.

.

torsdag, februari 28, 2019

Ny matta

.. .som man inte får gå på. Nä men asså det känns så, har lagt ut filt så hundarna ligger där i stället :)
Vi har haft en ny rosa (ja jag fick välja) matta stående flera veckor men det har inte kännts "rätt tillfälle", alltid smutsigt ute. Men idag hade nån av hundarna kräkts på gamla mattan så nu blev det.... o smutsig ute är det ju aaaaalltid.




I morgon jobbfredag, sen till veterinären med Solo för att kolla en knöl bak på ryggen som tyvärr växt lite dumt mycket senaste tiden ... 


måndag, februari 25, 2019

Lugnt väder

 Det måste vara vädret som gör en lugn, klarade av en tidskrävande person i kön på apoteket......som skulle fråga om allt, och byta ut all möjliga förpackningar. Sen kom jag till ica o då skulle den i kassan läras uppp, o självklart tar ju det tid (men alla är ju barn i början)...........jag klarade även det utan högt blodtryck.
När jag sedan åkte hem strax innan 14 kom jag inte långt, vägbygget vid Häggvik spränger kl 14.00 vissa dagar och hela E4:an stängs av............jag satt där i godan ro medan andra klev stressade ur sina bilar o försökte ta reda på vad som hänt. Efter 6 minuter öppnade de och alla filer rullade på........vädret, åldern eller ja vad vet jag?


Härligt nu kom vårjackan fram, var ute mellan 15-16 o satt en kvart på tomten......lovely, o det bästa är att vi har allt framför oss (Bästa årstiden!)



Ikväll första mötet på brukshundsklubben när jag håller i klubban :) ......japp, är lugn, ska bli kul, är förberedd.

söndag, februari 24, 2019

Frön

Länge sedan jag gjorde fröbröd, nu blev det en plåt.... alltid supergott.

Yeehhhh

Morgonpyssel hemma sen blev jag så pepp efter gårdagens träning att jag drog till klubben idag igen.
Vi körde bara 20 minuter men 20 topp minuter, ibland är det svåra att sluta träna i rätt tid. Man ska sluta med positiv feeling ... samtidigt som det är så kul när det går bra att man gärna kör "bara en sista gång" ... så blir det tok o man ångrar att man inte var nöjd. Hundträning är svårt!



När vi kom hem till sol och åtta plusgrader åkte trädgårdsstolen fram, det är ett vårtecken om något :)


lördag, februari 23, 2019

Jo men..

Musikaler är alltid trevligt, Peter Johansson som hade huvudrollen här i Ghost har ju grym röst.
När vi gick mellan Sergels torg (parkerade där) och Norrmalms torg så blev vi fulla i skratt... många gånger. Det var ca 5 minusgrader och blåst....  o folk går i dessa (förlåt) små tramsiga strumpor... o råfryser, Nähääää kallt gissa varför? Klä på er för sjutton, på vintern går man inte barbent.... då fryser man, inte svårare än så!
Idag var vi (jo B och Solo hängde på) till brukshundklubben då jag behövde ett papper där. Passade på att träna några moment på övervåningen, bra med spegelvägg.

fredag, februari 22, 2019

Fedag

Ledig fredag men med huvudvärk :(  ..... men det känns som om det lättar, hoppas hoppas (o det är första gången sedan dec, så känns ändå ok). Ikväll ska vi besöka stora staden och gå på musikal, "Ghost" på Chinateatern.

Annars kallt, här minus 8 grader .............solen skiner och visar återigen tydligt att fönsterna behöver putsas, idag skyller jag på minusgrader.

 

torsdag, februari 21, 2019

Sprint

Jag tycker inte sprint (skidor) är speciellt kul att titta på, jag har kommit på varför. Eftersom jag ofta går o pysslar med något så sen när jag är tillbaka till tv:n är loppet slut.......

Såg iof damernas final idag, satt då faktiskt still i soffan..... huvudvärk :/
trist att svenskorna körde ihop.

onsdag, februari 20, 2019

Skogen

Nä men gillar ni inte bilder från skogen.... byt blogg.
Solen lyser bortom träden, , fina snöfria bilder. Hundarna sitter och väntar när jag fotar, bästa  tjejerna ...



Godmorgon


Nä jag vaknar faktiskt lugnare än detta, igår vaknade jag inte alls.........somnade om.

Vaknade en kvart efter att klockan ringt av att Java krafsar på mig med tassen, jag sa verkligen "Tack, braaaa" undrar om hon kopplat ihop mitt larm med att jag ska går upp, tror det..........eller så var hon bara ute efter "min varma plats" i sängen...........

måndag, februari 18, 2019

Sand

Kvällsduschen innehöll sandpeeling för fötterna.....

Härligt

.... o då ingår detta, skitiga hundar... mage, ben.... det blir dusch efter varje prommis nu.

Högvatten, i morgon står bron under vatten....Hej våren!



Konsert

Wow vilken fågelkonsert man vaknade till idag 04.30.......häftigt!


söndag, februari 17, 2019

Härligt

Härligt väder :) )
Jag o hundarna gick en annorlunda sträcka vid lunch, så skönt. Sen kom B o plockade upp oss o vi åkte ner till Tungelsta och gick ytterligare, hittade en härlig åker där hundarna röjde. Vår små "råttjägare" tyckte det var mycket spännande att sniffa i gräset, säkert sork ..



Jupp, ny "träningsmatta" i köket, Java gillade den skarpt. Nu är vi taggade till tårna, en nytrimmad Java visar bästa sidan.
.... o B tyckte mattan var mjuk för tårna :) alla nöjda.


lördag, februari 16, 2019

Lördag

Mysbesök av lillebror Björn med familj, prommis till parken, lek, snack och middag.
Nu kors i taket nu tittar jag och B på melodifestivalen . ...


Japp, funderar på att pausa. .. sluta bloggen :/

fredag, februari 15, 2019

Wow

Igår efter årsmötet på brukshundklubben kom jag då hem som..... ordförande, ger det ett år, kan bli givande.... eller inte. Tack för förtroendet klubbvänner. Avslutade med ett "konstituerande"... eller hur det nu stavas, möte med nya styrelsen, ogilla detta "mötet öppnat" "mötet stängs"osv... trams, men vet att det är så i föreningar, japp lovar att sköta mig 🙃.


Nu på morgonen har jag och en hundvän haft ett lydnadspass med instruktör, en för oss ny tjej. Det var en sån där intensiv energisk typ, man blev helt trött i huvudet.. .MEN hon hade bra synpunkter och bra tänk. Vi ska landa lite men tror vi kommer att anlita henne igen, hon kör allt från SM ekipage till.... sådana som oss :))

torsdag, februari 14, 2019

Fina

Fick fina blommor och gott levererat till jobbet idag, min man det.

Han är verkligen underbar, följer o stöttar mig alltid när jag behöver.... .o idag, inga problem med falukorv och ett "hej då" ...jag har möte på brukshundklubben. Tjing

onsdag, februari 13, 2019

8

8 grader och barmark . .. me like. Annars är det bra, lite mycket just nu bara.

tisdag, februari 12, 2019

måndag, februari 11, 2019

söndag, februari 10, 2019

Sjöar

Som sagt, denna skogsrunda brukar ta ca 35 minuter... idag tog den 60! Moddig lös snö, under snön var det ofta sjöar man sjönk ner i. När vi gått halvvägs insåg jag att ingen annan gått där före oss, var nästan på väg att vända...  men hur svårt kan det vara?!
.... vi kom fram till en gul snömoddig sjö, överallt  Kunde inte gå runt det var bara att hoppa snabbt, vid ett ställe stod jag och Java länge.... hur sjutton kommer vi över här.

Jag fick "skicka" Java handgripligen då jag inte ville att hon skulle hamna med isvatten över magen. .... sen var det min tur. "kom då matte" jag tog sats o hoppade .... ..
När jag kom hem var det bara att byta strumpor och lägga kängorna på tork, de tål mycket men inte sjöar.




Det positiva med detta är ju att VÅREN är på väg :D

Februari känsla

En egen tur till Blomsterlandet, riktigt rogivande och inspirerande att gå där. Det måste vara solen idag som ger vårkänslor ..... några blommor behöver omplanteras. Två fina gröna krukor blev det också.....



Var ner till boden och hämtade plastkrukor, med också kom ... en nyckelpiga som vaknade av värmen. Jag bar faktiskt snabbt ner den till boden igen så hoppas vi att den sover några veckor till.

Fick avbryta planteringen och ta ut hundarna (tog skogen ... BLÖTT sjöar, kommer sen). Nu har vi Bennets son o flickvän på besök.