.

.

fredag, november 30, 2018

Älgen

Har börjat orka gå lite längre i skogen igen... trots regn, ett friskhetstecken.

Idag mötte vi älgen igen, denna gång långt in i skogen och på "marken" annars brukar jag mest se de uppe på höjder. Var inte riktigt laddad för sprint 20 meter..... tror den hade vunnit.... så vi vände.

Funderar på att ta med B på "älgsafari", han ser aldrig älg han blir frustrerad.... fniss. Man måste vara väldig "open i sinnet"...  iaktta åt alla håll, iaktta hundarnas beteende, lyssna..... inte ha pluppar i bägge öronen.... det är receptet :p

torsdag, november 29, 2018

Krafter

Hundarna och barnen skötte sig exemplariskt, hundarna har nog bara lite vila att ta igen.....

Antingen hostar jag så jag får huvudvärk, nu hostar B så jag får huvudvärk.... har ni sett nya?

Självklart

När man är frisk och mår bra kan det vara jobbigt att ha småbarn, vad är det då inte när man är sjuk...... "nej inte mormors gardin", "häll inte ut hundarnas vatten" "kliv ur duschen" - nä det är vårt rymdskepp sa milo.... hupp. Går en kort stund till parken "rör inte den smutsiga bilen" , men det blir en lång stund då den lilla varianten ska gå åt fel håll, o stanna i varenda vattenpöl... Ghhaa.

Vi har leksaksrum uppe och plockar ner leksaker till vardagsrummet, ändå är det roligast att springa till klädkammaren, sovrummet och tvättstugan......tur att dom är för söta ❤️

Nu är pojkarna lämnade hos mamma, troligtvis åker jag till Lidingö och passar dem några timmar i morgon kväll också då Alexandra jobbar kväll.... Inte lätt att vara näst intill ensam förälder, hua tänk alla som inte har hjälp att få ❤️
Nu fortsätter vi att kurera oss under varsin filt i soffan.

onsdag, november 28, 2018

Självklart

Vi hade lovat hjälpa Alexandra med barnen då hon jobbar sent, visst vi är krassliga men barnen har nog värre baciller så vi kör, försöker orka. Nu är A i en period där hon behöver extra mycket hjälp, självklart försöker vi alla i familjen.... guld att det kan vara så.

Milo hjälpte till med pannbiffar till middag, B sjöng "liten hare tittar ut" med Devin, söta.....

tisdag, november 27, 2018

Apport

Stilla träning, Java har fått apportera alla möjliga material..... o hon gör det. Springer, hämtar och lämnar över, här poserande bevis.

55%

Hade ett "rabattmail" från där jag brukar göra våra fotoböcker..... på 55%, gällde tom igår. 55% är mycket, tog mina sista krafter och plockade ihop en bok för året 2014....hade som tur var redan alla bilder klara i en mapp.
Men det tar alltid längre tid än man tänkt, blev klar...... 23.47....men fick rabatten :)


2014 var året då Saga lämnade oss, Solo kom till oss i maj och vårt andra barnbarnet Milo föddes i december.

måndag, november 26, 2018

Ljuset

Solo avslutar sina mediciner idag, själv kämpar jag (och B... som akutinsjuknade i förkylningen inatt) med diverse preparat för att bli kvitt hosta och förkylning. Idag är vi båda hemma.....
Jätteskönt dock att få luft på morgonpromenaden i skogen, log lite för mig själv när de igår på morgon tv rekommenderade "skogen"... bra för hälsan och själen, nån hade visst skrivit en bok. Dom kunde ha ringt mig ❤️
..... o vet ni, jag såg ljuset, nu går jag mot ljuset, ljusare tider... nej inte blivit religiös bara positiv pepp :D

söndag, november 25, 2018

Söndag

Fortfarande krasslig här, men tog en Alvedon, snöt mig o åkte till julbordet med brukshundklubben på Sunby gård. Hamnade bredvid en från "valberedningen" som direkt lite snyggt frågade - du har väl tänkt sitta kvar i styrelsen nästa år? - som ordförande? - flera har namngivit dig som förslag till nästa år. Hade tänkt ringa dig men nu frågar jag då vi ändå ses....

Ööhhh.... Tackar som ödmjukast, hedrande. Har visserligen 100% närvaro på våra möten, har koll, säger till om nån/något är fel... eller bra....o det är väl det de andra har sett.
Bad om några dagars betänketid......

Vill man vara ordförande??!?! Jag vet inte... 

Julbordet var jättefint o gott :)

lördag, november 24, 2018

Klubb

Igår kväll kom B hem mrd blommor och flagga, han har nu blivit invald i Volvos 25-års klubb.... de som jobbat över 25 år inom företaget.
Hans nya utmaning är att ta lastbilskörkort, senaste kvällarna har han suttit o pluggat, o testat frågor på mig.... tyvärr är jag dålig på släpvikter och vilotider.

Fin

Fint med mer snö, en tyst lite mörk o fin morgon med en kopp te......bara snor och hostattackerna som stör....

fredag, november 23, 2018

Moi

Det var en tös som bara hosta o nös, idag ingen julbordsork å hon var från Jägartorp.

Nä men asså försökte mig på en limerick, tror det blev sådär. Avbröt arbetsdagen vid 14 och åkte genom black#fredagsköerna hem, inget julbord för mig idag. Väl hemma höll B på att göra sig i ordning då han är bjuden till Volvos 25-årsklubb i kväll .....han bjöd mig på en rom, dock valde jag det lilla glaset.... minimuggen.... har fortfarande lite kvar efter två timmar.....

Snart ut med hundarna, sen kryper jag ner i soffan igen under mina dubbla täcken. Go fredag my friends.

torsdag, november 22, 2018

Allt

Allt på en gång, varför blir det oftast så..... Frissan igår , hundträning (som jag avstod) julbord 1 i morgon , lydnadstävling lördag (som jag skippar ) julbord 2 söndag (med brukshundklubben) , mammografi, sotaren, lämna bilen på rekond (jo men jag tyckte i något bra läge att vi borde vaxa den inför vintern som en investering då vi ska ha kvar den ett tag) ... åsså dimper det ner "dax för tandläkaren".....

onsdag, november 21, 2018

Vartsomhelst

Okej att somna hos frissan när man lutar sig bakåt i tvätten.... men när man sitter rakt upp o blir fönad.....
"" "hon fnissade bara o lovade väcka mig när hon var klar...." ""

Första snön









Så i morse var det vitt när man tittade ut, första snön...fint.

Annars så "testas" jag väl igen, hann bara tänka orden "kanske börja träna" så sitter jag här på jobbet med taggtråd i halsen och tjock i huvudet.......å jag som vill se Carola på fredag......:/

tisdag, november 20, 2018

... också lite smårolig....

Årets första

Årets jobbjulbord på fredag.... blir nog trevligt och Carola är väl juligt...

måndag, november 19, 2018

Kompis

Vår kompis älgen spanade på oss idag, den accepterar oss o vi den. Efter vårt varv kom vi till samma ställe o då stod den kvar...... naturen när den är som bäst.

söndag, november 18, 2018

Stalkad

Upptäckte en "kommentar" på min blogg gjord den 12/11 när vi kom upp till stugan i Älvdalen o jag klagade på att tv:n inte fungerade pga att Te#ia strulade. Det företaget (som börjar på T och slutar på elia) har svarat.... i min blogg, moahhaaa. Att jag skrev deras företagsnamn..... så fastnade den bloggen i deras bevakning, komiskt.... o lite läskigt.
Som när "stora landet i öst" följde mig, man får passa sig vad man skriver. Hon på T.... lia uppmanade mig i alla fall att ringa kundtjänst, det var ju snällt.

Mor & mormor 100%

Idag har jag varit mamma och mormor fysiskt, jag o Java plockade upp Rasmus sedan åkte vi till Lidingö hem till Alexandra, Milo och Devin.

Såååå goa killarna är, alla växer så det knakar. Jag som haft två tjejer tycker det är kul att se killarnas samspel, lek, bus o brottning :))) åsså minstingen Devin som hakar på de stora killarna i allt.
Borta 11-16, nu har vi kväller hemma i soffan under en filt.

lördag, november 17, 2018

Sthlms jakt

På dan drog jag och Java ut på en längre prommis, hade planerat att gå i skogens ytterkant och sedan ta mitt i skogen hem. Men till min förvåning satt det skyltar om "jakt pågår" på stigarna in till skogen.

Lydig som jag är respekterar jag faktiskt skyltarna, o det vore väl tragikomiskt om jag blev friad från skallröntgen sen blir skjuten av en senil jägare...... i Stockholm. 

Lugn

... några som är glada att vara hemma. Java racade ett gäng lyvkovarv på tomten igår när vi kom hem, upp i soffan och sprang utefter ryggstödet... Gulle.

B har varit till sitt jobb o tvättat bilen, jag plockar upp packningen. Skönt bara lördag....