.

.

onsdag, oktober 31, 2012

Lika men olika


Jag har "fått" en promenadkompis från bilparkeringen till själva jobbet...4 min. Vi kommer ofta samma tid och båda ställer sig helst på plats no:1.....vi började väl prata efter den gången jag sa att han tagit "min" plats ;)

Det roliga var i morse hade han en annan bil, -ny? säger jag av artighetsskäl. Nä det är vår andra bil som min fru brukar köra, -Jaha sa jag, vi har också två men jag får köra den "bättre" bilen då jag har längts till jobbet.............-Det har jag med, svarade han - men min fru tycker jag som har så långt kan slita på den gamla bilen.........

Vi var framme vid dörrarna då så jag hann aldrig komma med nåt bra svar, men jag är glad att min kärlek tycker jag "får" slita på den bättre bilen :)

tisdag, oktober 30, 2012

Ska

Jag ska!
I fredags köpte jag några höstblommor för att plantera lite nytt fint vid infarten, det kändes som om dessa gjort sitt..........tror ni det gick bra? NÄ!

Allt i krukan/tunnan var fastfruset hela helgen, det gick inte ens att hacka loss....och att jag var krasslig gjorde inte saken lättare så det fick stå.

 Så idag med regn och plusgrader slutförde jag uppdraget, det gick galant. Hundarna tyckte inte det var lika kul att efter en 45 minuters promenad vänta på att jag skulle plantera innan man fick gå in......men de är vana ;).



 Se så bra det blev, allt på plats......nu kan jag koppla av i själ och hjärta.
(Men jag erkänner att jag skyndade mig lite....nog att jag gillar att plantera, men stå i mörkret i duggregn kl 17 en vardagseftermiddag och plantera, är gränsfall även för mig......men ingen granne såg mig :)

måndag, oktober 29, 2012

Måndag i regn

Måndagar som är lite lagom trista "ändå".......vad ska man då säga om denna dag?!?
Mörker, trött efter tidsomställnig och lite småsnorig......tjoho........

Men jag är glad att morgonens frost övergått till regn, inga vinterdäck på än. Veckan ska ju gå i plusgrader, så för att spara på både dubb och miljö avvaktar vi ett tag till med dem.

Ledig på fredag, det känns iallfall bra.....

söndag, oktober 28, 2012

Söndag i blom

Trors kylig dag går det att hämta in en bukett från trädgården, Kärleksört och några sena rosor blev riktigt fint.


 En timmes utevistelse på tomten, krattning och hämta in ved.....hhmmm känns i axeln....


Kontrast till gårdagen blir det Mobergs Makaronipudding och hemgjord lingonsylt idag, men mums.

lördag, oktober 27, 2012

Tröst kväll

Då jag vart lite deppig att vi inte kunde gå på partaj ikväll kom min B med det fina förslaget att vi gör lite mys hemma istället <3

Bakpotatis i ugn med smör, räkor, bacon gräddfil, rödlök, tomat...allt i enskilda skålar. Och underbart goda King Crab, men man få äta med "andakt" avseende på prislappen......1 st !


Till efterätt Vit Chokladmousse med hallon :).....prislappen visas ej, ibland får man.

Jo då

Jo då.......det kunde bli lite tråkigare
Fick gå hem från jobbet redan 12 igår, rosslig, snorig och tjock i huvudet. Supertrist då planen var 50-års fest ikväll hos vänner vi inte träffat på länge...........nu känns fest inte som ett bra val.

torsdag, oktober 25, 2012

Tråkig dag

Men fy vad tråkigt det var med sjukgymnastik...........ja inte för att jag trodde jag skulle skratta högt, men! Visst hon var trevlig och så, men sååååå seeegt och långsamt. Ja, ja bara att kämpa på, fick ett gummiband och några övningar med mig hem, återbesiktning om 2 v..


 Middagen bestod av havregynsgröt.............inte jätte kul det heller, men mättande.


Och i hockeyn förlorade Djurgården..........

Och sen denna förbannade snön..............

Morgondagen borde bara kunna bli bättre.........//Godnatt

onsdag, oktober 24, 2012

Krämpor

Efter snart 4 månaders axelsmärta har jag fått diagnosen "Impingement", tänk vad mycket konstigt det finns. Är det nu krämporna kommer.......................i morgon ska jag iallafall på sjukgymnastik...hepp ;)

tisdag, oktober 23, 2012

Fint och mjukt

Solen sken och jag kunde inte låta bli att fotografera de gula fina träden, innan de är nakna.


Solen gör en så gott.......

Avslutar med en mindre lyckad bild där jag tittade upp i himlen, kameran redo, trasslade in mig i kopplen och snubblade över Saga.........men jag landade mjukt, löv :)

liten bra start

Med mig på morgonturen till jobbet har jag nuförtiden alltid en "liten shot", brukar dricka den vid Globenområdet där hastigheten sjunker lite. Gott och det känns nästan hur glad magen blir :)
God morgon!

söndag, oktober 21, 2012

Pysslig

Jag föll in i en pysslig moderlig känsla efter att ha varit barnvakt igår, startade dagen med kak-bak.

Ja de blev inte riktigt så fluffiga som i boken.............men vad gör väl det :)


Efter en kaka till kaffet så pysslade vi in utemöblerna, och tog in det sista från trädgården..........B avslutade snyggt med att ta med flaggan in.

Barnvakt

Det var med en ära vi åkte och passade lilla Bella några timmar igårkväll. Såååå söt och sååå snäll, sen kände hon nog av lugnet i faster och Bennets trygga famnar :)

 Sov, bajsade, mat, pyjamas, bajsade, vaken, sov, sov

 Några underbara smile fick vi också (inte magknip!)

Tuva och Saga fann allt med ro, utom att om kanske inte har koll på vem som bor i lägenheten och kunde låta bli att skälla när mamma J kom hem. Jag och B kommer gärna igen :)

fredag, oktober 19, 2012

Lugn

Efter en stökig morgon och hård arbetsdag intar vi nu en lugn fredagkväll......huvudvärken börjar precis släppa........dörrarna låsta.
Mys pys



Inbrottsförsök

Hua hua, för 3 timmar sedan (kl.04) vakande vi av att hundarna stormskällde samtidigt som tvättstugedörren for upp, och den kalla vinden blåste in i huset. Jag såg en skugga dra förbi det frostade glaset vid ytterdörren mot gatan, men blev osäker.........
Vi stängde och låste dörren, B gick husesyn och vi konstaterade att dörren hade väl varit olåst och blåst upp.....inte kan det väl varit någon här.....
Försökte somna om med en puls på 190, de 50 minuter som var kvar av natten.


När jag ska gå till bilen kl.05.30 ser jag direkt att någon varit här, grinden står helöppen (och jag kom in sist efter kvällspromenade, haspar alltid) och sen det står en cykel mellan våra bilar!!!, vänd i färdriktning för flykt.
ALLTSÅ var det någon här............."han" öppnade tom vår dörr och var på väg in!!  Tack våra bästa underbaraste vakthundar, vad hade hänt om han kommit in i huset, vågar knappt tänka.

Polisanmälan gjord så att det kommer med i statistiken, cykeln och en GPS som låg i påse ska väl till polisen (fin damcykel med barnsits som någon säkert saknar) och brännbollsträ ska inköpas och ha i sovrummet.
Vilken tankeställare man får, nu ska det inte slarvas med låsning av bakdörrarna, och larmet ska vi aktivera oftare!
Var rädda om er!

torsdag, oktober 18, 2012

70 dagar

70 dagar kvar på detta år
 
 

 Igår fick jag de nya jobbkalendrarna jag beställt för 2013......känns tidigt, men även jul-ledighetslistan ska ju vara ifylld nu.................och vi har fått veta att jobbets stänga veckor blir v 28+29 nästa år.........men där får de hejda sig tycker jag.........
..........har knappt koll vad jag gör nästa vecka

onsdag, oktober 17, 2012

Häftigt med sport

Ja det är inte över förrens slutsignalen ljuder............
Den här segern (ja, det känns faktiskt så, vi vann 1 p) satt fint mot alla neggo i press och samhälle.



Det var svårt att somna igår med rysningar och adrenalinet på topp, härligt!
Och jag säger bara Kim

tisdag, oktober 16, 2012

Mycket trädäck

Vind/insynsskyddet mot grannen är nu i stortsett färdigt, vi har (vi bad snickarn´) varva sektionerna med liggande resp stående virke så att det ska se lite mer levande ut, vilket blev bra.
De längre stolparna inväntar ev en "tak-del" men det får bli till våren.


Ja mycket trädäck blev det..........men tanken är att med uteköket/möbler, stora blomkrukor, klätterrankor få det att se "levande ut", en rolig utmaning till våren.


 Lite inspriration ska jag ta från dessa bilder, att såga ut ett hål för växter var redan inplanerat. 

Nu är jag redo att "stänga" trädgården.........men erkänner, längtar till våren.

Alltid glad


måndag, oktober 15, 2012

Varför

 
.....hamnar alltid tuggummipåsen uppochner i väskan???

söndag, oktober 14, 2012

Vinterstängning och besök

Idag har vi vinterstängt poolen, 6 grader är lagom nedstängnings temperatur. Av med pumpar och dränera alla slangar sedan tömma poolen till ung halva.
 I med extra klor och algmedel så vattnet får motståndskraft.
Nu återstår lite kralligare pooltäckning men det fixar vi innan snön kommer....vilket förhoppningsvis dröjer.
Ses till våren :)



Igår kväll fick vi besök utav Smålandskungen "kulan" som gjorde en långhelg i storstaden. Trevlig kväll sedan skjussade B honom till tåget i morse.

Fick även besök av hacke hackspett, tur att jag putsade fönstrena i lördags så jag kunde fota genom rutan :)