.

.

torsdag, maj 30, 2013

Test

Testing testing
O tack syrran för överförings hjälp :)

Wow vilken bildskillnad..ha ha...vad kul.
(se "morgonstund" 25:e...bilder fr gamla luren)

onsdag, maj 29, 2013

Uppgraderad

Nu har den kommit..........my new one, my HTC One.
Första gången jag äger en "ny" nyss utkommen modell, har annars alltid legat steget efter. Erkänner att jag beställde modellen "näst nyast" först, men innan den hann komma hann jag ändra mig, och gjorde en ombeställning...och det är jag glad för.


 Printade ut manualen......FET.......vill försöka sätta mig in i hur man kan använda luren och speciellt fotograferingen, så att jag kan använda den maximalt. Hoppas på snygga bilder IRL till bloggen ;)

Kommer dock inte ta den i bruk förrens i morrn eller så, grubblar på hur jag ska få över kontakterna då nya sim-kortet är litet och mitt nuvarande är stort. Visst, har sökt och funnit att man kan föra över "datan" via molnen......eller via blåtand........jag tycker jag är ganska bra på teknik, men..........det kommer nog sluta med att jag skriver ner alla nummer på ett block och trycker in dem i den nya för hand :O)

Minns

På en vitsippeäng kanske Tuva vila just nu, här är en bild från förra våren ♥



 Det är inte ofta Saga lägger sig ute, fast dörren står öppen tar hon sig ett varv men går oftast in och lägger sig. Här lyckades jag ändå dokumentera några vilominuter ute......men det stack nog lite under magen för det varade inte länge..... så lika, men ändå så olika

tisdag, maj 28, 2013

Stackars bittra

Stackars vissa bittra människor.
Stötte på en här på jobbet i morse, fick orättvist en skopa gnäll......i hög stressig ton.

Men det var så skönt att jag var lugn (jo nuförtiden är jag det), jag visste ju också att hon hade fel............men att folk orkar, kan man inte fråga i normal ton om man undrar något?? Jag blir bara gladare och gladare när folk håller på sådär, för då känner jag mig verkligen så nöjd att jag inte är sån.
När hon till slut lät mig få prata och jag lungt frågade om hon vaknat på fel sidan blev hon inte gladare.....konstigt?!

Status

Är rosslig och kraxig fortfarande, men kämpar på.

Snart blir det bättre mobilbilder på bloggen...jippi

HTC One på ingång

söndag, maj 26, 2013

Solsken hela dagen

Mors dag iår blev solsken hela dagen för mig


 Malin och Ante kom och det blev ett bad.......enbart för A

 Sedan lagade Malin renskavsgryta till oss vilket hon vet att jag gillar men det var länge sedan jag åt det då B inte tycker om det (och nu var inte B hemma!) Såååå gott ........


 Alexandra och Jacob anslöt, blöta från regnet ute (inne var det ju solsken)
Fina blommor och presenter, och allra härligast att ha er alla här hemma i soffan. Värme, kärlek, skratt :)
(B saknades men kom o hann säga hej)

.....och kakan var god, tack för idag mina fina döttrar med "sambos".

lördag, maj 25, 2013

Eget bygge är roligast

Idag blev det ingen gräsklippning....jag byggde en blomlåda modell större istället. Virke som blivit över från altanbygget kom väl till pass.



 Jobb i garaget, planering, rita, såga, mäta............skruva........det tog nog 2-3 timmar.

 Småsnackade lite med grannen i en paus......det visade sig han jobbat som möbelsnickare :/ .....såklart skulle han komma och titta men tro.......jag fick godkänt :)
Då B inte är hemma och Tuva som var min följeslagare inte finns längre så är det Saga jag pratar och rådslår med sådanahär dagar.............jag vet inte riktigt om hon uppskattar den rollen, men nu är det så! Jag tror hon godkände lådan.........under protest.......

 Drog iväg till Bauhaus och köpte 2 handtag samt jord, jord och jord..

 Resultatet blev över förväntan, tror denna Änglatrumpet kommer trivas kanon i större miljö. Markduk mot kanterna och lecakulor i botten., tryckte ner några hänglobelia i kanterna me, hepp.
(Så här bodde den innan)
Nu har en trött C, lite lagom ont i ryggen gått in för att duscha och "ta kväll".........phuuuu det är jobbigt att ha helg, men sååå kul.

Morgonstund

Kaffet är som godast, solen som skönast. Vinden i trädtopparna susar däruppe, jag är varm.

Ja man blir ju nästan religös på kuppen :p
B hjälper till på basketturnering hela helgen, jag skruttar här hemma, jobbar av "att göra" listan. Sitter just nu och klurar om jag ska försöka mig på gräsklipparen sen (det sköter B annars) för nu har det växt rejält.....däremot brukar jag ha svårt att starta den....har typ inte det "rätta knycket"

fredag, maj 24, 2013

Prakt

Nu startar verkligen trädgården sin prakt, min favorit som vi tog med från Farsta är Löjtnanshjärta. Och det är verkligen små fina hjärtan på grenarna....man blir glad.



 Rådjuren verkar ha mat i skogen för tulpanerna står kvar.


 Försöker leka lite naturfotograf, är sugen på en riktig systemkamera men är samtidigt rädd att man kanske inte anväder den pga dess storlek.

onsdag, maj 22, 2013

Dax

Nu är det min tur, krax, krax

måndag, maj 20, 2013

24

Wow redan 24 grader i poolen, förra året hade vi 21 när jag tog premiärdoppet (det var svalt) ......tror premiärdoppet kan bli i morgon.



 Det underbart blommande körsbärsträdet kommer snart "snöa".....inte lika "poolunderbart", men vad gör väl det.

Bananplantorna och Änglatrumpet har fått komma ut ur garaget, nu känns det att sommaren verkligen tar stormsteg.......jag njuter

Svamp

Det som möter mig nu på morgonen är en gul svamp i min blomma......eeahhhh, och den var inte så liten heller........den fanns inte där i fredags. Googlat lite, och visst små gula svampar kan förekomma.....men inte en "Karl-Johan"



söndag, maj 19, 2013

Faster och B

Bella lånar fasters blogg;
Igår var faster och B barnvakt till mig, det är bara kul för dom har ju den där lurviga Saga med sig ........som är sådär lite lagom läskigt spännande. Faster läste bok också så jag skrattade högt, ja vi alla skrattade högt. Jag var visst inte lika lätt att lägga som sist ;) jag har faktiskt lite mer vilja nu när jag är 8 månader, ha!

Så vad som var roligt men lite konstigt......när jag fått på mig pyamasen och skulle sova, hamnade jag i vagnen och vi gick ut! Med filtar och mys tog vi en kvällspromenad.......men det var nog en baktanke, jag somnade.......

lördag, maj 18, 2013

Inte allt går

Det går inte alltid som man tänkt sig. Har väntat och väntat och hoppats att denna låda som fylldes med lökar i höstas skulle nu fyllas av gönska och fina färger..................i dag maj mitt har det kommit tre smala ynka tulpaner.....


 Inte vackert.........
 Bild från april

 Mars när lådan stod i garaget......då kom det ett gäng krokusar som jag fick titta på när man tränade där ute.
Då vet jag att jag inte behöver prova detta igen :)