.

.

lördag, december 31, 2016

Sen mousse

Att äta vit chokladmousse och hallon klockan 23.30.... det är nog inte bra för matsmältningen, men var inte sugna innan. Som för så många under nyår, man har för mycket mat och snacks så att man inte orkar med allt. Har tittat på Saw, he he vad uppfinningsrik han är.
Nu väntar vi bara in nya året så att vi får gå o lägga oss, näää vi är inga kvällsmänniskor. Hundarna sover redan...

Gott slut mina fina som tittar in här.

Kärlek och smärta

2016 summerar jag "Kärlek och smärta". Helt underbar känsla att jag och Bennet gifte oss i maj, vi hade våra härligaste vänner och familj med oss och alla var glada för vår skull. Spänning och många skratt, dagen blev precis som vi önskat.
Under året har vi fått mycket tid med våra tre barnbarn, coola människor.
Sedan har tyvärr året bjudit på höftvärk sedan februari och ryggvärk sedan maj, värk i stor sett dagligen fram till typ oktober. Nu har jag bara ont efter extrem ansträngning, tackar för att det att det vänt. Vi hade en härlig fjällsemester i somras, fler Sådana. 

En vän fick cancer, svår variant... hon kämpar än, och jag har verkligen fått en tankeställare vad som är viktigt och oviktigt här i livet, var tacksam när du mår bra! Vi pratades vid idag, fint. 

All träning och tävlingar med Java har varit kul, nästa år ska vi kämpa på i både rallylydnad och tävlingslydnad... ska köra dubbla träningar hela våren 2017, kul.
Nu hoppas och tror jag att 2017 kommer att bli ett bra år, det bara känns så.
Nej jag och B ska inte ha nyårsbaluns, efter en lååång skogspromenad har vi nu soffläge med lite gott (vet, känns jättefel eftersom jag tränade i morse, men vadå jag hade ju ätit/druckit gott utan träning med ju...) ogillar raketer även om hundarna är coola.
Hörs senare, tat lungt.

Bra start...

... eller slut, eller hur man nu ska uttrycka sig. Efter morgonkaffet så tog B ut hundarna och jag joggade några kilometer på löpbandet, sedan godaste frullen med pressad juice av julens alla mandariner som inte gick åt. C-vitamin check ✅
Återblick 2016 -  nästa inlägg

fredag, december 30, 2016

Assistans

Får lite hjälp av B med att få ihop en del av mina missade steg som klockan inte tog i morse.....hans tur o ta kvällsrundan.

Fortsatt...

... bra tack. Gick tom glad ut till löpbandet mitt på dan (hundarna sällskapade) och körde lite, så skön känsla att det går utan att jag får ont i höften. In och duschade sedan var det dax för hundpromenad igen, bra stretchvarv. Hann precis in, röjde i köket innan B kom hem och satte mig i soffan för att titta på inspelade KENT deras avskeds program. Grymt bra de är!

Bra dag

Inte jätteofta denna vinter jag vaknat och mått piggelin, idag hände det. Sov ända till 08.34....halva dan gått, men ingen huvudvärk. Kaffe, skogspromenad blev en bra start och när ett av mina största problem blev att min Garminklocka inte loggade min promenad så känns ändå läget ganska bra. Åkte sedan ut och gjorde några småärenden, varav ett var att köpa ny mössa då min varit borta sedan julafton, antar att jag städat bort den. Väl hemma plockar ut några kassar ur bilen från bakdörren, o vad ligger där på bilgolvet under påsen.... min mössa!

torsdag, december 29, 2016

El-ras

Idag drog jag från jobbet, åter onsdag nästa vecka. Skön känsla, check!
Eftermiddagspromenaden tog vi genom ett område länge ner mot Tungelsta, där hade el ledningen rasat ner.... Hupp.

onsdag, december 28, 2016

Kvällstur

Sveavägen julpyntad, Lidingöbron by night. Supergod middag, smarrig tårta åsså var Milo hela två år.....det är väl bara barnen som åldras?....

2 år

Idag fyller världens charmigaste Milo två år, gullunge ❤
 Kramas ikväll 

tisdag, december 27, 2016

Gillade..

..inte rött.

Har kommit på två saker i jul som kanske varit bra men nästan enbart bara gett mig merjobb. Köksassistenten som jag köpte förra julen....den fick jag (okej B gick) gå ut och hämta i garaget och diska av allt damm innan användning, sedan köpte jag röda lakan för två år sedan....på julaftons morgon fick jag stressbädda med dem, såklart de måste vara på under jul för att ge feeling. Men hade nog överlevt utan dem också.

måndag, december 26, 2016

Annandagspromenad

Efter trimning och lite löparband (jo jo) så tog vi bilen och gick en prommis på annat håll, skönt med luft och sol. Hundarna lösa och glada... sen var det skönt med soffläge. Nu vill jag ha våååår....

SnyggSolo

Har nyss trimmat klart Solo, ack så skönt för både henne och mig. Nu är jag sugen på en skogspromenad i solen....

söndag, december 25, 2016

Ännu en..

.. trevlig dag till ända. Idag for vi till Stureby och firade jul en gång till, denna gång var Alexandra, Jacob och Milo med, så härligt att få kramas. God mat igen, pigga livliga barnbarn och lugna fina hundar.

Dan efter dan

God Jul i efterskott, julafton svepte förbi i ett nafs. Malin med familj kom, två av Bennets barn, och Per och Ulrika, en ovanligt liten skara här men väldigt hanterbar. På julen ska ju allting vara som vanlig, så självklart började vi med glögg, Kalle, maten.... o sedan kom tomten. En trevlig kväll alla nöjda och glada, men ack så trött man blir av julafton.
Nu sitter jag här i halvmörkret ensam i soffan vid 07, tänkte smyga upp själv och hinna skriva och ta en kopp kaffe i tystheten. Hann sitta en minut så dundrade hundarna ut efter, de väckte B men han kan nog somna om. Snart kommer små fötter från övervåningen ner..... God Juldag

fredag, december 23, 2016

Dan före dan

"This is the most wonderful time of the year" sjunger de på radion, njeeaa en solig dag på sommarsemestern slår nog detta. Plockat och städat sedan åtta i morse, nu är Jansson klar (tackvare B) köttbullarna blev precis klara, toan städas, dukning på g, granen ska kläs åsså skulle jag behöva trimma klart Solo :/
Men mitt på dan medans solen sken smet jag från sysslorna och gick i skogen med E med mor och alla hundarna, det gjorde dagen. Kämpa!

Igår kväll var det frost i gräset och jag tänkte att jag hinner ta några julkort på hundarna i ännu mer frost nu på morgonen.... tjena, går ut i en ljummen morgon med lite vind. Ingen frost i sikte, vi har däremot tre snöhögar kvar på tomten... ska klura på dem.

God morgon

torsdag, december 22, 2016

Fått

Apropå hälsa och träning, B kommer hem med julklappar från kunder... godis godis godis. Vad göra?

Tjohoo nu är julgranen inne, kläs i morgon....

Helg

Hade planerat att komma hem kl 14.30 kom hem kl 18.....nu tar jag julledigt, några futtiga dagar iallafall. I morgon ska det rullas köttbullar och fixas Jansson..... o städas..

Hade jag träningskänsla förut?.... näää det kan jag inte tro, vi satsar på 2017 :) 

Känsla

Flera dagar i rad nu på jobbet har jag mått bättre, har till och med haft känslan av att wow vad skönt det skulle vara att träna när jag kommer hem, köra nån kilometer på löparbandet och se vad kroppen håller för. Men så kommer jag hem........efter en timme i bilen, mörk, rå och smutsig hundpromenad, hungrig, lite kallt inne så tänder en brasa....och poff känslan är som bortblåst. Kom på detta just nu för nu är jag träningssugen :)


onsdag, december 21, 2016

Sekunder av ljus

Kom hem och det var några sekunders dagsljus, hittade mossa på vår tomt som rasat från berget. Äntligen fick jag ihop hyacinterna i nån form av julblomma, med kottar från min och Rasmus skogspromenad och svampar från mormors tid. Nu kan jag bocka av det från listan, check!
O är det sant.... blir det ljusare nu, vågar knappt tro det....

Listor

Nu var det dax för lite förändring, vi kör julrött några dagar.

Listor, nu är det listornas högtid......älskar listor. Så fort man har fört ner "to do" på en lista så kan man koppla bort det, sen när det är dax och man har ork är det bara att beta av något på listan. Igår gjorde jag listan för fredag, dan innan dopparedan.

Det blev ju inte helt otippat bla..
- Städa
- Trimma klart Solo
- Jansson
- Köttbullar
- fixa granris vid ytterdörren
- Ta fram porslin
- ställa fram julgodis
- mm
- mm
- klockan 20.00 klä garnen med första skinkmackan och ett glas öl kanske, sätta sig i soffan och njuta av tiden......

tisdag, december 20, 2016

Bästa

Läget har varit lite tungt, dum konstig huvudvärk (inte riktigt som vanligt) men var hos företagsläkaren idag och han kollade lite och tog infektionsprover, allt ok. Kämpar på.
Wow detta behövde jag, julens godaste lakritskolor har anlänt... och julens sötaste julkort kom idag, barnbarnet Milo <3

måndag, december 19, 2016

Life

Fin


Denna skylt skulle vara fin att ha i trädgården nästa sommar


söndag, december 18, 2016