.

.

måndag, december 31, 2018

Zzz

.... får man gå o lägga sig snart? Zzzzzzzz visst ja, hockey 00.30

Goda träd

En långsam långprommis i skogen med godisgömmor i var o vartannat träd..... till och med små torkade fiskar dök upp i snön, bästa enl våra hundar.

Peppar, peppar inte hört en enda smäll än. Kvällen blir lugn här på Klövervägen, bubbel, oxfilé...... o raggsockor.

söndag, december 30, 2018

Precis

Hade precis hällt upp varsitt pusselvin glas o mobilen.... pip pip. Sms fr Malin "vill ni komma o äta med oss?", hade inte tagit en klunk sååååå på med folie (B ville inte dricka själv), visst vi kan gå men kallt o mörkt hem.
Nu är vi snart redo o Solo vill försäkra sig om att vi inte glömmer henne .....

Bra morgon

Vi gick ut alla fyra på morgonrundan (som annars alltid B tar då jag pysslar hemma). Nu ville vi.... jag få lite motion, gå lite längre o passa på ifall det börjar smälla något under kvällen. Som skönt är har jag inte hört en enda smäll ännu.

Rask skogspromenad över en timme efter morgonkaffet satt fint.

Nu åkte pusslet fram, skidor på tv och sen blir det nog ett glas vin, man pusslar så bra då.

lördag, december 29, 2018

Oj

Skulle avancera lite o baka bröd till lunchen, pappa och Anita kom på besök. Meeen som vanligt går det inte som tänkt.... trodde att jag köpt ett mjölkpaket med "färdig" mängd för bröd, när jag följt receptet på påsen o skyfflat i mer än halva ser jag hur degen blir hårdare o hårdare. Nooo, detta var ett förslag på recept och inte hela påsen skulle i :/
B frågar hur jag lyckas väga alla kemikalier på jobbet så rätt.....där har jag koll!
Jag hyfflade i lite mer vatten, jäst o sirap... knådade lite sen slängde jag handduk över o bad B köpa bröd när han ändå skulle handla.
Supertrevlig dag, skönt att sitta o prata i lugn och ro och brödet..... blev faktiskt ganska ok :)

fredag, december 28, 2018

Yes

Fin prommis

... i nya marker. Mötte upp en hundvän vid brukshundklubben och gick en timme i skogen där, supertrevligt och kul med nya marker.... ja som då har dåligt lokalsinne ger mig ogärna ut själv på nya upptåg, klokt säger min man.

Ska jag ställa upp i valet för ordförande 2019? Kul att de tror på mig, men åååååå vet inte.....
Solo fick vara lite lös innan vi åkte hem, en hund med mycket ös i kroppen efter att haft koppel flera veckor. Nu var hon uppvärmd och det var mjukt underlag så kändes som bra tillfälle, Java höll på att bli manglad.....

torsdag, december 27, 2018

Check

Ringde Alexandra när jag satt på tåget... "Men vart är du, är du på rymmen"? :p
..... inte roligare än mammografi, men check på den för denna gång.

onsdag, december 26, 2018

Fin tur

Idag drog vi för att gå till "Tornberget" ett utkikstorn i naturreservatet, skogen i Tungelsta. Man kan nå det gåendes från vårt hus men då ska man ha några timmar på sig och hela hundar, får kanske bli i sommar.
Det var i alla fall jätte skönt att röra på sig, ganska mycket snö och härlig sol. Vi tog det lite lugnt med tanke på Solos ben, men hon visade ingen påverkan så skönt. Det började med grusväg och slutade med kuperad stig lite uppför.

B klättrade upp o såg ända till Mariannelund.... näää men Globen. Riktig skön tur, bra uppmärkt och.... inte ett enda möte, inte en människa mer än vi, topp :)

tisdag, december 25, 2018

Zzzz

Tufft att fira jul.... en som snarkar högt här bredvid...

Juldag

Vi vaknade med en skön känsla från gårdagen, alla var så nöjda och glada.... det är bästa känslan.
Jag, Alexandra och pojkarna tog pulkan till parken, lite snöbus och åkning på rumpan  i skaterampen.
Efter lunch körde vi hem dem till Lidingö, välbehövlig biltvätt på vägen hem....... sen julbord nummer två, soffhäng, film och tänd brasa... ganska nice.

måndag, december 24, 2018

God jul

Jaha då var denna julafton till ändå, nu sitter jag, Bennet och Alexandra och pustar ut och njuter av en lyckad dag. Härliga familjen, god mat och tomten hittade hit också.... Lycka
Tack

Hoppas du har en fin julafton

söndag, december 23, 2018

Kväller

Granen klädd, skinkan klar, bingolotto på tv och kaos i julkrubban.... gott vin och mysigt sällskap.

Redo

Jo men tror att vi börjar bli redo. Fick en uppiggande morgon med snö mellan tårna, sen har det bara rullat på. Nu är B o hämtar på Lidingö.... ikväll klä granen (som sig bör!!) och göra skinkan, längtar efter första skinkmacka o en öl faktiskt...