sprang några km på löpbandet istället och invigde den nya "Circle pro", det gick över förväntan. Ringde sedan en snäll arbetskamrat som kunde vägleda mig i datorn och vips nu finns internet igen....tänk nu börjar allt kännas bättre.

måndag, april 29, 2013

Säkrat

Nu när vi bara har lilla Saga kan hon i princip gå lös överallt, däremot blir hon ivrig när husse kommer hem och kan inte riktigt avgöra att bilar är farliga. Här vi infarten behöver vi göra något.........

Så kom jag på att vi fått X antal kompostgaller (gamla kaninhagar) av syrran och O. När jag funnit dem och tråcklat ut dem från varandra påbörjade jag ett staketbygge. Kanske inte det stabilaste, men helt ok för Saga, och det gröna smälter in fint.


 Nu behöver vi iallafall inte vara oroliga att Saga smiter ut på vägen, Tack för gallrena...alla galler....eller hur man nu säger

Morgonmöte

Uppiggande morgonmöte, Saga ska vara glad att jag var med.....hon hade gärna nosat nära på denna fräsande boll

söndag, april 28, 2013

Fixarsöndag

Idag har vi fått massa gjort, B och A monterade ihop vårt nya "redskap".....nu jäklar ska det bli magträning.


Tomt städning och krattning, sedan bar det iväg till plantagen ;) ................så nu vet jag vad jag ska göra i morgon.

lördag, april 27, 2013

Grillördag

Inviger grillen idag med besök av Malin, Ante, Björn & Jenny..åsså lilla Bella


 Babysnack och poolsnack




 Bella bredvid Malin......och kommande bebis
 oj.....här kom visst en annan "bebis" som vill vara med

 Bella Bus....Batman
Bella i fasters djungel

fredag, april 26, 2013

Snart så

Nu jäklar har det nästan smält, idag täckte vi av poolen och fann .....löv, löv och is. men man fick en bra feeling att......det går åt rätt håll.

 I morgon ska vi håva in allt skräp o fylla den lite mer, dock får pumparna vänta.

Träningen går super.....idag kom nya tillskottet, tror det blir ett jättebra kompliment till löpbandet. Monterar upp i morgon.
Men erkänner, idag blev det räkmacka och ett glas vin.
God fredagkväll my friends.

torsdag, april 25, 2013

Härligt varmt

Nu låser jag in vinterjackan, grymt skönt varmt ute.

Stor tugga

La ut två äppelhalvor igår till koltrasten................i morse var ena helt borta och på den som fanns kvar var det misstänktsamt stora tuggor på. Big fot koltrast?......eller våra kära rådjur som man har "hatkärlek" till denna årstid.
Men jo................tulpanknopparna fanns kvar......ännu


onsdag, april 24, 2013

Stökig

Känner mig glad men samtidigt på krigsstigen, vet inte riktigt varför. Då är det bra att ha löparbandet hemma, ut och bli lite svettig.....sedan är man inte så "stökig" längre (oftast hinner jag påbörja träningen innan B kommer hem från jobbet, till hans glädje ;)
Kanske är det att det närmar sig helg, och eftersom onsdagen nästa vecka är en röd dag så är man ju ledig, och på vårt jobb är vi alltid lediga dag innan röd dag = tisdag......och vi jobbar aldrig enstaka klämdagar......så oj då, vi vart lediga måndag också.
Riktigt skönt, och veckan efter är det visst kristihimmelsfärd, en 3 dagars vecka.....trevlig period så här på våren :)

Vi ska utöka vårt "hemma gym", ny träningspryl beställd.....har man utrymme tror jag stark på att ha "träningen" hemma, det funkar iallafall för mig.
Så passa er, nästa gång ni besöker oss kanske det blir "Biggest loser" tema. /Tjing

tisdag, april 23, 2013

Bananer

Förr i tiden smakade en banan alltid banan, lika smak varje gång. Nu kan man få en banan som smakar konstigt, inte gott.......why? Nya snabbodlade sorter, eller....
Trist iallafall

Sista högen

Detta är den sista envisa snöhögen som finns kvar på tomten, det är nästan så att jag har lust att gå ut med hårtorken för att riktigt avsluta och verkligen se till att den inte växer igen. Men nu är väl vintern äntligen över?....................

När jag gick ut till bilen 05.20 möttes jag av stora gatsoparbilen, det är väl härligt om något....sandfria gator, jippi

måndag, april 22, 2013

Samåkning

Då har jag och "vår" skogsmus åkt till jobbet.......hoppas han inte hinner med avgången för hemresan




 

söndag, april 21, 2013

I år igen!

Kommer ni ihåg musen som bodde under bilhuven förra vintern (maj 2012 "inkräktare under huven") ?
 Kolla vad.....vem jag kom på idag...



Nog för jag gillar djur....men WTF

Makeover

Dator här hemma har fått en nykick, helt rensad och allt nyinstallerat. Oj vad underbart med en snabb(are) dator.....planen är sen en uppdatering på mobilfronten, så att det kan bli bättre bilder när man för över hit...

Igår hade vi makeover på tomten, eldade gammalt ris, grenar och julgranen. Superskönt i solen...nu är tomten (inte jultomten) redo för värme och grönska.


Ja....nu är det väl bara jag som ska ha en makeover också......

lördag, april 20, 2013

Mystiskt

Livet är mystiskt, som skogen blev när jag och Saga gick en promenad häromdagen efter flera timmars regn och plötsligt så kommer solen fram.....dimman och skogstrollen....





onsdag, april 17, 2013

G

Snart på

torsdag, april 04, 2013

Torka

Det känns som om jag varit här förut, bloggtorka verkar infalla 1 ggr/år. Inläggen ska komma spontant, jag ska inte känna "vad ska jag skriva om nu då"......där är jag nu.
Saknaden efter Tuva och denna tunga kalla sk "vår" har tagit på krafterna och glädjen i mig, mer än jag trott.

Jag håller mig borta från bloggen nån vecka eller två, see you later.
//Cissi

tisdag, april 02, 2013

Mera ägg

Fint påskägg låg på mitt skrivbord idag, jag smet ju på ledighet.....
Men....nu ska jag ju äta nyttigt, hhmm.

Saknad

Har varit saknad på jobbet....av min växt iaf....