.

.

torsdag, november 30, 2017

Tror

... det bara är vi hundnördar som förstår varför man tar ner spegeln och tränar hund på kvällarna, kör lite då o då men inte långa stunder. Det jobbiga med hund är att det man en gång lärt, måste "underhållas" de lixom glömmer.... just nu har Java glömt att hon ska titta på mig när vi påbörjar "fot"... läxa, vi jobbar. Ute är svårt att träna.... hon ogillar kallt under rumpan :))
Älskar att min B har full förståelse, han accepterar att vi "vandrar fot och halt" precis framför tv:n... <3

onsdag, november 29, 2017

Valpar

Ja vår lilla Java ska bli mamma <3 hon ska paras nu i december när hon löper. Vi har ju ett halvfoderavtal med vår uppfödarFrida och då ingår en kull och det ska bli nu. Hanen är noga utvald och Java ska föda kullen hemma hos Frida, Java och valparna kan dock komma o bo nån vecka här hos oss när de är lite äldre (då tar vi semester). Spännande spännande dock kommer det att vara jobbigt att vara utan henne.....

tisdag, november 28, 2017

Mörker

Haft två tunga dagar, igår kvar på jobbet till 15.10...o då tog det 1 timme och 55 minuter hem... Tröttsamt . Sedan styrelsemöte på brukshundklubben på kvällen.
Idag också kvar till efter 15 pga möte, wow det tog bara 1 timme och 20 minuter hem.... ett konstigt mörker på himlen över Essingeleden. Rymdgubbar anfaller....

Nu kan bara veckan bli bättre :)

Gröna

Ja dessa var ett tag sedan våra gröna ....men de hänger med. Är så sugen på att öppna och låta dem klättra på buren, men ack så tråkigt det kan bli om de flyger ner på golvet.

Nu kör vi tisdag

måndag, november 27, 2017

Proton

Denna har vi på väggen här på jobbet, idag ska jag stirra extra mycket på den....känner mig inte positiv idag. Tänk så snabbt det kan skifta :/

söndag, november 26, 2017

Söndag

Idag inget inplanerat... wow det var längesedan. Vi startade dagen med städning, tjoho. B dammsög och skurade jag tvättade vardagsrumsmattan.... lite jobbigt att hålla en matta ren med åtta hundtassar som galopperar in efter varje promenad (trots avtorkning) speciellt denna årstid. Men jag tror att den blev mycket bättre... för ett tag.


Igår investerade vi i en ny tomtefar som ska förgylla julen, vi båda gillade den så slog vi till. Annars tycker jag att det är ganska svårt att köpa nya julsaker... det känns som om man dissar de gamla.


Sedan drog jag och Java ner till fotbollsplan för att träna "fotgående" och "ställande under gång", det gick ok. Måste ju träna på vår läxa från i fredags.... apropå det så var det inte jätteuppskattat av jobbet att jag väljer hundträning nästa fredag istället för julbordet... Förlåt då...
När vi kom hem fick hon lite varmtäcke och jag planterade fint i stora blomkärlet på framsidan, vinterfint check!

Åsså har snart denna dag gått, men nu har jag lovat B att sitta i soffan och ta det lugnt ett tag ;p  pyss 

Jo.....självklart har jag beställt hem våra traditionsenliga lakritskolor...3 kg :0) 

lördag, november 25, 2017

Första

Då har första julbordet ätits.... Sundby gård med brukshundklubben. Gott o gott.... bästa godisbordet.

Morgon

Morgonfrost.... och en fin nytrmmad Java

fredag, november 24, 2017

Ej tid

Ledig idag så jag har tyvärr inte haft tid att skriva...

Morgonkaffe, 5 grader o sol
Skogspromenad
Till Huddinge, trimning (då jag passade 7 mån Julius så Frida kunde trimma :)
Bilbesiktningen
Hundpromenad
Snabbdammsugning
... nu få i sig lite o sitta ner en timme innan dax för hundträning kl 18.

POFF så var denna dag över...

torsdag, november 23, 2017

Igår fick jag fina blommor av min B... det var Ceciliadagen. Idag är dagen innan jag är ledig, det var länge sedan jag hade ledig fredag nu av olika skäl.... mest att jobbet har haft möten med "obligatorisk närvaro", japp då är det bara att infinna sig. Men i morgon är jag ledig :))) ska inte ropa för högt så huvudvärken kommer. Stannade en snabbis på plantagen på hemvägen o köpte några vinterblommor, ska försöka göra fint i aluminiumtunnan på framsidan i morgon .... där sommarblommorna står... ligger vissna. Dessa småsaker trots skitväder gör mig glad idag.

I morgon står också ombesiktning av bilen och trimning av Java på schemat, för trimning så åker vi till uppfödarFrida i Huddinge :)

Just ja, kursstart för 3 tillfällen "fritt följe" klockan 18-20 i morgon... Skitkul......OCH tillfälle 2 är nästa fredag o då har vi julbord m jobbet på J:s tornvilla Nacka strand.... tror jag väljer hundkursen :D (dyr o bra instruktör juuu) 

God torsdagskväll 

Glad

Känner mig bara lite extra glad idag....

onsdag, november 22, 2017

Check

Mobilen nyss såld till en Annelie på söder för 2200 kronor inget tjafs. Check, skönt blivit av med den.

Augustiflicka

Fick hem 2018 års kalendern från Schnauzerringen.... kolla in augustiflickan, vår Solo <3

Galen

Tur att jag var på hälsokontroll och mätte blodtrycket på morgonen. 
La in min förra mobil för försäljning på blocket nu tidigt (jo jag vet, det blir nästan alltid strul) och visst efter 5 minuter rasslar det in enbart "summor" i min mail.........alltså folk som föreslår ett "nytt" pris på min lur som jag önskar 2200 för. Jag kan inte uttala ett enda av namnen, inte direkt personer jag skulle göra affärer med (förlåt fördomsfull). 

Går in i annonsen igen för 10 kronor och lägger till text.....nu har det blivit lugnare :) en Emil är tom beredd att swisha pengar om jag sen skickar luren :)


tisdag, november 21, 2017

Kaos?

Undrar vart det var snökaos idag? När jag åkte hem var det fint väglag och se vad som mötte mig i Västerhaninge, Alltid <3

Samarbete

Tandläkaren - check!
Tyvärr ett litet hål i övre vänster...men har inte haft hål på flera år så varit ganska förskonad, i övrigt såg det fint ut :) Återbesök i december... :(

Undrar om de samarbetar, under tandläkaren (3 min från mitt jobb) där man går ut och in ligger en GODISbutik...med flera hundra sorter, sådana dära som man inte hittar annars. Brukar gå dit vid jul och påsk.....o då slutar alltid påsen på över 100 kr........nu gick jag förbi :)))

Trist

Jaha kaos i trafiken pga lite snö, de som inte har vinterdäck är bovarna. Skulle kolla hur länge det ska snöa idag, om man kommer att komma hem.... ser då ordet "solnedgång" kl 15:11.......

Trist också, ska till tandläkaren idag...

måndag, november 20, 2017

Festen

Bild från Volvofesten i Göteborg, vid entrén blev vi fotade som på galapremiär. Snabb pose på röda mattan, le, nästa....

Vitt

Såhär kan det få vara på julafton, man vaknar upp till vitt vitt. Idag bryr jag mig inte, jag har inte ont i huvudet vilket är viktigast för mig just nu....så nu jobb.


Hundträningen igår gick bra, Java ger alltid allt. Saknar våra helgtävlingar...

 

söndag, november 19, 2017

Jo

... men det har nog vänt.... huvudvärken borta för denna gång (såklart jobbar ju i morgon), vi har nyss varit ute på en promenad vid Hanveden på 6,6km, hundarna glada.... och min Garminklocka glad (som jag inte använt på två dagar, nu tror den att jag återuppstått ifrån det döda....) 
Nu äts det varm nyponsoppa sedan klockan 16 har jag och Java rallylydnadsträning i två timmar inomhus, ska bli kul.

Jaha är helgen slut sen?......

Fina

Har gått ett varv och tittat till blommorna.... idag tror jag att jag mår bättre, men vågar knappt hoppas...

lördag, november 18, 2017

3:e

Jag avundas de som aldrig/sällan har ont i huvudet.... Idag dag tre. Ibland bättre och ibland sämre, men det vill inte släppa....

Å så skulle jag vara snäll o mata fåglarna, not my day....

torsdag, november 16, 2017

H dag

Huvudvärksdag idag.... Blä...

onsdag, november 15, 2017

Tada

Nu har jag gjort min egna (nää B äter inte sånt) granola... müsli, samma sak väl? Längtar tills nästa tallrik fil o få prova, men den var god att knapra på. Innehåller bla pumpakärnor, blåbär, honung, linfrö, solrosfrön, citron.... ja o lite till. Nöjd!

Onsdag

Otroligt mycket på jobbet nu, och i måndags kom tre nyanställda vilket resulterar i merjobb.... dock så viktigt att de får en bra början. Min post är att visa labbet, rutiner och sedan lära upp på heparinisering.... mellan "vanliga" jobbet. Nu har vi börjat anställa nittiotalister.... är man gammal eller gammal?
Väl hemma så min lilla välkomstkommitte, så här ser det ut när jag kommer ut från toa :D, kul att vara efterlängtad o de väntar på promenaden. 40-60 minuter denna årstid är ingen hit, men bara att kriga. 

Avslutade rundan i skogen.... skulle bara gå ett pyttevarv men ack så fort mörkret kommer. Som ni ser fegade jag den rosa varseljackan, var lite väl klämkäck.... bytte mot en gul.