.

.

onsdag, juni 30, 2010

Upp i det blå

Onsdag = sent USA möte, men det sista på läääänge :o)

Snart landar Malin i Portugal....... tjejerna hade jobbig fm, en av dem hade glömt sina boardingpapper, bussen till Skavsta var försenad och dom fick boxa sig ombord. Och Malin som inte älskar att flyga ringde det där jobbiga samtalet innan avgång för att säga Hej då och Älskar dig, kämpe. phu! Inte var lättare för mig som inte heller gillar att vara i det blå ......Hhmm men kanske är där ibland ändå inser jag nu när jag skrev raden ;o)

tisdag, juni 29, 2010

SWE

Kolla in vad snyggt
Det hade dock varit snyggare med ett visst klubbmärke........ men eftersom vi är två om bilen så blev det kära fosterland. Sen kanske man behöver parkera i tattar(solna)-land nån gång, och då är det nog bra att inte ha annan vimpel ;o)
Häng på..........

Alla


Alla ska ha sitt, så igår var det dax för Brolles sommarbad. Tror han tyckte det var riktigt skönt......om det inte vore för den där envist nyfikne schnauzern............




måndag, juni 28, 2010

Sova ute

Ibland har jag ju skrivit hur gott det är att "sova ute", då menar jag inte en bänk nere i parken. Utan jag har en tältsäng som står insynsskyddad på vår altan, med svala lakan på. Där kan man läsa och sedan ta sig en tupplur...........sååå nice mellan trädgårdsarbetet.




Men idag har jag inte gjort det, utan varit och pussat på Malin och lämnat pass och lakan till henne då hon åker till Portugal på Onsdag morgon. Ha en riktigt skön semester gumman, själv börjar jag min om 3 arbetsdagar. Jippi.....

söndag, juni 27, 2010

Blodet stänkte

Altså inte mitt blod.....eller jo det var det med i ny förpackning. Skulle gå ett svalt varv med hundarna i SKOGEN tänkte jag, men jag var inte ensam.
Myggor i massor.......och dom verkade gilla mig. Minsta lilla stopp innebar en fight, smällde en på benet och jag fick fullt av myggans.........eller rättare sagt mitt blod över benet. Blä......
Sommaren är härlig :o)

Första hjälpen

Idag har äntligen vår luffargrind fått första hjälpen.....från att ha varit skev och vind och haft ett nyckelband som omtag (ja jag vet....det har varit så illa som det låter) så har den rätats upp, fått en extra skruv i sig och en ny fin hasp :o)
Planen var en ny grind, men när vi var på Bauhaus (ja, jag kan ställa upp som guide där om någon behöver....vet vart allt finns;) så var den modellen slut, vilket ledde till plan B, att reparera den gamla. Och det va just vad min B gjorde, galant :o)

lördag, juni 26, 2010

Lugn dag

Idag har det varit en lugn dag, tror hela kvarteret tagit det lungt så tyst som det varit. Jag sov en stund ute och blev inte ens väckt av gapande grannar eller någon som snickrade. Jo förresten, blev väckt av ett sms, en kompis som frågade om jag var hemma nästa vecka då han vunnit en tävling, 4 biljetter till fotbolls VM slutspelet.........det var lyx, all inclusive hotell mm.........sist stod, att om jag kunde vattna hans blommor, Bha !! ................ skämtare där!

Bildbevis








Bildbevis, igår skedde årets första dopp och det var helt okej....även om bilden inte riktigt visar det :p
Klarblå himmel och underbar sol ute vid Gålö, vi sällskapades utav Elin, Roger & Zimba denna midsommardag.
(Elin ser du att jag beskar bilden ;o) hade ju inte ditt tillstånd)


Vi hittade en lite "egen" klippa.....dit kommer vi åka igen.








fredag, juni 25, 2010

Glas midsommar

Glad midsommar alla
Nu åker vi till havet...kanske årets första dopp..........

torsdag, juni 24, 2010

B sem

Sillunch på jobbet idag och så fick vi en flaska vin som sommarpresent, nu börjar de första gå på semester. Däribland min Bennet, kram på dig Älskling.

onsdag, juni 23, 2010

Anakonda

Today, regular weekly phone conferences with Gore in Flagstaff. Hemma sent, 18.10 men vad gör väl det då solen skiner :o)
En kaffe i trädgården med Elin sedan vattna alla törstiga blommor.........och se denna underbara hållare. Trädgårdsslangen har legat som en anakonda över hela tomten till och från, mest till...... Nu kan jag bara veva...........tjoho att en så simpel sak kan vara så kul att ha//

Vem?

Detta låg i vår brevlåda igår, vem är den snälle?
Det finns en som är starkt misstänkt, en fyrbent granne som är väldigt snäll......och glupsk :o)
Tack!

tisdag, juni 22, 2010

Tröttis


Såhär trött blir man efter 1.5 tim agility........fråga Saga .o)




Tuffingar

Kolla in tuffingarnas nya halsband, vi valde dock inte nitar.....men fina stjärnor :o)
Saga fick också nytt läderkoppel då hon "sprängt" det andra.



Nyss hemkommen från Agilitykursen, idag var det näst sista gången. Nästa gång kanske vi får publik...gulp.
kommer du?

måndag, juni 21, 2010

c/o Segemhyr

Råkar ha på köks tv:n kanal 4 och c/o Segemhyr börjar från start igen, repris. Jädrans skön serie, ha, ha den ska vi se igen.


Skrev ju tidigare om Bennets utfyllnad på tatoo fronten, maffigt snyggare resultat.

söndag, juni 20, 2010

Inte

Vill inte jobba i morgon

lördag, juni 19, 2010

Oops

My day
- Klippte klorna på Mille, VV 113´s goldenvalp :)
- Frissan kl 12, tackade nej till vinet hade bil. (vill ni ha nummret?;o)
- Målade och kittade sista fönstret på framsidan (äntligen....)
- Tittade på Bröloppet, det var verkligen fint.
- Sov 30 min
- Läste bok i solen
- Klippte häcken ute vid brevlådan
- Har teroriserat mina grannar till o från idag........Elin har nog märkt att jag varit ensam hela dan :P
- Slängde soporna........Ooops.....hoppas inte Bennet saknar påsen......


Morgonstund

Morgonstund har guld i mun.

Vaknade 05.30 trodde jag skulle jobba, kunde inte somna om förrens 07. Gick upp 07.45 (när jag sov som bäst) för att skjussa Bennet till Älvsjö, han ska "svensexa" med sin lillebror idag.
Gott kaffe ute på altanen.

09.00 hundpromenad, Elin & Zimba hängde på.Zimba, Tuva och Sagas Bodyguard.





fredag, juni 18, 2010

Matt jakt


Åkte till Mio idag för att köpa en matta till vardagsrummet (skulle ha mobilkontakt med B) men blev helt förvirrad, så många sorter, färger, storlekar att jag bara gick därifrån. Ska man ha mattan under U-soffa och bord eller framför? Mattan mörk eller ljus? Lång eller korthårig?

Jag dokumenterade lite med mobilen så ska vi konferera här hemma, B undrade mest över priset...men det sa jag att han inte ville veta......
Kan rund vara heltokigt?!

Godkänd


Huset godkänt på alla punkter :o)
Och putsraset/sprickan i källaren var en bagatell sa han, det skulle jag fixa galant själv..........och visst ska jag det, nu vet jag hur jag ska göra.

torsdag, juni 17, 2010

Fre...

Ja men.....i morgon ska jag jobba hemma, så det känns som helg redan nu :D
Anticimex ska komma i morgon och göra fri 5-årig besiktning på huset, hoppas inga överraskningar kommer, hepp.

onsdag, juni 16, 2010

Hemväg

Det blev inga tunnlar idag, 300 kr för en plasttunnel att "leka lite" i.....där gick min gräns. Vi har hinder och slalompinnar hemma, får satsa på det.

Gick 17.10 från jobbet, normalt mycket trafik.......
Malin & Isabelle var och handlade på IKEA och bad snälla mamma hämta när jag ändå var på hemväg, självklart gör jag det.
Och som tack fick jag dessa godsaker.....perfekt till helgen. Goa Malin.
Hemma på VV 18.30, B på fotboll, fil till middag ;o)
Pratade med Alexandra som återigen fått min post.....suck, det är nackdelen att barnen flyttat...speciellt när man döpt dem samma namn som en själv har, puss tjejen. Postkontoret lovat bättring.........

Hinder hemma

Agilitykursen igår var rolig, vi fick göra längre banor nu vilket Saga (och jag) tycker är roligare än enstaka hinder.
Vet att man kan köpa både tunnlar och hinder i en hästaffär nedanför mitt jobb, så på lunchen ska jag se vad vi kan hitta. Sen kan vi träna hemma också ;o)
Idag lååång dag på jobbet, phu..

tisdag, juni 15, 2010

Bra

Idag en bra dag.
Ikväll Agilitykurs för mig och Saga, kul.
Nu ska vi bara avverka arbetsdagen /Tjo

måndag, juni 14, 2010

Måndag

Idag måndag med stort M, har fortfarande ont i huvudet. Lämnade jobbet kl 13 när det viktigaste var avklarat, åkte hem tog en tablett och sov lite till Danmarksmatchen. Vaknade när grannen spikade plåttak på sitt förråd ://
Mådde iallafall lite bättre så hundarna fick en prommis i skogen.
B är och ökar på sin tatuering......tror det blir jättebra, visar sen.
Nu ska jag kopiera lite ljudböcker till min far.

söndag, juni 13, 2010

Söt

Valpar är då något av det sötaste som finns, men det är ett heltidsjobb och fullt ansvar några tuffa månader (glad våra är stora ;o) men se denna söting på Värmlands 113...............
Sedan åkte jag till Malin....
Och jag "mamma datahackers" lyckades få igång trådlösa internet.....vad mamma är bra att ha :o) Diska hann hon också. //puss malin//

Söndag

Vaknade med gym huvudvärk......
Antar att spänningen från allt för fredagen släpper, då slår det till :/
Dagen kommer bli lugn hemma på VV, ska hälsa på vv 113 och deras nya hundvalp och åker i em och hjälper Malin komma igång med sin interneuppkoppling.
:o) bra då kan hon hänga med i mammas blogg ;o))

lördag, juni 12, 2010

Bjudningen




16.00 Bennet hämtade 4 öl-indränkta ungdomar vid sergelstorg......vi hade förberett bilen med handdukar (har varit med förr ;o) och sverigeflagga.




Gäster började droppa in, alla Malins nära och kära......släkt, skolvänner, Djurgårdsvänner. Toppenfin mat och fina presenter ........nu började Partyt.................
***************************************************
Som blev hellyckat :)
Våra underbara grannar Elin & Roger tog hand om hundarna så både Bennet och jag kunde vara med och skåla (Tack!)
Malin + kompisar tog taxi in till stan sent, vi taxi mot Farsta ca 01.00.
Min sista erfarenhet igåkväll blev hur det kändes att trampa barfota på en mördarsnigel :O, not nice......dom går sönder väldigt lätt och typ......sipprar mellan tårna.....
Idag lördag har vi kört presenterna till Malin, jag och Elin gått 5 km slinga i Paradiset, tagit en treo, ätit goda rester från igår, nu fotboll och soffläge/Kram alla



Lastbil


Självklart lastbilsflak för Malin mfl, och eftersom det skulle bli aningen "blött" bytte alla om. Jag videofilmade lite och när lastbilen sakta försvann bort kom en tår.....min lilla flicka är nu också stor och vuxenlivet väntar.

Utspring


Malin har tagit studenten :D.
Utspring på Frans Schartaus skolgård kl 13.30
Så glada och lyckliga alla var, underbart att se.



The day after

Säger bara phuuu.....
Trots regn en otroligt lyckad studentdag för oss och Malin.
Ska samla huvudet och hämta kameran i Stureby.
Mer kommer.....

torsdag, juni 10, 2010

Full fart


Jag kan bocka av det mesta på listan för idag, känns ganska bra.

Saga startade med full fart på kursen, hon är pigg och glad och vill prova det mesta. Hinder och balans är inga problem men de där tunnlarna man ska springa igenom tycker hon är sådär.....ibland är dessa böjda också så hon inte ser utgången, de är inte fullt lika roligt. Det är då jag får krypa in i halva tunneln och locka.......tur att jag inte tog klänningen........

Idag

- Hämta plakat
- Boka tid för mathämtning tills i morgon
- Handla blommor
- Handla kort
- Kolla ev björkris ....letar på tomten såklart
- Packa vaniljsås och blå/gula girlanger så det ej glöms
- Slå in paket
- Funderar på E & R´s beslut

- Handla ny hund leksak till Saga.....trädgårdshandsken var inte så kul ;o)
Vi har Agilitykurs dag 2 ikväll 19-20.30
Kanske ska springa banan i nya klänningen så hinner jag prova den också...det gäller att vara effektiv.

Bak verkstad


Det är tufft att ta studenten.....även för en förälder.
Igår åkte jag och Malin och shoppade 2 timmar i Sickla, men det var lagom med folk och vi hade faktiskt trots lite stress kanontrevligt.
Hemmåt och handlade på vägen......Fy fan för Lidel, skulle bara ha grädde och frukt men det slutade ändå att vi fick åka till ICA (har nu sagt till mig själv att jag under inga omständigheter ska handla där mer).
Väl hemma satte vi gång med bakning a la´ Grande, fruktpajer och Ehrenmarkstårtor på löpande band.....kl 21...stängde köket på VV 149 denna kväll.
Trötta men nöjda var vi, kram Malin du är så bra.

tisdag, juni 08, 2010

Agility dag 1

Idag har jag och Saga startat en kurs i Agility på Sthlm Södras brukshundklubb. Vi packde ryggan med köttbullar, Frolic och en trädgårdshandske (att leka med;), Saga ylade av lycka att få gå iväg ensam med mig då vi stängde dörren om Tuva.
Vid presentationen på alla visade det sig att alla 9 hundar var kring 1,5 år utom "vi" ........Saga blev "gamlingen" i gänget med sina 6 år.
Men vi skulle visa dem......Saga var den enda som kunde vara lös (då hon alltid...ja, till 99%) kommer när jag ropar och hon springer inte fram till andra hundar.
Vi kör intensivutbildning, nästa gång är på torsdag.....fortsättning följer, ska försöka få med foto :o)
Gissa vem som snarkar högt nu.....lilla Saga.....

måndag, juni 07, 2010

Snabbt

Var ovanligt pigg i morse, lämnade hemmet redan 05.55. Fördelen att åka så tidigt är att det går fort, man slipper trängas med massa andra bilar på vägarna.
Så när Bennet ringer mig kl 06.30 och frågar -hur långt har du kommit? är jag redan på mitt rum på jobbet.
Han hittar visst inte "sin" bilnyckel................men det gör jag snabbt....... i min väska :S då vi använde den i helgen.
Ooops!
Så idag har B tränat åka SL buss till jobbet.

söndag, juni 06, 2010

Vit


:o)
Tyvärr slut på en superskön helg, nu längtar man efter semester..........

Byggartagen

Nu har jag tillverkat lite, tog lite "spillvirke" och byggde ihop en ram för en blomma. Den blomman står på räcket i trapphuset inne och jag tänkte innan den ramlar (i huvudet) på någon ska jag bygga en ram och förankra den. Nu är det gjort, nu ska den bara målas vit :o)

lördag, juni 05, 2010

Liten tjej

Denna lilla Djurgårdstjej + fam hade vi på besök igår, härligt väder och gott grillat.
Tuva skrämde slag på henne och Saga vart jätteavis............

fredag, juni 04, 2010

Grönbete

Idag fick Betty komma ut på grönbete för första gången, hon var hel cool och började beta på en gång, trots att hon var övervakad av gestapo Tuva hela tiden. Hon är van vid Tuva som sitter och bevakar buren hela dagarna (tror vi) när vi jobbar. Dom skulle nog bli bra kompisar, men vi litar inte helt (alls.......) på Tuva så dom får inte träffas live. Idag ute sträckte Tuva in tungan mellan gallret för att kanske möjligtvis få en liten gnutta marsvins taste :o)

torsdag, juni 03, 2010

Armar

Nu är jag mör........
Var så otroligt alert efter jobbet så jag (efter skogspromenad m hundarna) började "ta hand om" vår nedklippta häck som inte visat minsta vilja att komma igång igen efter vintern. Jag kapade ALLA grenar igen, ca 164 st....jo jag räknade :-) med en grov sekatör, och vissa grenar var hårda! Grenarna såg ut att vara lite gröna inuti, lite ny jord och vatten, med det så kanske det finns hopp.
Ville inte gå in än så jag kom på att jag kunde tvätta bilen.........tänkte inte riktigt då att det är samma muskler (armarna!!) man använder då också. Halvvägs in på biltvätten vart det tungt, svampen vägde 3 kilo, ja det kändes så........armarna började protestera.....
Men bilen vart fin :o)

Nu sitter jag inne och det värker och känns att man gjort något, härligt :o)
B inte hemma så min middag blev havregrynsgröt...........börjar fundera på om vi ska prenumerera på en "matkasse" varje vecka....innan man får skörbjugg.

Farstas Fauna

Igår var det en hök på gatan......
Min morgon promenad för en timme sedan så ut så här: 2 rådjur, 1 hare, 1 häger (den flög)....och 1 katt + lite smått o gott.
Men jag får säga att harar måste vara ett dumt släkte. Den sitter still framför mig och hundarna på gångvägen, när den ser att vi närmar oss skuttar den lite frammåt. Då våra hundar tycker det är jättekul att "jaga" sådana där så kom vi snabbt närmre......och fa#%skapet fortsätter att springa HELA gångvägen frammåt, inte vika av in i skogen nää då.......jag tom viftade med armarna (hoppas ingen såg mig;) men icke då. Tuva och Saga spårade som tokar och min planerade rofulla promenad blev en svettig språngmasch. Ja, ja härligt med motion.
Nu inväntar kaffe och en ny arbetsdag. Tjo//

onsdag, juni 02, 2010

Lång dag

Idag jobbade jag 06.45-18.00......även jag har långa dagar ibland, men inte så ofta ;-)
You know, vi hade telefonkonferens med USA, så för dem var det ju tidig morgon.
När jag är 5 min hemmifrån messar min kära granne E hökögat (som för den delen såg en hök som tog en skatunge precis hemma på gatan, innan jag kom) om förfrågan om hundprommis. Självklart i dette härliga väder, jag och Tuva hakade på. Bennet lurade kvar Saga hemma med falukorv :o)
Väl hemma vattnade jag något ledsna ormbunkar.....men hoppas de piggar på sig.

tisdag, juni 01, 2010

Upptäckt


När jag gått med hundarna sista tiden har jag spanat in jättefina ormbunkar i skogen, i bergsskrevorna. Skulle vara jättefint på vårt berg har jag tänkt...........ikväll slog jag slag i saken. Jag och Saga tog nyss en spade, en påse och smög över vägen och in i skogen, Saga höll span och jag grävde. (det känns inte bra med spade ute kl 22...Hhmm...)
Allt gick bra, dock hårda rötter. Vi kom tom hem utan att bli upptäckta....trodde jag......

Har precis fått ner dem (2 st) och ska vattna lite när min kära granne "hökögat" E hör av sig och undrar vad jag pysslar med i trädgårn kl 22 :O
Vi har alltid skoj ihop, så smsen som följde gav många smile..........våra toppengrannar :o).

Hoppas nu att de skogsstulna "bunkarna" klarar sig............ nu ska jag gå o duscha av mig fästngarna från skogen. Natti//