.

.

fredag, januari 31, 2014

Fotokurs

Vet inte om jag är lite nervös över kallt väder eller om att fotokursen i morgon är för svår.....nu är iallafall ryggan packad och täckbyxorna framtagna. Mer info i morgon.
Lite trist att det krockar med Malin och Antes flytt, men mormor kan säkert vara till hjälp på eftermiddagen.
God natt

Bilder

Sitter med morgonkaffet och bäddar i fotoboken som kom igår. Kul att ha, ser det även som ett arv som ska följa i familjen för det hade jag uppskattat. Jag har skrivit namnen på oss egentligen självklara, men om 40 år kanske de inte är så självklara......då sitter jag och B här o gaggar om vem som är vem :)

torsdag, januari 30, 2014

På banan

Är nu på banan igen efter bihåleinflammationen, tränat för fjärde dagen i rad idag och det känns helbra. Nu efter dusch och mat blir det soffan.....God torsdagskväll

onsdag, januari 29, 2014

Saga

Just nu är det ganska bra med Sagas rygg, hon är glad! Att få jaga vanten och bära hem den är det roligaste just nu. Tror jag och B också har fallit in i ett lugn......nu VET vi vad hon har för skada, nu HAR vi medicin att ta till, nu HAR vi kunskap och redskap att hjälpa henne, vi VET vad den enda lösningen är om hennes smärta blir för hård.
I augusti-oktober kändes allt bara som kaos, panik och ovisshet om framtiden var hemsk.......visst är det ovisst fortfarande, men under kontroll......vår kontroll (nästan).


 Några bilder från en promenad i December innan snön kom


tisdag, januari 28, 2014

Dax

Nä nu är det dax, rev gammal tapet i bastudelen förra sommaren! Tapet finns men inget har hänt.......gnistan, orken, viljan har inte funnits.
Men provade skrapa lite vägg idag, och det var kul.....tjoho det är nog på g. Tapetval?! Jo men man måste våga ;)

måndag, januari 27, 2014

Fina

Tänk vad några tulpaner denna årstid kan sprida glädje, rosa tulpaner på våren är nog ett av det bästa.
Och vår.....jo men den kommer om än dagen idag var blåsig och bister.

söndag, januari 26, 2014

Natten

Jag och Saga klarade natten själva, eldgaffeln behövdes inte användas. Men jag erkänner, jag sover inte som en prinsessa när jag är ensam.
Nu är husse hemma, men här är...var bästa vakten
Och ljuset åter..... :)

lördag, januari 25, 2014

Mörker

Reagerade nu på eftermiddagen att det var väldigt mörkt på tomten......all utebelysning är mörk! Typiskt att det ska gå en propp just nu, ska ju sova ensam inatt och det känns inte bra att ha bäcksvart på tomten. Har försökt kolla proppskåp både inne och i garaget utan framgång....Suck!
Jag saknar en vakthund, jag saknar Tuva!!!
Har iallafall garderat mig med eldgaffeln bredvid sängen.....

Storbesök

Storbesök, jag tog precis fram kameran för att fota ett gäng sidensvansar...... när alla snabbt flög iväg, trist nu skrämde jag dem tänkte jag.Men det var inte jag...............det var en Duvhök som precis landade.
Vacker!

Morgontur

Sitter med Saga och en kopp kaffe, DN och tittar på brasan. Har varit ute och åkt bil, skjussat B till färjan då han ska på kryssning. Ett mysigt lugn just nu....
Uppe ligger lilla familjen och sover, snart kommer nog gladaste Rasmus ner till mormor.



fredag, januari 24, 2014

Barnbarn

Har haft Rasmus och Malin här två timmar, Saga undrar hur det ska sluta.....saker överallt ;p

torsdag, januari 23, 2014

Jag kan

Vet att jag skrivit att jag inte gillar o laga mat....men jag var faktiskt duktig och tog hand om en lax som höll på att gå ut (i datum..) efter nyår. Kolla kolla, laxpudding.
Och det blev några matlådor varav en åt jag idag till lunch :)

onsdag, januari 22, 2014

Hemma

Jodå, jag hittade hem idag. Får skylla min förvirring på att jag inte är riktigt kry än.
Därför jättebra att gå omkring utan jacka......
Saga har haft en skruttvecka också, jobbiga kvällar. Men idag känns hon gladare, hoppas det vänder där me. Heja heja, nya tag.

Glömsk eller förvirrad

Detta är ju vanligt att man glömmer när man går hemifrån, men undrar om jag är ensam om att glömma jackan.......när det är 6 minus ute?!
Kom till jobbets parkering, ska ta på mig jackan.......vilken jacka?......hade som tur var mössa och vantar så jag fick ta det och gå lite käckt mot jobbet. Det är ju inte precis att man åker hem och hämtar............
Fokuserade så på att ta väska, nycklar, mössa, vantar......och jippi matlåda, men jacka...no no. (Bilen är varm när jag åker så för info tar jag alltid jackan i handen då resvägen ändå tar 40 min)
Snopet....

tisdag, januari 21, 2014

Förbannade rabatt

Blir helt stressad av alla dessa rabattkuponger, hinner inte använda dem och blir irriterad då datumet gått ut. OCH är det verkligen rabatt? Inhandlade en julgran och fick då 100 kr i kupong OM man handlar för minst 300. Jag vill inte handla för 300 just nu men jag vill utnyttja kupongen.......
Ok, jag kanske visserligen tycker att handla blommor för 300 på plantagen för att få 100 kr i rabatt är bra.......men jag tvivlar på att B tycker det.........

måndag, januari 20, 2014

Vit o fin

Vet att det är inte jättedyrt med nya nattduksbord men vi trivs med denna modell, bra med lådor inga dammsamlare.
Vips, nu är de vita......och klara :) och vi är nöjda.

Äntligen

Vaknade innan klockan ringde idag, kunde andas med bägge borrarna. Stora vägnätet var torrt och ohalt, bilen skötte sig :-)
Hittat till jobbet och på plats.....är helt slut!
Börjar med en kopp kaffe och ser om jag kan återuppliva en blomma som min rumskamrat inte tagit hand om (rumskamraten är en "han", otippat ;)
Skönt att vara åter.

söndag, januari 19, 2014

Gamla tider

Medans färgen torkar andra varvet så började jag sortera våra foton i datorn, inser då att jag vill göra fotoalbum på "svunnen tid". Men hallå.....var visst urusel på att fota före 2006, när uppfanns kameran egentligen?
Sitter nu och gör ett album som kommer heta 2005-2007, då bristen på bilder gör att jag får slå ihop tre år. Sedan verkar det fyllas på, och jag kommer successivt kunna göra en bok per år fram till 2011 som finns färdigtryckt.
Kan ju spontant säga att man åldras lite fortare än vad man tror, bilder ljuger ej....

lördag, januari 18, 2014

Friskhetstecken

Jag är absolut inte frisk.....men att ens tänka "projekt" och ta mig för något annat än fågelskådning är mycket positivt. Idag grundmålade jag våra nattduksbord, vill ha dem vita.....och snart är dem det.

Ljus i sinnet

Härom morgonen när solen gled upp så vackert gick jag ut på tomten och förevigade den. Det känns så skönt att veta att detta kommer det bara bli mer och mer utav, för varje vecka som går.


Idag får sinnet också ljus, dock ej av solen utan snöööön.