.

.

måndag, september 30, 2013

Säkrat..ha!

Vårt lilla yrväder kommer in överallt där hon inte ska vara. Hon river orädd Kompostgaller, klättrar över saker och kryper som en liten vessla. Vi har försökt gallra till övervåningen, där hon inte ska vara.....utan gott resultat.
Men Ha!......rond två vinner vi!
Köpte ikväll två grindar på blocket, under barnartiklar. En tidigare rörig hall blev nu lite uppstyrd.

Vi kör

Efter en veckas funderingar, hit och dit ang Sagas L7S1 syndrom och MRI-röntgen.......vi kör. Det må kosta, men nu har vi djur och då måste man ta hand om dem fullt ut. Jag skrapar de inbytta lotterna......och 120 kr blev snabbt bara 30 kr. Shit the same, vi kör!

Jag sa till B....vi kan ju låtsas att bilen gått sönder....då betalar man ju 9000 om man måste. Veterinären kontaktad.

söndag, september 29, 2013

Kurs

Några söndagar i rad har jag och Stella gått en liten hundkurs som Sanna hållit, inte så höga krav på vår unga tjej.....lite fokus, se och lära. Stella var jätteduktig men ibland tyckte hon att det var lite fööööör mycket prat och orkade inte sitta upp längre........


Kräftor

Blev igårkväll bjudna till Värmdö, Alexandra och Jacob skulle äta kräftor. Det var givet, vi packade ihop oss och åkte dit. Trevligt att ses, gott och mysig....tack!

lördag, september 28, 2013

Outfit

Stella i vinröd höst outfit, skogspromenad med Elin och Zimba. Idag gick vi nya stigar......vilket resulterade i att vi fick vända och gå tillbaka endel, men vad gör väl det....fint väder och trevligt sällskap.

Mehh

Köpte en "hösttröja" till vår frussna Pinscher.....men hon har växt ur den innan det ens blev höst.
Provade på Saga.....men nja, hon verkar också växt....men kanske på bredden, och inte värmde den ens ryggslutet som är det viktigaste just nu. Den lägger vi åt sidan....

fredag, september 27, 2013

IG

Idag ringde "hund Sanna" mig till jobbet och sa att hon fått rädda Saga till vårt sovrum då Stella terroriserar henne lite för mycket. Hon kom också ut på ytor som vi inte "hundsäkrat", vilket jag snabbt blev varse när jag kom hem från jobbet......

Trevlig helg 

Enklare val

Ja det var nog enklare förr....

torsdag, september 26, 2013

Mr frost

Jaha.....då var han här då, fick skrapa bilen.
Vantar på!

onsdag, september 25, 2013

Kapad

Undrade häromdagen varför Klematisen slokade så, bladen bara hängde ner. Kylan kanske?......nähä....nu vet jag varför......

R värme på

På resan kl 05.28 höstinvigdes "rumpvärmen" i bilen, nu är det lite "småruggigt" på mornarna. Var visserligen ute innan barbent och barfota och morgonkissade hund..... snart går det inte lägre. Varför jag är barfota? .....alla skor och tofflor står utom nåhöjd (för hund) sedan kvällen innan, och jag orkar aldrig "leta upp" två som passar då jag tänker att jag ska ju bara vara ute en snabbis.
Snart är det frost, blandade känslor....

tisdag, september 24, 2013

Försäkringsbesked

Ja vad säger man, när hundarna blir äldre och sjukare..........då får man mindre pengar i "potten" från försäkringsbolagen...otippat!
Efter Sagas L7S1-utredning förra veckan har vi nästan förbrukat de pengar som de är villiga att stå för detta år på Saga.
De godkänner MR-röntgen absolut, om den gör så att utredningen går frammåt.


Men de ersätter endast 3000...utav ca 12000 som det kostar, och sedan är "Sagas" försäkringspengar slut detta år............
Ska nog lämna in den där trisslotten jag vann 60 kr på och ta två nya.

måndag, september 23, 2013

Outforskad mark

I änden av vår tomt har vi ett berg och lite skog, innan storskogen kommer. Vi satte staket där uppe när vi flyttade hit, Tuva gillade att vara där.
Stella har inte hittat dit.....än, men idag stod hon med framtassarna mot berget och var bra sugen. Jag vet dock att det finns några kryphål som måste fixas......
Så.....

Vyn uppe från berget mot huset
Staket fix
Lagar små hål......
Vägen upp på berget som Stella precis börjat upptäcka
Bakom vårt gigantiska körsbärsträd finns den hemliga gången upp mot bergäventyret......fortsättning lär följa

Stormig dag

Och då menar jag utomhus, ledig idag så annars ganska lungt........
B förkyld så han kom hem efter lunch, då passade jag och Stella på att gå ut själva (sjuklingarna kunde stanna hemma i soffan), löven for, vinden susade. Sedan satte vi oss också och spanade på lastbilar som dundrade förbi på Tungelstavägen. Varför? ...lite hundträning :)

söndag, september 22, 2013

Ett år

Min bror och Jennys fina Bella har fyllt ett år, det kalasade vi för idag. Hon går, så charmig och söt.....man smälter.
Kände igen mig i mycket, hon klättrade själv upp i soffan och busade, undersökte soporna om hon kom åt......bara att vår hemma är fyrbent ;)

fredag, september 20, 2013

God fredag

Efter att varit uppe i ottan, jobbat och tagit en micro-nap när jag kom hem är jag på ett ganska bra humör. Saga fick värktablett och var ute och värmde sig i solen och Stella hjälpte mig att kratta plommon, sedan när husse kom hem tog vi en liten tur i skogen.....med båda hundarna, vi pratade igenom Sagas L7S1 problem och kom överens att vi självklart ska ge det en chans. Visst det kräver mycket pyssel när vi har en fyra månaders Stella, men vi är eniga. Ska kontakta veterinären på måndag om de fått något besked om MR rtg.

God fredagkväll all

04.44

För er som inte var vakna i arla morgonstund kan jag förmedla denna bild över vårt hus kl 04.44........det går fortfarande vara barbent ute, och man fryser inte på tre minuter vilket det tog för morgonkissen (inte min)....

torsdag, september 19, 2013

Lite ljus

Änglatrumpeten vill blomma igen trots kylan som kommer smygande..........den kanske försöker glädja oss?

Hopp och förtvivlan

Ena stunden på jobbet känns det så bra, det här med Saga kommer vi att fixa. Sen bara vänder det....kommer hem till en glad och en halvglad hund, (husse borta ikväll) försöker dämpa den ena och försöker hindra den andra från att hoppa på sin kompis. Då vi håller dem åtskilda på dagarna är det ju extra kul att ses för alla.
Tar dem kopplade till skogskanten då Saga inte gärna bajsar på tomten, vänsterarmen slits av en yster Stella, högerarmen bakåt av en seg Saga. Såklart kommer också möte med lösa hundar....."-jo men det är så att vi vill inte hälsa, en är ryggsjuk och den andra är valp och tränas".....jaha....säger pucko noll koll.
När Saga gjort sitt lunkar vi hemåt, direkt i bur med Saga och Stella som fortfarande är full av energi härjar med gosedjuren......kör rally...
......hur ska vi orka?!??....:(         

Skar mig rejält idag på jobbet......

Köpte en trisslott , tänkte att turen borde väl vända.....men det var ytterst lite.

Minns nåt blogginlägg från i somras där jag tyckte att vi levde så lungt som två pensionärer, solade slappade, lyssnade på ljudböcker en superlugn hund (nu vet vi varför).....ja, nu är det ingen risk vi blir stela och sega iallafall.....möjligtvis gråhåriga.