.

.

tisdag, mars 31, 2020

Vet inte

... vad det symboliserar men idag har jag löst korsord.

Mådde ok i morse men sämre nu i kväll, o mår inte bättre av att titta på nyheterna.... Suck.

Va fn

Vaknar o minus 7 grader.... Va fn. Behöver värme nu! Vill kunna skrutta ute på tomten utan att frysa....

måndag, mars 30, 2020

Natur

Det syns på stegen att jag känt mig lite risig de senaste dagarna... stegen sjunker 😔


Hemma idag o fram till onsdag i alla fall. La mig en stund på sängen på fm o tittade ut i skogen..... helt ovetandes om värdens viruskris satt två duvor o kelade, naturen går vidare.... Oavsett. 


 Stod även en längre stund o tittade ut genom köksfönstret..... men visst, en liten pytte skogsmus. Vad man noterar saker när man har tiden..... 



Visst han äter några frön från fågelmaten....men det bjuder vi på.

söndag, mars 29, 2020

Mys

Hög mysfaktor, bäddat o pysslat lite i vagnen idag. Alla fyra gillar den skarpt, vi satt nog kvar o pratade en bra stund, det bådar gott.





Söndag

.... eller vad är det för dag?....börjar tappa kollen, o datum ska vi inte tala om....
Jag tog iallafall morgonens promenad i minus 0,6 grader, vår standardslinga på 40 minuter......jag har faktiskt inga problem att gå samma slinga lite var o varannan dag. Det är ändå förändringar för varje gång, vädret, underlaget, djurmöten och ibland ligger ett nedfallet träd i vägen. Naturen bjuder......

Dock så kände jag mer i halsen fast jag tog det lugnt, lite ont o segt slem i halsen......ogillar
Kämpa Cissi!






lördag, mars 28, 2020

Jo men...

.... jag lever 😍
Dagen har gått lite i slowmotion, vi har laddat ström i husvagnen, lagt in lite prylar. Vi köpte ju vagnen "naken" så tyvärr måste vi köpa allt som behövs. Självklart tar vi det lungt o känner in.... men vissa saker måste man ju ha.


Stolar (vet ni vad de kostade 😱😱 ettusennittiokronor STYCK.... tyckte först två räcker väl så köper på Biltema till gästerna 😆🤣🤣 näää sådana är inte vi, våra gäster ska sitta lika skönt som vi) och bord ja ganska trevligt att ha, även elkabel, speglar till bilen och klossar om man parkerar i lut. Vi har en början.....

Vi hinner tyvärr inte sova där inatt, ej hunnit bädda. Lyckades sy madrassöverdraget till bäddmadrassen i alla fall, för hand!


Planterade om tre torra pelargoner, jo men se jag har lite framtidstro.
KRAM ❤️ 

C start

Jo men vi startar med en C vitamin chock idag med, äpple, apelsin, kiwi och ingefära.



Igår började jag få ont i halsen, sjönk ner under en filt och drack te. Bennets hosta (som han brukar ha) har blivit värre. Panik....
Peppar peppar tack gode gud... jo han finns säkert, så mår jag lite bättre idag. Blir så glad att jag tom livat upp o haft lite fotvård, fil o lite kräm till fötterna nu på morgonen.

Igår kväll hoppade jag faktiskt över dyra nattkrämen till ansiktet då det kändes som slöseri om man ändå inte överlever..... 🙃... du läser o tycker jag är drastisk.... tänk hur B har det. ❤️❤️❤️😆😆
Fin lördag, nu ska vi ut och pyssla lite med husvagnen..... Kanske sova där inatt.... på garageinfarten 🤩

fredag, mars 27, 2020

Inge skoj...

Nä detta är inget att skoja om.....väl, en jag träffade i början av veckan på ett möte fick feber i onsdags......ingen bra känsla hos mig, ser redan IVA-platsen redo....eller njea...det är ju den som inte kommer att finnas :/
Den här typen av okontrollerad värld passar inte alls min personlighet.......önskar jag kunde vara så obrydd a som så många verkar vara............


Men mera vitaminer är väl bra..........idag kom lådan med frukt och grönsaker, till maten eller i fruktcentrifugen.
Var rädda om varandra 



torsdag, mars 26, 2020

Jo men..

.... vi kämpar på här hemma, B var till jobbet en sväng i morse så då hade vi det lugnt 😆.
Lånat Malins fruktcentrifug en period, idag apelsin, äpple, ingefära och spenatblad..... blev helgott. Kanske ska skaffa oss en sådag, får tom i B ett glas på morgonen.




Man går några varv på tomten under en dag, nästan så att knopparna slår ut medans man tittar.... 



På eftermiddagen blev det ett viltspår för Java, idag ca 300 m men över berg o mossa....  hon fixade det. Så kul att se henne jobba 😃
Husse o Solo gick bakom o plockade ner snitslarna i träden efter oss, våra egna "materialare"
 Bästa husse & Solo 🏆.



onsdag, mars 25, 2020

Lång dag

Det var faktiskt lite jobbigt att jobba hemma med B, han började ha ett skypemöte 07.30 (mitt webmöte började 09.30), det ringde stup i kvarten, han snackade om hytter, däck och förseningar.... suckade, gick runt o ringde igen. När jag jobbar hemma själv är det kav lungt, svarar på ett mail emellanåt, skriver lite texter o funderar lite 😆.


Vi tog iallafall gemensamma promenader, två rejäla. Tre rådjur blev dagens vilt träff. 

Efter 16 när "arbetsdagen" var slut for vi och hämtade husvagnen. Det blev jungfrufärden för B med sitt nya B96 körkort. 
Känslan är Jippi..... 




Hemmajobb


Jag o Java sitter o jobbar vid matbordet, husse sitter i soffan....nu tar vi morgonpromenaden tillsammans. Motion o frisk luft är väl bara bra dessa tider....Alltid!
 

tisdag, mars 24, 2020

04.50


Jaha då var man på jobbet idag, känns nästan konstigt. Det som förvånade mig mest var att nu klockan 04.50 så är det ljust ute....wow vad det hänt grejer där bara sedan förra torsdagen. Jag har några "måsten" här och ska hämta på mig mer dokumentationsarbete. 
Sen far jag hemåt........till tryggheten :0p

måndag, mars 23, 2020

Min

... arbetsplats


Släpar

Inser att jag släpar lite ett dygn....ska försöka komma i ordning :)

Så här såg gårdagens morgon ut, Devin var mitt första kaffesällskap sedan en timme senare kom Milo. Det märks att de blir äldre och äldre hela tiden, de förstår mer och sover bättre....jo men visst, visst blir det enklare att ha barnbarnen.



..en fin Sidensvans med sällskap kom på besök....


Sedan mötte vi upp kusinerna och gick i deras skog, fika och kojbygge. I solen var det otroligt skönt, det behövde vi dessa mörka tider.






Idag måndag jobbar jag hemma, japp redan varit igång ett tag......nu ska jag ta ut hundarna i skogen.
I´ll be back.....