.

.

söndag, augusti 31, 2014

Seger

Det var längesedan jag var på fotboll, extra kul när det var nästan 25000 på läktaren. Glatt och många vänner.....och seger, härligt!

Det är synd att det ska ta så lång tid....åka dit, hitta parkering, matchen och ta sig hem....minst 4,5 timmar är man borta.

Paradiset

Jo det är som ett paradis såhär i Stockholms närområde, men det heter faktiskt Paradiset. Direkt efter frukost begav vi oss dit och körde slingan på 6 km, det kändes bra efter tårta och pizza igår........
Det var första gången för Solo men tror hon gillade den grymt kuperade slingan.

lördag, augusti 30, 2014

1 år

Tänk vad tiden går, idag vart Rasmus hela ett år. Det firades såklart med kalas och tårta....han fick en helt egen tårta.....sen blev det heltvätt :))

Bra start

Skön start på lördagen, kaffe och målning......kommer att få måla en tredje gång, lite irriterande men ska det bli bra så ska det. Hhmmm, får sätta på nytt kaffe.....mitt står DÄR borta inmålat på diskbänken.....

Sen blir det 1-års kalas idag <3

fredag, augusti 29, 2014

Ledig fredagar

När jag började vara ledig fredagar lovade jag B "middag på bordet" varje fredag.......det är varken nystädat eller middag på bordet :o/ ska dock försöka hinna tömma diskmaskinen......
Men.......ett nymålat tvättstugegolv får han :)))

V..riktigt tråkigt

Underarbete är så viktigt, men ack så tråkigt.......

torsdag, augusti 28, 2014

Sök

Kaninskinnet vi köpt har blivit en kaninrulle, den tog vi med och begav oss till "ängarna". Vinden åt rätt håll, Solo fick se när jag gick, och jag "tappade" rullen i höggräset på 8-10 meters avstånd. Häftigt att se vad fort hon fattade, "sök" och hon for iväg... .stannade, vädrade (kul, man riktigt såg hur hon kände lukten och for vidare) för jag tror dock även om hunden ser vart man droppar rullen har de inte riktigt koll när de rusar. Sen såg vi bara en svans som studsade fram och tillbaka, och pang så kom hon med rullen. Vi småstartade med kort sträcka och bara några gånger......men det här kan bli kul.
Kan tillägga att jag inte jobbat med sök o spår tidigare, det var inte typ Tuvas grej. Men nu öppnar vi nya dörrar....

Kattuggla?


Har nu tre mornar i rad ca kl 05.15 hört ett nytt läte från skogen, högt upp bland topparna och ganska nära, vackert men lite skrämmande. Har stått vi bilen innan jag klivit in och lyssnat, har trott på typ häger eller trana (kan inte mycket om fågelläten) men efter lite sökande nu på morgonen inser jag att det måste vara en kattuggla. Lyssna! dagens fågellektion

http://www.fågelsång.se/kattuggla

onsdag, augusti 27, 2014

Uppväckt

Nu har jag väck upp detta åbäke igen.....fick damma av den först, idag dag 2.

tisdag, augusti 26, 2014

Kanin

Skaffat kanin? Ja det vore iochförsig mysigt, men då skulle nog inte Solo koppla av mycket (känner schnauzern :) nä vi nöjde oss med en halv kanin, ett kaninskinn som vi ska ha ute och träna sök på. Kan upplysa att skinnet är seriöst inköpt och kaninen haft ett bra liv fram tills....

Idag regnar det så inget sök ute, provade dock inne och Solo tyckte skinnet var mycket spännande....

måndag, augusti 25, 2014

Växer

Ha vad kul, odlade pumpa på försommaren och nu ser det ut som om det börjar komma nån form av "rund sak".  Växten breder ut sig som en drake med gula blommor, spännande.
B undrade "varför" jag egentligen odlar pumpa, vi äter det ju inte direkt. Han har ju rätt men ville testa, ha nåt som växer stort och ger nåt stort som man ser växa från dag till dag....  coola pumpor till Halloween (som jag inte firar) men jag dekorerar gärna med fina pumpor :)

söndag, augusti 24, 2014

Glömt golv

Golvet som Gud glömde......Golvet som Cissi förträngt.
Jo då, ska avsluta projektet.....nån dag :)

Relax promenad

Härligt att få köra loss i skogen efter en utställningsförmiddag (igår)


Hallåååå, vänta på mig............
Älskar sommaren, men nu kommer denna ändå underbara höst med sin svala klara luft, fina solstrålar. Vi har många långa fina promenader att se framemot.

lördag, augusti 23, 2014

Utställningspremiär

Jo stämmer, vår första inofficiella utställning blev av idag. Jag har inte nämnt något här för jag har velat och tvekat, inatt bestämde jag mig att vi kör! Solo har varit lite osäker...och jag har varit ännu mer osäker, men efter bra pepp av vår "Sanna" och goda råd från uppfödaren bestämde jag mig....att köra, och ha kul!
Somnade igår med tankar om hur jag skulle hålla i koplet, och vaknade i morse kl 06 och låg och planerade hur jag skulle springa.....runt, triangel, rakt fram, se på domaren, nummerlapp på vänster sida, koppel högt på halsen, titta på domaren, hunden på vänster sida, håll Solo travandes, svansen upp.......ja ni förstår.....

9.00 infann vi oss vid Ulriksdals slottsträdgård där Schnauzerklubben anordnade utställningen. Hade inte fixat det utan min trygga B, han var bra insatt...... (i morse gav jag honom ett häfte på 12 sidor om hur utställning går till, han tyckte det var i mesta laget "dokument som på jobbet", men läste...det mesta tror jag)
Här värmer vi upp........
 Vi gick ut som nr:1.....såklart.....kunde inte ens tjuvkika på någon före mig.
Domaren inspekterar och "vi" försöker stå fint, är nöjd med det mesta även om Solo inte riktigt hade svansen på topp. B filmade från början och när vi sprang runt, kul för mig att se (ni får inte, ha).
Solo blev Bästa valp, BIR och fick ett HP (Hederspris) .......googla om ni undrar vad det betyder, eller så kan ni låna Bennets dokument ;) Jag var överlycklig att ens genomfört det, Solo travade, domaren fick klämma på Solo, titta på tänder och hon skötte sig toppen. Sen att vi fick en extra rosett och HP blev bara bonus.
Kritiken lät: (ett papper som man får med sig, omdömet av domaren :)
Välbalanserat helhet. Mkt bra huvud och uttryck. Bra mask. Välburna öron. Mkt bra hals, välvinklad fram o bak. Utmärkt kropp o benstomme till sin storlek. Rör sig väl. Utmärkt päls o färg. Välpresenterad. i god kondition. Bästa valp!
                                                                    Fina Solo
 Efter utställningen ropade domaren in mig igen.......(gulp) han ville ha med mig och Solo i ett film-reportage. Hon hade precis käkat lera...med hela skägget, som tur var hade jag precis borstat ur det...phuuu. Reportern filmade och intervjuade domaren om hans jobb som domare och frågade om rasen Schnauzer, Solo var lite blyg men skötte sig bra. Detta ska visst visas i december på tv (skulle jag nog inte sagt) något program om hundar......

Trött, nöjd och glad Cissi, vi har nyss gått en solig prommis i skogen Solo röjde järnet. Fina bilder kommer..

fredag, augusti 22, 2014

Varnar

Solo var mycket skeptisk till el-killen som bytte glödlampa i belysningen precis  utanför vårt hus......gillar att ha en hund som varnar, säger vi "ok det är okej, han bor där" (grannarna!!!)  köper hon det och blir lugn. Såååå bra!

Bara vi kan

.....missa att de fina färska kräftorna vi köpte för ca två veckor (och inte orkade då) sedan gick ut i datum i förrgår.......suck trött jag blir

torsdag, augusti 21, 2014

Inte slarva

På mitt jobb får man inte slarva, då kan det hända grejer. La idag in material i vår minus 70 gradiga frys, handskar på......har nämligen gjort det en gång utan, "skulle ju bara" slänga in ett prov......det sved på två fingrar hela dagen och jag fick nästan en blåsa fast jag tyckte jag var så snabb. I övrigt gäller det bara att ha koll och följa våra instruktioner......
Ha koll vad du blandar.......... 
Doppar du händer här utan handskar löses skinnet upp, man känner det direkt för det blir halt på fingrarna (det är huden som fräts bort) (jo jag har slarvat lite, "skulle bara") men sköljer man snabbt och länge går det bra ;) 
Gaserna vi har är inte farliga i sig, men jag ogillar gastuber.....de pyser med ett djädrans tryck och vill inte alltid stänga av sig när man själv vill.
Skyddsutrustning på! 

Första

Första dagen med rumpvärme, check!

onsdag, augusti 20, 2014

Bästa pepp

Tänk vad underbart med människor som ger en positiv pepp. I all frustration igår kväll ringde jag Sanna, vår hundSanna för att beklaga mig lite,  ösa ur mig och fråga om lite hundtips. -"men Cissi jag kommer till er i morgon och hjälper lite"...... bara sådär bäst, i em har vi övat, har fått lite nya "verktyg" att jobba med i vår träning. Tror man blir lite insnöad ibland, nu känns det mycket bättre :) Tack underbara Sanna

No no

Det hjälpte med lite sömn, nu ska vi vara positiva
Blir det en kall vinter finns varma kläder...........
Jag och hund kan bara träna vidare, vår tid kommer...........
Jag har bokat in ett pass på sats, inga kakor idag................

tisdag, augusti 19, 2014

Blä

Blä för mycket rönnbär, då blir det väl en kall vinter sägs det.
Blä för kvällens ringträning med Solo, det gick inget bra. Hundarna framför ville hon hinna ikapp och de bakom som jagar en i hasorna är hon rädd för.....Vi får nog satsa på 2015 istället, så känns det nu.
Blä för att jag inte kommit iväg o träna själv som jag tänkt denna vecka.....tar en kaka istället så går jag väl upp lite mer i vikt och kan bli ännu mer irriterad...
Suck, godnatt.......

måndag, augusti 18, 2014

Snygging

Måndag måndag igen, vaknade 04.10 och kunde inte somna om. For till jobbet 04.45 :)) .....Jo jag var först.
Husse och Solo hade semester idag så han körde henne till "frissan" på em och jag mötte upp där från jobbet. Så nu är Solo snyggare än snyggast.