.

.

tisdag, augusti 31, 2010

Skräpskägg

Skräpigt hemma?? Nä det är bara jag som borstat ur halva skogen ur Tuvas skägg..........

Underbara skog

Spindelnät i ansiktet och mygg i öronen, men ack så skönt det är att gå i skogen. Bägge hundarna lösa så jag och Bennet kunde gå i bra tempo.
Tuva gamla damen sprang som en vilde och rullade sig gång på gång i sitt underbara ljung.



Lingon och blåbär



Hösten är här

Kall morgon, end 6°C kl05.45. Idag var för första gången denna årshalva som stolsvärmen åkte på i bilen............Hösten är här!
Tycker det är lite mysigt, det blir så många fina hundpromenader denna årstid, men jag saknar värmen jo visst gör jag det.

söndag, augusti 29, 2010

Humla

Krockade med en humla bakom huset, rakt i ögat! Just nu känns det som jag har en blåklocka...(nej, vet ej, har aldrig haft en) ..... (har bara blivit "luggad" av polisen i Gavlerinken 1985, annars inga huliganbråk ens ;)
Det är inte skönt iallafall, det dunkar o värker i hela ögonlocket..... ...huvudet. Var bara tvungen o beklaga mig lite........

lördag, augusti 28, 2010

Tapetval

Dum huvudvärk idag :(
Men vi var ute och lyckades handla tapetrullar till sovrummet, ena väggen ska ha tapet. Bennet och jag var inte helt överens om färg/mönsterval, o jag försökte -du ska ju bara sova där så det spelar väl ingen roll..........han tyckte konstigt nog-detsamma ;o))
Nu hoppas vi att mitt tapetval ;) blir så fint som jag tror, dock kommer tapetsering ske en annan dag så ni får vänta o se. //Tjing

torsdag, augusti 26, 2010

Eko

Idag kom eko-grönsakslådan som jag beställt från Årstiderna, stor fin fräsch låda med Sallad, morötter, chili, lime, scwash (tror vi.....stavas?!) majskolvar, potatis, tomater, purjolök......och något konstigt. Kanske kan ni hjälpa och tala om vad det är? Se bild nederst, snygg men hua......vad har man den till..............





onsdag, augusti 25, 2010

SPIF F-99

I måndags var första träningen för säsongen för våra basket tjejer.........jag säger bara wow. Det ska bli så grymt kul att följa dessa 12-åringar, dom är kanonduktiga. Lägg Polisens Flickor -99 på minnet.......vi kommer komma långt.

Vår maskot som jag sytt tröja till, tyvärr är han enögd idag........han var med på en turnering i Eskilstuna tidigare i år, då gick det lite tufft till.

måndag, augusti 23, 2010

Skitsak

Kolla in Tuvas precision, gör om det om ni kan...............förlåt, var bara tvungen ;))

söndag, augusti 22, 2010

Bra avslut


Bra avslut på en tuff intensiv helg, var på Råsunda och såg DIF-göteborg.

Ytterligare 3 sköna poäng, i solskenet.
Matchfakta:
Djurgården–IFK Göteborg 2–0 (1–0)
1–0 Philip Hellquist (34), 2–0 Kennedy Igboananike (89).

lördag, augusti 21, 2010

Flytt

Idag har jag, Bennet, Björn & Jenny hjälpt Olle att flytta från 32 år 110 m2 på Lilla Essingen till Fredhäll en 1:a. Självklart har dett krävt "förjobb-rensning" ett antal gånger. Men idag skedde flytten, och allt gick klockrent.......Bennet var flyttmaster och gjorde det med galans. Vi avslutade dagen med mat på Freddans Thai restaurang=kalasgott. När vi lämnade var sängen bäddad och kastrullerna i skåpet.
Tack för bra teamwork Jenny :)

torsdag, augusti 19, 2010

Mjukt

Sakta men säkert tar sig vardagsrummet i ordning, from idag har vi mjukt under fötterna också :)Lilla nytillskottet "Torborg" som hon heter i stamtavlan, är också mjuk. Här lite närbild på henne.........men det är inte helt omöjligt hon kommer att få ett nytt namn ;)

onsdag, augusti 18, 2010

3 p


Härliga Djurgår´n Härliga viktiga 3 p idag mot BP.

tisdag, augusti 17, 2010

Liten

Liten kompis, så liten att hon ligger i röret "på bredden" :p (foten syns ;))

Flåt

Funderar på att "överklaga" boten, men vad ska jag skriva......Förlåt -lovar aldrig mer göra om det :S

måndag, augusti 16, 2010

P-plats

o jag som var så glad att hittat en ledig P-plats vid Fridhemsplan där det är så trångt............

söndag, augusti 15, 2010

Lugn dag







Efter ett varv med kameran på ägorna



lördag, augusti 14, 2010

Glad

TACK Bennet, Tack alla, Gårdagen blev Underbar. Idag är jag en Glad 40 tjej :D Fick såååå mycket fint, nedan är del av dagen.









































fredag, augusti 13, 2010

torsdag, augusti 12, 2010

Knopp




När Tuva var hos doktorn (och jag var klar med dagens målning) passade jag på att åka en liten shopping tur.......Bauhaus (he, he), Mio och systembolaget stod på listan. Se vilken fin knopp till våra nymålade garderobsdörrar i sovrummet jag hittade :) och så blev det två kuddar till soffan.

Tandborstning

Ledig idag, lämnade Tuva hos veterinären i morse för att ta bort tandsten som irriterat tandköttet. Hon blir sövd och sedan är rådet tandborstning dagligen.....hep!
Vad jag gör?.........må¤#r ;)

onsdag, augusti 11, 2010

God Onsdag

Önskar er en god onsdag, med ett vacker foto på små infärgade glaskulor i mikroskåp. Nästan så man kunde förstora o göra tavlor.......













tisdag, augusti 10, 2010

off


Är lite off idag..........

Varför blir målandet hemma bara mer och mer, det borde väl minska!!

måndag, augusti 09, 2010

Tidig bloggare

Jag började nog "Blogga" innan ordet var uppfunnet. Jag skrev på schnauzerklubbens hemsida "Tuvas Dagbok" hittade filerna....blev lite nostalgisk. Har tagit några avsnitt :
1:a inlägget
2001
Vem är jag nu då?………jo, jag är en ”Mellis” tjej som blir ett år den 13:e mars, jag föddes med mina syskon i Åkersberga och mitt långa namn (det där namnet i plastfickan som matte har) är ”Wellfiths Nevinda”. Jag bor i Högdalen/Bandhagen med matte och två ”småmattar” (heter det så?) små och små, dom är 10 och 12 år så tyvärr är jag nog minst och yngst i familjen. Men ibland glömmer jag det och får för mig att jag måste försvara hela familjen, härom veckan var jag och matte ensamma och det kom en farbror från IKEA som skulle lämnade en säng, jag tänkte bara vara tydlig om tala om att –Här bor jag! jag hann knappt börja……….så sprang han ned för trapporna i rasande fart(han kom i hissen men tog trapporna ner, konstig typ!!) visst morrade jag en aning och sprang efter honom lite men vadå?! Vi fick be hans kollega om ursäkt och då visade det sig att farbrorn som sprang var hundrädd, och det redan innan han träffat mig! (Suck, men jag såg nog lite farlig ut!)Matte säger att jag måste börja bli lite trevligare när det kommer besök, och jag ska väl försöka bli det men jag erkänner att jag trivs bäst UTAN besök här hemma.

Påskhelgen 2002
Solen skiner och det känns som om en härlig årstid är på väg. Ligger just nu framför matte i gräset och brottas med en stor gren, har barr i pälsen och mossa i skägget, mår toppen!
Vi är på landet, och jag har faktiskt hållit mig på tomten ganska bra dessa dagar. Fattas bara……de få gånger jag tänkt (okej då, varit på väg) att springa ut på vägen vrålar en röst STANNA (otroligt att min lilla matte kan låta så hemsk?) och jag kommer totalt av mig och inser att jag gör bäst i att vända åter snarast. Då får jag massor av beröm och ibland har jag tur att få en godis eller ett litet ben, de god sakerna brukar jag direkt gömma under ett träd eller i en grop. Kan vara bra att ha om det blir dåliga tider!!! Fast oftast kommer jag inte ihåg vart jag gömt dem, men det spelar ingen roll jag är inte storm förtjust i tuggben ”och sånt där”.

2002
Min första utställning var en valputställning hemma på ”klubben”, jag var kanske 5 månader. Det var första utställningen för både matte och mej, matte var nervös och jag var glad. Det säger väl det mesta! Matte sprang (jag hade mitt tjocka valpläderkoppel!!) och jag galopperade och hoppade glatt bredvid, varv efter varv. Vi fick nämligen ta några varv extra, dom hade visst svårt att se... Jag fick vara med i nästa omgång och där galopperade och hoppade jag lika fint!!. Den som vann var en tråkmåns som inte gjorde ett enda hopp språng. Vi var i alla fall jätte lyckliga och nöjda med att få gå hem med rosetter den dan, och ett papper som kort sa att jag var en fin, bra mellanschnauzer med slutkommentar ”rör sig valpigt” !

020823 Badat, just det jag har lärt mig simma ordentligt i sommar. Jag har nu förstått att man ska ha alla tassa under ytan, i början ville jag gärna ha framtassarna över ytan men oj vad det stänkte och plaskade. Nu tuffar jag fram lugnt och fint som en liten säl……….okej då, ibland hostar och fräser jag lite för det är svårt att ha koll på allt vatten! (Speciellt om man ser nåt på ytan som man ska försöka ta i mun också!!!!!)
Visste ni att en Schnauzer kan jaga älg? Jag kan det i alla fall, och jag har gjort det……….men jag gör nog aldrig om det!!!!!! Jaga och jaga, vi var ute och gick i skogen på landet så plötsligt rör sig nåt i buskarna och självklart kollar man snabbt läget. Jag skrämde den ca:30 meter bort sen stannande den och vände sig mot mig, då var det faktiskt inte lika roligt längre!!!! Den var ju SÅ stor när man kom nära, jag erkänner…… jag fegade…..jag la benen på ryggen och störtade till matte. Älgen hade en ”älgvalp” med sig så det var nog inte läge att leka jägare, matte blev i alla fall otroligt lättad när jag kom och sen tog vi en annan väg hem, kopplad!!
Ska bli trimmad idag, och det ska faktiskt bli skönt i denna värme………om det inte vore för den hemska ryckningen av ”öronhåren”!!! Det är visst utställning på G i slutet av månaden, men matte har sagt att fortsätter dom klaga på mina öron slutar hon ställa ut mig. (Får väl se om jag ska anstränga mig att hålla dem snyggt avslappnat eller ”korva” dem lite lustigt bakåt!!)
Vi får väl se vad som händer, ha det så bra alla Schnauzerpolare.

Kram Tuva

I helgen klättrade jag i träd, ja………jag kom en så där 1-1,5 meter upp. Det var en tall så stammen var ”ganska” svår klättrad, och där uppe satt en liten brun sak (ekorre) som hade kilat retfullt framför fötterna på mig och sen feg som han var drog han upp i trädet. Matte som inte gillar att jag jagar ropade omgående in mig, och snäll som jag är kom jag springande på ……..inte första …….kanske inte andra gången ………men på tredje kom jag som ett skott.
Det är så otroligt skoj med sådana där smådjur, att jag ”spritter” i hela kroppen. Man är som en laddad bomb, vibrerar och är beredd att dra på en hundradelssekund.
Har ni märkt att i de lägena kan man förflytta sig utan att ens märka det också? Om man sitter så där pirrig på en plats så helt plötsligt sitter man en meter längre fram, och har ingen aaaaaaaaaaning om hur man kommit dit!! Matte har ju sagt plats, jag sitter still (tror jag) men underdelen lixom smyger fram utan att man rår för det. Vad märkligt det kan vara.

Tänk vad tiden går :)

söndag, augusti 08, 2010

Paradiset

Fotade lite natur på dagens promenad i Paradiset, njut.......för det gjorde vi.






































lördag, augusti 07, 2010

Oväder

Åska och Blixtar över Värmlandsvägen, jag provade jobbet som naturfotograf och förevigade.






Dessa bilder är tagna inom loppet av några sekunder, de ljusa är när blixten smockar på. Tyvärr suddiga pga blixten tror jag..........för jag stod blixtstilla ;o))



Turist

Turist i vår egen stad, var planen idag.
Trots vädret fullföljde vi, "Under Stockholms broar" en båttur från strömkajen. Och eftersom vi är "vikingar" satt vi oss ute......vi var helt ensamma, konstigt?! (tunnisar)