.

.

tisdag, juni 30, 2020

Stark

Ja tur att jag har en stark man, idag skulle vi ta in nya kyl/frys från garaget. Vilken koloss.....


... med samarbete och envishet fick vi in den. Inte helt säker vart den ska stå men vi börjar där hallbordet varit. Där nuvarande kyl är blir det nog mer yta el hyllor för köket. Vilken tur då har vi något mer att pyssla med i sommar 😆


De viktigaste kriterierna var lågt decibeltal, denna har 37 och inte så djup.



Stark

Från dessa starka utanför mitt jobb tar vi dagens inspiration......kämpa!



måndag, juni 29, 2020

Full dag

Under promenaden hittade Solo något spännande i skogen, hon nosade o hoppade sedan en meter bort. När jag lyfte ormskinnet flög hon iväg, det måste lukta jätteskumt. Undra vilken orm?


En liten kantarell gick vi också på, de verkar bli tidiga i år. 


Hemma efter styrelsemöte på klubben, kunde inte låta bli att fota vår fina Klematis 🌸





wow



Blixt över mörk himmel

Wow vilket åsk och blixtoväder tidigt i morse vid 03, var tvungen att gå upp och titta......regnet öste ner så det lät som om det kom in genom takfönstrena. Tittade på hundarna, Java lyfte inte ens på huvudet.....Solo tittade på mig och rullade över på rygg med alla fyra tassar i luften ♥

söndag, juni 28, 2020

Koppla av

.... inser när jag själv läser senaste blogginlägget varför det är så bra och lugnande (när man väl är på plats 😆) med campinglivet.

Jag skriver att vi ej hann ställa in nya kylen nu när vi kommit hem för att jag "rensade ogräs" några timmar .... det är precis så det är.... jo tvättat 2 maskiner också o vattnat inne och bla bla. Är man hemma står jag i rabatten, sätter på tvättmaskin, pysslar med något, sitter sällan still.


Under helgen har dagarna gått fort, fast vi inte gjort mycket. Inte sett på tv en enda gång, vi har spelat spel, jag har löst korsord och vi har suttit o pratat m vänner. 

Tror verkligen detta är jättebra för oss 😎
Bara en reflektion..... 



Gått fort

Igår kom Malin och barnen på spontanbesök till oss, mysigt. Sally ville bada så vi gick till stranden, B och Rasmus hängde kvar vid vagnen. Tyvärr hamnade de i köer hem, en resa som tar max 20 min tog 1,5 TIMME.... helt plötsligt ska visst ALLA till Gålö....som med skogen, suck!




Idag packade vi ihop redan vid 12, ville inte hamna i liknande köer. Java var lite orolig att inte få hänga med så hon la sig i bilen en timme innan avfärd 😅


Innan man far är det ta in markis, sopa o vika mattan, tömma toa tanken, tömma gråvatten tanken (slask vatten), ta undan allt löst i vagnen så inget rasar och se till att alla fönster och takluckor är stängda, stödbenen in, dra ur elsladden..... o lite till, jo är på väg att skriva ett instruktionshäfte 😃😆.



B parkerade vagnen hemma på första försöket 💪😎 och sen var det bara att packa ur.

Vår nya kyl kom ju i torsdags innan vi for, hade tänkt baxa in den idag men vi orkade helt enkelt inte.... värmen och jag hamnade att rensa ogräs i rabatterna.

Vi summerar denna långhelg som mycket lyckad och glömmer vi starten så känner det riktigt avkopplande 🌸🌸🌸

lördag, juni 27, 2020

Uppe

Igår kväll monterade vi på markisen, det blev helbra. Lite mer skyddat, matta och mysfaktor..... kvällen med vänner.




Idag 4km morgonpromenad kl 08, sen frulle i lugn o ro. Inser här att allt tar lite tid........ men det får det göra och med den vetskapen o inställningen är det faktiskt skönt. 






fredag, juni 26, 2020

Bra



Jo men vilken bra dag ❤️ 



Okej

Okej, vi lever och är fortfarande gifta.

Vi var klara för avfärd kl 18 igår kväll, packat in i vagnen under två timmar.... apsvettiga. När vi kör ut från vår parkering höll brevlådan på att åka med. Efter att ha kopplat loss vagnen igen, baxat den förbi brevlådan för hand... jag lyckades klämma Bennets hand, kopplat på den igen så kör vi.... efter att ha stannat igen o plockat mina solbrillor som låg på biltaket.
På väg.....

Får en superbra plats på campingen, vi valde en extra stor denna gång då vi ska montera på vår nya markis på vagnen.
Temperaturen i vagnen går ner förvånansvärt bra, öppnar vi upp o drar på fläkten blev det 24 grader.




I kylväskan förvarar vi det som ska in i kyl o frys...... om man nu får igång kylen. Vår kyl blev inte kall, vi bytte mellan el och gasol.... o maten smälte. Satte oss hos Jeanette och Tommy o fick ett glas rose', hoppas att det skulle vara kallt när vi kom åter. Kvällspromenad m Jeanette o Rebus.


Näääää, mjölken ljummen o laxen tinat. Trycker in allt i frysfacket som är lite lite kallt, går o lägger oss muttrandes att vi får åka hem i morgon.

I natt hade vi endast 21 grader, nästan svalt......o kylskåpet var kallt när vi vaknade. Nu har vi gått 4km vid 07.30, druckit presskaffe som fick godkänt och vi tar nya tag idag 😍.







torsdag, juni 25, 2020

34

Bara 33 ny inne.... det här blir kalas ju...


Kloka eller ?


Vet inte om vi är riktigt kloka som lämnar hus med AC, svalt sovrum, pool och trädgård där växter och odlingar behöver vatten......till....



.......... att åka med vagnen som har en innetemperatur på 35 grader............och de varnade på radion nyss att algerna blommar så varning att bada hundarna ..............mot Gålö havsbad

det härliga är att vi har vänner där, via mess har jag fått info att vi är saknade, sååååå det ska bli kul. Allt ska väl inte vara så förbannat enkelt :).

onsdag, juni 24, 2020

Blom kompis

Skrev i en fb grupp och frågade vad min "hängkaktus" heter...


... och den heter "Kungskaktus" har jag nu lärt mig. I den gruppen svarade en dam o la upp en bild på hennes blomma..., 


Kolla så fin... ROSA blommor, och den heter "Drottningkaktus".

Idag kom 4 st "Drottningkaktusar" i ett kuvert till mig av min nya blomkompis Gun 70+ i Växjö 😃😃.


Ska bli så spännande om de kommer växa o blomma.... visst självklart skickade jag min röda till henne... Gunsan. O vi skulle höras framöver hur det går 🤗😆😍

fin och ofin


Morgonen från VH var fin, tyst, varm, dimmig över ängarna.....helt klart vacker.

När jag är på Centralbron varnar de på radion för bilolycka E4 Solna.....typ 1km från mig, jo då mycket riktigt......alla 4-5 filer stängs av PRECIS (5 bilar) framför mig. Hur FN kan man krocka klockan 05 på morgonen 5-filig motorväg?

Blir ståendes still i 20 min, nu är jag helt i otakt med tiden på jobbet ......kanske nyttigt för mig att träna frångå schemat :p

God morgon!


tisdag, juni 23, 2020

Härlig

Hörde en bra mening/citat på radion idag.........."bara man är härlig" passar rakt in i hela livet tycker jag.
Den tar vi ♥


nytt

Jag bryr mig inte jättemycket om materiella saker eller att det ska vara topprenoverat hemma.......jo bra skor och hundkläder är viktigt, det köper jag gärna. Festkläder då gräver jag i garderoben eller lånar av syster ♥

Men det ska bli spännande......vi har beställt ny kyl/frys. Vi har ju levt med bara kyl i köket och frysen i förrådet under trappen, har funkat helt ok men......det ska ändå bli lite lyxigt. Vet inte riktigt hur vi ska placera den men det löser sig väl :)