.

.

torsdag, juni 30, 2016

onsdag, juni 29, 2016

Juni slut

Jordgubbar och smultron börjar komma på tomten, härligt. I skogen idag hittade jag de första små sommarkantarellerna,och blåbären börjar mogna. Hundrastaren skickade en bild på en lite bytta kantareller som Java hittat.... hon berömde och gav godis så sniffade Java upp några till. Jag ska jobba vidare med den konsten :)
Jo ett litet problem... Fågelmamman har lagt nya ägg, letar info just nu om jag ska ta bort dem eller låta henne ha en kull till såhär fort... ungarna sköter sig iallafall och jag har några köpare på dem.

Skönt

Ens barn är alltid ens barn, trots att döttrarna är 25 och 27 och klara sig alldeles utmärkt så vill mamma veta.
Alexandra med fam meddelade för nån timme sedan att resan o allt var bra i Spanien....
 o ganska nyss fick jag info att Malin o fam snart är framme i Ullared (sedan ska de vidare till High Chaparral) efter några mils bilkörning med två småbarn...
 

Skönt, snart kan mamma slappna av :) 

tisdag, juni 28, 2016

Tröttt

Kom visserligen hem 14.50, åt en banan sedan ut med hundarna i 45 minuter. Så fort B kom hem gav vi oss på trädäcket till poolen igen (byggde det 2014,men vart tvungna att återställa sargen igen pga renovering i höstas), har småjobbat där några dar nu. Ikväll avslutade vi det till 95%, in middag och sååå trött. Lite mammadepp också tror jag, Alex med fam flyger till Spanien idag o jag hade velat krama om dem.....

Aj

Att man inte lär sig att man inte ska ha handen under brödet när man skär....

Kul

Så gratulerar vi Island för deras seger igår, vi hade England som vinnare på EM-tipset på jobbet.....men jag höll ändå på Island, nu har de den glädjen och gemenskapen som vi Svenskar så väl behövt.
Underbar natur.

måndag, juni 27, 2016

Blev tvungen

Kom på att jag hade sjukgympa idag, satt på jobbet i jeans och sidenlinne. Vet att hon ibland känner och drar i mig, inte kul att ha jeans då. Det blev att storma in på Intersport innan, kollade på deras rea snurra och jo vilken tur... jag hittade en t-shirt och ett par tights/träningsbyxor, det fick bli dem. Handlade och bytte om i bilen på parkeringen... Ta da, superbra. Fick MVG i sjukgymnastik. Väl hemma så ut med hundarna, perfekt det ser ut som om jag varit ute o joggat med dem, tummen upp..

Råkade sen bara få med ett par ursnyggaursnygga löpartights...lovar att ut o springa så fort ryggen pallar :) 

Glad morgon

Kolla neonskylten upptill.....någon vill ge oss en glad morgon, kul!

söndag, juni 26, 2016

På tur

På semestern kommer vi att gå på tur uppe vid Helagsfjället, idag införskaffade vi varsin vandringsrygga. Inga jättestora då vi enbart kommer att gå dagsetapper, men fullgoda och bra ergonomiska för att orka ha med dricka, lunch, lite kläder och hundprylar på våra dagsetapper. Nu måste vi nog börja provgå med dem, och börja gå längre sträckor...

Skön morgon

Varm fuktig morgon, vi går ut alla fyra innan frukost, tar långa varvet i skogen. Skönt att sträcka på benen tycker båda två och fyrbenta. Vi klarar oss från regn... nu vräker det ner.

lördag, juni 25, 2016

The day

Härlig midsommardag, mycket sol och bad....varmt! Klockan 17 blev huset tyst här, då smyglånade jag Rasmus flytkuddar och tog ett stillsamt svalkande dopp. Vilade sedan en stund på soffan med en ljudbok i örat (jo så får man göra när man är mormor) började sedan rensa lite i den glömda rabatten på husets baksida... jobbigt då jag satt lungt o fint med ryggen, men det blev bra. Sedan kollapsade vi och hundarna i soffan framför fläkt och fotboll, trötta och glada.

Alger

För att få lite miljöombyte for Malin, jag och barnen till Årsta Havsbad....vi var heeeelt ensamma. Förstod varför när vi kom ner till vattnet, alger i massor, tjock grön sörja. Rasmus kastade lite sten sedan for vi hem och körde pool, säkert kort :)

B körde simskola med Rasmus 

fredag, juni 24, 2016

Midsommar

Hej hopp, snart är årets fina midsommarafton till ända. Vädret blev ju toppen ändå, lite mulen förmiddag men varmt och sedan kom även solen hela eftermiddag och kväll. Malin, Ante och barnen här o vi har kört fotboll, badat, boccia, frågesport, byggt koja.... grillat o ätit gott. Alla trötta och nöjda <3

torsdag, juni 23, 2016

Nä men

Skulle bädda rent nu i kväll, behövde dra upp bäddmadrassen som glidit nedåt (tagit bort kartongen). Vad hittar jag under madrassen? En ihopknölad yogamatta!! :/ :) Nä men det var ju länge sedan jag la dit den platt o rak.... nu förstår jag varför det känns så knöligt.... o vi som beställt nya sängar så kanske det var yogamatta.... Moahaa. Nä nya sängar behöver vi, o jag som undrat vart den mattan tagit vägen....

Hemma tjoho

Åkte fr jobbet vid 13 idag, köer ner mot RV 73 annars ok. Tjohoo hemma, denna dag är Stockholmstrafiken inte att leka med....

God bok

Tack jobbet för en bok i sommarpresent, nu börjar folk droppa av här själv har jag två veckor kvar.

Trist

Så tråkigt att fotbollen tog slut för Sveriges del igår, jag som gick med Sverigetröja hela dagen. Det blev bara 3 matcher detta EM.....varav en halv match satt jag på Västerhaningevårdcentral.......
Detta var inte vad jag hoppats på, tror Sverige hade mått bra av gemensam framgång ♥

Köpte en mjukglass igår när jag stod och väntade på B, kioskägare som ej var svenskfödd såg min tröja och sa glatt "Hoppas att vi vinner ikväll"....det gjorde mig glad.

onsdag, juni 22, 2016

Dyrt

Bara för att man gifter sig är inte allt klockrent vad gäller avtal, arv osv så jag och B bestämde oss för att gå till en jurist och uppdatera vårt tidigare "avtal" som vi skrev för 10 år sedan. Timkostnaden skulle vara 1875 kr... shit vilken timtaxa, men såklart viktigt att ha koll på dessa saker så vi tänkte att ok vi lägger de pengarna.
När vi nästan är klara efter 40 minuter, sneglar på klockan (phuuu... vi klarar oss inom en timme) säger människan... jo 3-4 timmar kommer detta jobb att kosta (jag känner B's laserblick från sidan men vänder mig inte om) . Renskrivning, mailkontakt, beställa hem gamla dokumentet från nåt arkiv i Lidköping, nytt besök för signering... jo men visst 3-4 timmar, kul....nästan jämt. 

Done

tisdag, juni 21, 2016

Bygge

Idag blev det inköp av väggar, tak, gångjärn, fönster :) och fästen.... ska bygga en innerdel ett vardagsrum till ute voljären så de kan söka skydd mot väder o vind. Får bli efter midsommar men nu har vi iallafall materialet hemma.
Annars allt bra, sopa varje dag är det som gäller... det var det där med bordsskick..... det börjar växa något spännande i blomkrukan bredvid buren :))

Försök

Idag bytte jag faktiskt om till träningskläder innan vi tog långvarvet i skogen, jag vill få tillbaka känslan och se vad ryggen klarar. O det finns såååå mycket snygga träningskläder i butikerna... men jag får inte köpa mer om jag inte tränar, det har jag bestämt (har nämligen ganska många ombyten... men ändå). Småjoggade ca 200 m i övrigt gick raskt, ryggen sa njeeaa...