.

.

söndag, september 30, 2012

Hej och Hejdå

Vi säger Hej till Betty och Dolly som kommit hem efter att ha blivit kvar hos Alex & Jacob efter vår Kreta resa. Det är inte lätt att ha marsvin när man bor i en etta (marsvinen hade en hage som var halva deras lägenhet....det är kärlek), men ni får gärna dem igen när ni har fått större. Och jätteskönt at ha en "jourfamilj" där man vet att de har det bra.
 Då marsvinshörnan är på g att bli "relax hörna" hamnade de nu bredvid matsalsbordet, ljust och fint. Matsalsgäster har vi ju ändå inte så ofta :)

Hej Då säger vi till dessa..................

lördag, september 29, 2012

Kväll

Äntligen kväll,
En ganska skön dag som iof började tungt 03 inatt, Malin ringer och säger "mamma, jag behöver din hjälp". Fått Iphonen stulen under besök i Enköping, letade lite spärr nummer sen försökte somna om. Det blev ljudbok en timme, sen zzzzzz. Skönt ändå att barnen ringer när de behöver hjälp, alltid oavsett.
Idag har vi åkt ett litet shoppingvarv, gått med hundarna i Bandhagen, lagat god mat, gott vin....jo fått tag på Iron Maiden biljetter :):). Nu är det lite tv, sen zzzzzz.

Färg

Idag känner jag för att börja lördagen med lite fina färger, kul att blommorna inne visar glädje när de ute
börjar lägga ner. 


Hibiskus är nog min inne-favorit

torsdag, september 27, 2012

Fin eller skön

Enre´/hallen är färdigtapetserad, nyskurat och matta på plats......nu saknas bara fotöljen. Som jag sagt till B vill jag gärna ha en fotölj som man kan somna i, den ska alltså vara bekväm (kan visserligen somna i obekväma också...men om man får välja). Här kommer det intas många ljudböcker, musik och andlig ro (!!) Det lät bra iaf ;)
 Denna är helt klart en av de snyggaste, dock lite stor men stilren..........nacken trillar dock när man somnar, jag provade på Mio.
 Denna är fin, men helt klart ej vil-vänlig...........väljer vi någon av dessa måste jag nog använda flygkudden B köpte till mig........


Här har vi no:1, inte den snyggaste...........men oj så skönt man satt (har provat 14 fotöljer) skjuter man fram rumpan lutar ryggstödet bakåt, oj vad bra man kan vila där. Och inget läskigt klibbigt skinn utan gråsvart tyg.
Tummen upp! Fortsättning följer..............

onsdag, september 26, 2012

Närhet

Så här ser våra kvällar ut, alltid en fyrbent i närheten. Saga ber inte att få ligga i knä............hon klampar dit och placerar sig, och det kan man ju inte motstå ;)


Hittade denna bild i datorn från sep 2002, på den tiden gillade även Tuva att vara i knät.......nu är det under protest, och max 10 sek. (jaha.....jo visst, det syns att det har gått 10 år ..........)

tisdag, september 25, 2012

Konstig stress

Igår fick vi Viasat Play......du kan titta på TV programmen när du vill, bara de har gått sin riktiga sändning först. Låter ju kanonbra!
 Jag började tänka och inse att de program jag oftast missar (och struntar i) kommer jag alltså nu kunna söka upp och se på i efterhand...........precis när jag vill..........
..........men HALLÅ, redan nu har jag fullt upp att hinna se de program vi spelat in........och helst se dem  innan nästa del hinner visas....Hhmmm, känner mig redan stressad........
Detta kan man nog kalla I-lands problem..........

04.47

Vaknade innan klockan ringde idag.............så se, en timme senare är jag på plats på jobbet.
Ingen trängsel i trafiken iaf
Morgonstund har guld i mun

måndag, september 24, 2012

Passa sig

Ska nog bara hålla mig till gula trygga kantareller i svampvärden, fick mig en tankeställare häromveckan då jag läste en artikel.....

17-åring åt giftsvamp Riskerar njurskador
Vårdas på sjukhus
17 sep 2012  - Den 17-åriga pojken var ute på en skogspromenad och plockade en svamp som han trodde var en trattkantarell.
Han tog en smakbit av svampen – som visade sig vara en toppig giftspindling – och har vårdats på sjukhus sedan i fredags.
– De växer i samma miljö och är ungefär lika stora, säger svampexperten Michael KrikorevPojken vårdas sedan i fredags för allvarlig svampförgiftning på sjukhuset i Jönköping, men riskerar att drabbas av bestående njurskador efter giftsvampen.

Visst, man ser skillnad...........MEN med tanke på de allvarliga konsekvenser det blir OM man råkar ta fel svamp, är det värt det?  Njurskador...transplantation....
Vet fler sjukvårdspersonal som säger att de aldrig i livet skulle plocka svamp när det finns att köpa, de har sett skadorna.....

Nä, jag kommer bara fota dem i fortsättningen :)

söndag, september 23, 2012

Paradiset

Tog oss även idag tid för en rejäl "skogsmulle tur" i Paradiset...................mellan tapetvåderna.


Och nu har denna helg gått...........suck

Tapetsering

I helgen har jag äntligen kommit till start med tapetseringen, projekt att göra "hallhörnan" lite ljusare.


Grundarbetet är A och O, sedan är jag glad att jag fått gå "tapetsering grundkurs" med Elin, hon hjälpte mig i Farsta och jag lärde och tog till mig.

Det är kul när det blir bra :) snart klar

tisdag, september 18, 2012

Höst

Nu köper jag inte ordet "sensommar" längre...........skogen säger HÖST när man besöker den



......hem och tända brasa...........

Känns idag


måndag, september 17, 2012

Vår

 I helgen planterade jag och B....ja, jag och B vårlökar :) Provade ett experiment att plantera i låda, lådan in i boden sedan hoppas vi att det växer upp något när vi plockar ut den i vår.
 Vi planterade även i rabatten, en mix av dessa........
 Kunde inte låta bli att testa blåa tulpaner som fått mycket beröm på nätet. Vi får väl se, gillar annars mest de traditionella färgerna....men de kan ju passa bra till huset.

Lovar blogga om "lådan" i vår...........

Ny dag

Ny vecka, ny dag, nya tag.


lördag, september 15, 2012

BB

Igår var vi och hälsade på 1 dygn gamla Bella
 Såååå söt sååååå underbart, mycket blandade känslor kom inom mig. Min lilla lillebror har blivit pappa......önskar mamma fått vara med.
 Fina mamma Jenny, så lugn och trygg....det här känns bra.
 I fasters famn för första gången, myyyyyyyyys.
Himlen var vacker när vi åkte hem med ett leende.

fredag, september 14, 2012

Faster

Jag blev faster igår för första gången ♥
Lillebror Björn och fina Jenny fick en dotter på SÖS, Välkommen lilla Bella ♥
Bra kämpat Jenny ♥

onsdag, september 12, 2012

Squash


Fick denna av en granne...........tror det är en squach :p ...........vet inte vad vi ska göra med den....

måndag, september 10, 2012

12 Plommon

Halva plommonträdet var helt dött iår, så det sågade vi bort. Tyvärr verkar det som om andra halvan sympati stejkar....eller är det ett "icke plommon år i år"?

 Tror jag räknade till 12 plommon....på hela trädet iår :(
 Kolla kolla!! Där är ETT!
B hjälpte mig att få ner 3 st, av de 12.... så jag har iallafall fått suktandes smaka.
***************************************************
Här nedan är trädet 2011, då fick jag slänga hinkvis.