.

.

fredag, juni 30, 2017

Klar

Jo men då är krokarna uppe, men helt smärtfritt gick det såklart inte. Batteriet tog slut i borrmaskin (jo då vi hade en till i garaget men den var såklart också urladdad), en plugg fastnade o gick inte att få ut, behövde borra djupare....fick till slut ut den med en tång. Men nu är det klart, jätteskönt.

Fåglarna gillar sämre väder än varmt, nu är de ute o tjattra för fullt. Är det varmt sitter de i holken....

Lite nerver börjar komma, i morgon tävling... o inte har jag min bästa B med mig, oj oj oj.

Krokar

Regn regn hej o hå, har under dagen försökt få upp krokar på vår nya hallvägg. B har åkt på golftävling, hemma på söndag annars är borrning "hans jobb", jag tycker att det alltid strular.... nu är jag iallafall en bit på vägen. Några höga och några låga till barnbarns jackorna.
Äta glömmer jag gärna när jag är ensam hemma, men lovar idag åt jag tidig middag pasta m tonfisksröra (som B inte gillar). Check på mat.

Orolig skog

Tog en längre promenad i skogen i morse, ville hinna innan regnet och bra med motion innan frukost. En orolig skog, det stormade rejält, knakade och brakade överallt. Det är olustigt att inte "ha koll", i vanliga fall är det tyst och man kan höra om nåt/någon närmar sig... idag var man chanslös, trodde vildsvin hoppade fram överallt, kottar rasslade ner bakom ryggen. I ett läge skrämde Solo mig rejält, hon kände lukten av något.... en ekorre. Vi hann hem innan regnet, semesterdag 2 :/

torsdag, juni 29, 2017

Bad

Gjorde i ordning mormors gamla porslinsskål som jag har till fågel och insektsbad (eller tror insekterna dricker mest :),  ett bi kom dit direkt....kul :D
Man ska även hjälpa de små.

Fixat

Fått bra saker fixat idag, apoteket, djuraffären, Jula, ica och avslutade med brukshundklubben och superbra pass med båda hundarna. Tänk att man kan bli så glad när hundarna gör precis som man planerat, undrar dock hur Java kommer prestera om det nu regnar på lördag.

Silikonspray till löpbandet, kemikalier till poolen, fågelmat, hundmat och en ny hundbädd som Solo tog i bruk direkt. Nu kan jag boka av några saker på listan. 

Ok start

Första semesterdagen, låg vaken mellan 05-06... ska man gå upp nu? Nä låg till 07.15 kaffe och skogen med hundarna, körde sedan löpbandet. Är tvungen att hålla igång nu (första gången efter hostan) , nästa vecka ska jag göra "löpanalys", första steget i min "kurs" springskola/springa 5 km.
Hade såklart hundarna med som pepp, efteråt intog Java solen så som man ska på semestern... Solo var inte sen att hänga på. Sedan blev det frukost.... en bra start, innan regnet sveper in :/

onsdag, juni 28, 2017

Min tur

Idag blev det en lååång dag, 05.45-16.15 på jobbet, och över 1,5 tim hem i bilköer med sinande tank...... men så går jag på semester nu :) 
Fredag till söndag åker B på golfhelg, jag har hundtävling med Java på lördag...i troligtvis regn!!

Jag känner mig lika trött som vår midsommarbukett.

7

Tycker att 7 grader är lite väl kallt på morgonen när det börjar bli semestertider.......Hallå! Värmen, kom o stanna ♥
 
















RIP Micke Nyqvist, du var en av de bästa!

tisdag, juni 27, 2017

God

Glömsk

Att man är mer glömsk (än vanligt) är väl ett tecken på att hjärnan behöver semester och behöver vila?, i morse glömde jag klockan och glasögonen. Klockan Oh nooo nu kan jag inte ha koll på antal steg ;p ...glasögonen, det märkte jag när jag körde ut från Jägartorp....vart kör jag, är det grönt ljus? Nääää så illa är det inte, hade som tur var extra i bilen. Men jag erkänner......det ska bli skönt med semester.
Tävling på lördag :D


Ond morgon

Blir så arg, ledsen och illa berörd.....detta fb i all sin ära men så mycket hemskt som man ser. I morse pluppar ett inlägg upp från igår att en gård haft inbrott i sin ladugård, kalvar stulna och en kalv hittades liggandes på stallbacken VID LIV men svårt knivkuren på flera ställen mitt på kroppen så de fick avliva den direkt  (man fick se bild), de undrar såklart hur de andra behandlas och varför knivskär man en kalv om du vill stjäla djur.
Människan är ond, djur är goda ♥ Det var bättre förr ♥

måndag, juni 26, 2017

Måndag...

... med stort M.
Trött
Jobba
Trött
Hem
Ut med hundarna
Tre persikor (fem igår)
Ont i magen
Trött
Ont i magen
Mat
Möte brukshundklubben
Hem
Visade Java den nya träningsleksaken jag köpt tidigare - grodan, and she loves it yeehhhh. Gjorde superfina moment. Nu kommer jag somna gladare, några stackars dagar kvar till semestern....

söndag, juni 25, 2017

Frukt frukt

Snart sprutar det persikor och nektariner ur öronen. Köpte en korg i veckan där alla blev mogna typ igår, sen hade vi beställt en låda grönsak/fruktmix från "årstiderna" vilket jag glömt, som innehöll nektariner .... så nu har vi frukt i massor, vilket är härligt.

Såååå idag har jag "moffat" frukt :) 

50

I maj fyllde min svåger 50 år, o han bara försvann och i veckan for han och min syster iväg på en 50-dagars seglats. Nu tog vi honom.... vi var ett gäng som lyckats hitta dem i Nynäshamn (med lite hjälp av syster min) o kom överraskades till båten och sjöng för honom. Snacka om snopen min, men så glad. Härligt!
Fördrink i segelbåten sedan lunch på en av restaurangerna i hamnen, avslutning med mjukglass såklart. Blåsigt, soligt mycket värme <3

Tada

Superfint, bra jobbat Bennet och Jacob :)

lördag, juni 24, 2017

Mer familj

Spontanbesök av pappa och Anita idag, fick lite tips och råd om hallprojektet, åsså körde vi fika. Samtidigt kom Alexandra, Jacob o Milo, de hänger med oss ikväll och sover här. Supermysig middag ute i kvällssolen, tack för ännu en fin dag. Jacob och Milo avslutade med ett kvällsdopp.
I morgon kommer bild på hallen :)

List

Jo då, projekt målning, list , hall går vidare. Körde målarfog i sprickorna och målade i veckan, klar förbättring :).
Idag hade vi tänkt börja få upp vita panelen på väggen, vi får väl se....

fredag, juni 23, 2017

Kväll

Solo tackar för sig, tufft med midsommar och att ha småfolk här hemma i ett dygn....

Eftermiddag

Hoppas ni alla har och har haft en fin midsommar. Vi avslutade dagen med godaste marängtårta med jordgubbar, valde dock att sitta inne då mycket sol och bad gjort alla lite frusna. Detta måste ha varit den bästa midsommar vädermässigt på mycket länge.... det tackar vi vädergudarna för.

Midsommar

Midsommar och vädret är fint, härligt. Här har vi Rasmus, Sally och Ante här sedan igår då Malin jobbar, hon kommer efter 14. Förmiddagen och grillunch utan sill gick bra, vi kör grill nummer två ikväll.

torsdag, juni 22, 2017

Tjoho

Kom hem hyfsat i trafiken, nu klänning av för idag och ska ut m hundarna... Nu tar vi midsommar.