.

.

lördag, februari 28, 2015

The Shield kväll

Innan jul köpte vi en dvd box "The Shield" för att ha under ledigheten. Vi har kollat och kollat, nu är vi på sista säsongen säsong 7. Tredje avsnittet på första skivan......säsong 7 har fyra skivor. Perfekt en dag när man varit lite aktiv och hunden välrastad, nu ikväll har vi tittat på fyra avsnitt......funderar på att köra ett nattrace, men jag vet att jag inte orkar. Mello.......nä det skippar vi idag....

fredag, februari 27, 2015

W semla

Idag har jag, B och Solo varit ute i ruggväder och tränat oss duktiga. Tyckte vi var värda att prova en wienersemla för första gången........

......den får njaaa i betyg, 3 av 5 badbollar.

Start

I morse gick jag och Solo ett kontrollvarv på tomten, hur långt har våren kommit hos oss? Några små gröna hittade vi, några knoppar och lite envis snö.......men tänk vad nice när första kaffet intas på det nu snöfria trädäcket.

torsdag, februari 26, 2015

Skönt stil

Måste bara säga att Solo har en skön stil, sitter hon inte såhär och spanar så ligger hon utefter ryggstödet på nåt konstigt sätt.
Nu är vi hemma efter kvällens hundkurs, då kommer man alltid hem glad.

Okänt godmorgon

När jag kliver ur bilen kl. 05.59 här på jobbet tar jag på mig jackan, mössa och sedan stänger, det kanske tar en minut. För några veckor sedan gick en man i gula arbetskläder förbi mig precis den minuten, typ tre dagar i rad så jag sa väl "Godmorgon" dag 3. Lite då och då sedan dess har han kommit precis när jag står vid bilen, nu säger både han och jag "Godmorgon" eller "Hej"......ok men lite komiskt.
Idag hann jag gå från parkeringen och över övergångsstället, möter en person på ganska långt avstånd som håller upp handen och ropar "Godmorgon".....lite kul, vänlighet föder vänlighet.

Ha en bra dag!

onsdag, februari 25, 2015

Sagatussar

Påsken förra året fick Saga somna in, samma helg planterade vi en hängsälg, vårt "Sagaträd". Nu har Sagaträdet börjat få sina fina grå tussar <3

Blandat

En arla morgonstund blandat med fågelkvitter och.......julbelysning

tisdag, februari 24, 2015

Stylat

Fågelburen stylad, lite nya grenar några tom med roliga knoppar att nypa av, nya klättervägar och testade sätta in lite av grön bambun. (Bambu är väl ofarligt? Pandorna käkar ju dem i massor...)
Nu har våra parakiter fått lite att jobba med och ny stimulans, och idag bildbevis på handmatning :)
Observera det gråa huvudet i nederkanten som gääärna vill hjälpa.

måndag, februari 23, 2015

Fina

Det är roligt, trots att jag inte direkt försökt tämja fåglarna äter en nu ur handen. Visst, jag är alltid lugn och rör mig sakta i buren.....det har visst gett resultat. De skräms inte ens av Solos nyfikenhet, hon är snäll men stirrar på dem vääääldigt nära :)

Roligare

Ska skriva om något roligare, sitter här efter lunchen och tänker på vår kommande nya familjemedlem. Har ju skrivit att Solo ska få en lillasyster ♥ om allt går enligt plan så föds en liten Dvärgschnauzervalp i mars som ska bli vår.....det kommer bli så mysigt och Solo kommer må gott av en liten kompis.
Blir lite förundrad när de man nämner det för, alltid börjar med att fråga "men hur löser ni det" i början? Jo jag tar tjänstledigt några veckor...."men då förlorar ni ju pengar"? Ja pecis det gör vi, och? Ska man satsa på en valp och ge den en bra start så måste man vara ledig så enkelt är det, det är första tiden men sedan "har" du en hund i mååånga lååånga år förhoppningsvis. Jag tror många är avundsjuka att vi hundägare vågar satsa, många skulle vilja ha hund men är inte beredda att offra...eller satsa som jag heldre skulle säga, vare sig tid eller pengarna.....så det är nog tur att "de" inte skaffar hund, men ack vad de går miste om kärlek och vänskap.
(Bild lånad från Kennel La Leia´s)

Måndag

Ingen rolig start på måndagen för vissa, möttes av avstäng E4 precis innan jag ska svänga av vid jobbet, fyrfiliga vägen hade endast vägrenen öppen. Bilolycka med flera inblandade, bara att sitta i lite köer kl 05.45 och vänta, men ingen stress...heldre sitta i kön än ligga i nån av ambulanserna.......och varav en omkom hörde jag på radion nyss.
 
 God måndag oavsett, och var rädda om er!

lördag, februari 21, 2015

Trimkurs

Idag har Solo och jag varit på trimkurs mellan 11-16.30.....phjuuu, jättekul och bra men lite jobbigt. Visst har haft schnauzer i 14 år men ändå aldrig lärt mig grunderna i trimmning, utan trimmat lite själv och chansat, eller lämnat bort hunden för trimhjälp.
Idag har jag trimmat allt själv och haft en instruktör, med på kursen var även Sagas barnbarns barn.....kul att se avkomman. Vi är lite möra Solo och jag , men glada :)
God lördag kväll......Jo förresten  konserter igår var grymt bra, o allt gick bra hos Malin & Ante som var hundvakt.....dom tyckte det var som att vara barnvakt :)

fredag, februari 20, 2015

Ordning

Igår och dagens jobb på jobbet har varit sådanadär experimen där man måste ha full koll. Passade egentligen inte alls bra igår när B opererades, när man kör dessa experiment får man inte tänka på annat......som nu 4 olika varianter, ha koll på färgkoder, temperaturer, pH och tider. Olika lösningar ska tillsättas i alla 4 olika varianter, vid en exakt tid och allt detta under några timmar. Med pipetter och inte blanda samman............osv
Ha ha, B tror inte det är möjligt att jag kan ha ett sådanthär jobb........hemma är jag lite halvförvirrad, påbörjar flera saker samtidigt (med det är effektivt tycker jag), glömmer vissa saker jag är på väg att göra.....kan knappt ha två kastruller på spisen samtidigt. 
 
Min förklaring är att på jobbet har jag sådan full fokus att hemma bara blir jag motsatsen.....

Jobbfredag

Just nu har jag lite mycket på jobbet, åker in idag och gör en "heparinisering" sedan åker jag hem. Skönt att ha flex också, vaknade 04.40 pigg (say no more) bara att hoppa upp och åka till jobbet, kul  att vara på plats extra tidigt idag 05.30..........vilket resulterar i att jag nog är klar med dagens jobb 11-12 och åker hem då. Perfekt!

Vi har ju i vanliga fall ingen hundrastning på fredagar så det är inte ofta jag kan rycka in och jobba så, men idag finns ju B hemma. Han har väldigt ont men sa sig kunna ta ut Solo på en morgonrunda så tar jag långpromenaden när jag kommer hem.

.........och ikväll ska vi på Globen "Champions of Rock". Inte optimalt med B som nyopererad men bokat sedan länge.

torsdag, februari 19, 2015

Vad skönt

Idag har varit en konstigt jobbig dag, B har opererats i axeln (det har gått bra) och visst det är rutiningrepp men man blir inte lugn förrens det är över. B själv var jättenervös att bli sövd, förstår helt....hua. Nu har jag iallafall hämtat honom och han ligger i soffan, skidor på tv och en brasa tänd.
Häromkvällen när vi gick med Solo pratade vi operationen, men vi bytte ämne då B bara blev mer nervös. Då kom jag på att nu i februari var det två år sedan vår Tuva fick somna in, 19:e februari säger jag.........hhmm samma datum jag ska opereras, säger B......sedan gick vi tysta resten av promenaden. (Not mindre nervös)
O jag kan skriva om detta nu när allt gått bra.
Vi tänder ett ljus för Tuva <3

<3

onsdag, februari 18, 2015

Får räcka

Nu tycker jag att julslingorna ska bort, släckte våra i slutet av januari. På kvällspromenaden kunde jag fotat många.....tillochmed en liten tomte stod och lös fortfarande. Lata grannar.....dra ur sladden!

Bästa

Bästa godiset ever.........o semla igår, jag vet. Men så kör vi dagliga skogspromenader också.....då får man.

tisdag, februari 17, 2015

Semla

Jaha det här var ju tydligt........ska äta en iallafall

måndag, februari 16, 2015

Vår plan

När jag och Solo går kvällsrundan tittar vi in till vår träningsplan......längtar till våren, ja ja men barnen har väl kul.

Måndagspigga

Noterar varje måndag att det är fler bilar på mornarna, många verkar måndagspigga....men sedan vartefter veckodagarna går blir det normat "få" igen (vid min tid kl 05.20).

God måndag!

söndag, februari 15, 2015

Älskade ungar

Haft Rasmus med familj här 24 timmar, lilla Milo med fam några timmar, pratat, fikat, promenad har varit supermysigt. Mina underbara döttrar, älskar er. Nu tar mormor och Bennet söndagkväll, middagen fixad......o Solo sover redan....

Söndag

Sol, sockerkaka, tulpaner och lekparken.....mysig söndag.

lördag, februari 14, 2015

Ha ha

Skickade på kul in bilden på "skriet 2.0" till DN igår.....Ha ha, idag är min insändare med.

Morgonsol

Underbart att vakna med solstrålar, tänk när man kan gå ut med kaffekoppen och sitta i solen......längtar.

fredag, februari 13, 2015

Odling

Har påbörjat vårodling inne.......krasse, om några dar så.
Nu tar vi fredagkväll med varma mackor (där hade krassen pasat ju....).
Tackar Alex och Milo för fika idag, Solo diggade gymmet.