.

.

fredag, september 30, 2016

Snabb

Kvällen tillbringas på Lidingö, barnvakta Milo. Liten men snabb, inte många bilder som inte blev suddiga. Han blir två i december, kul när det börjar bli små människor av dem, han förstår allt vi säger och pratar en massa själv... som tyvärr vi har lite svårare att förstå. Nu sover han, då somnar även hundarna..... o vi... nää

Hem

Skulle precis gå från jobbet vid 12, lunch för övriga... eftermiddag för mig. Så går brandlarmet!! Suck bara att följa gruppen och samlas utanför, hade jag gått hade de ju saknat mig. Nu visste vi att det var falsklarm också, de röktestade våra dragskåp och burken med "röken" välte och röken hann åka upp till rökdekken (eller vad det nu heter). Bara att stå och invänta brandkåren och sen vänta på tillåtelse att få gå in igen, tog väskan och drog bums. Sol och 20 grader ute, sommar.... nu helg, börjar den med att vara barnvakt några timmar åt Milo i kväll....ska bara sova middag först.

God morogn

Vaknade 04.15 och kunder inte somna om.....är det sunt? Ja ja jag kom tidigt till jobbet iallafall, och får gå hem tidigt.

torsdag, september 29, 2016

Galen

Nä nu blir jag nästan galen, krattat varje dag.... hur många plommon kan det finnas på ett träd. Men idag i stormen tror och hoppas jag nu att alla är nere (observera glad schnauzer)

Tjohoo, inte alls så ont i höften :) jag alltså, inte schnauzern ;) 

Go

Morgonens status: Go o Glad kexchoklad....so far...

onsdag, september 28, 2016

Passa på

Såååå mycket på jobbet nu... man stångar sig blodig, kvalitetssystem i all sin ära men det blir tungrott. B var hemma idag då vi hade besiktning hemma... morr, en fuktskada (tar det en annan gång) och så hade han ett läkarbesök, ska operera foten (tar det en annan gång). Jag passade på att jobba över en timme, ända till 14.45....tur att jag hade en celsius på jobbet (tack för tips Malin) hem fortfarande upp i varv (det gäller att inte sätta sig ner, att gå upp 04.45 känns på em), passade faktiskt på att utnyttja det och att B hade tagit hundarna med ett eget litet varv i skogen. Nu är det dax att prova rygg och höft igen, har känningar nästan varje dag men ändå på ett bättre sätt. Löpningen gick ok men mycket hala rötter bara, nu hoppas jag att ingen dum värk kommer.

Svart

Nu är det slut på fina himlar och dimmiga mornar när jag åker, nu är det kolsvart.........och kommer så förbli några månader :(





 

tisdag, september 27, 2016

Hur

... hur får jag ut ljusen ur lyktorna, de har smält och går ej ut ur öppningen? Tips någon...utan att ha sönder lyktorna :)
Eller ska jag vänta tills nästa sommar en varm dag knåda ihop massan, ugnen...

måndag, september 26, 2016

Mat

Kul vecka, ny mat levererad. Jag har aldrig fått B att äta fetaost, han vägrar. Snopet läser han att dagens rätt innehåller fetaost (grekisk köttfärslimpa med fetaost och rostad potatis) men läs inte säger jag.... - jag ser ju för sjutton ordet fetaost utan glasögon, ha ha. Det slutade iallafall med att maten var helt ok enl B, supergott enl mig :)

Glad

Är fortfarande glad i kroppen sedan i lördags, solen skiner och jag har plockat de sista jordgubbarna (för fjärde gången) kommer nog att få plocka igen :)
Solo var så glad o hade så mycket spring i benen när vi gick på hemväg från promenaden, hon började schnauzer raca (de som har schnauzer vet) så vi styrde mot bollplanen och trots att det var barn i lekparken och på skateboardrampen bredvid kände jag att jag kunde släppa henne, hon kutade fyra varv runt runt och kom sedan när jag ropade....java var också lös men var mer fokuserad på att leta harpluttar...

söndag, september 25, 2016

1 kronor

Ytterligare en anledning att man inte ska ha loppis.... småpengar. Kollade igenom enkronorna idag, sparade faktiskt en av varje årtal, från 1969 (några enstaka årtal saknades, men släpper de mynt varje år?) de lär ju inte bli värda nåt under min livstid, nåt barnbarnsbarn får väl ärva dem. Hittade också en jubileumskrona 2013, kungens 40 års jubileum.... aldrig sett förut, den spar vi också.

God morgon

Nu har de fina färgernas årstid startat..

lördag, september 24, 2016

Nya uppdrag

Ikväll sitter vi lite barnvakt år Rasmus och Sally, hundarna är lite slitna från dagens tripp.... o wow godisskål åt barnvakterna, tummen upp.

Bästa java

Idag har vi varit på brukshundklubben i Gnesta, MH test för Java. Såååååå grymt bra hon är, klarade det med stort MVG. Lekte med annan förare, orädd för plötsliga ljud, nyfiken, stod upp framför mig och morrade på de två spökena som dyker upp i skogen och slappnade av och kollade sen när de tog av sig spökkläderna, fram o nosade. Testledarna sa bla "det här är en riktig hund", "henne kan du göra allt med" "så stabil" de frågade tom lite på skoj om hon var till salu. Svar nej!
Solo och husse gick långpromenad i Gnestaskogarna, nu hem alla glada.

fredag, september 23, 2016

Nästan

Vi tog den nästan, grannens dj#@la katt. Vi överraskande den på berget.... så poff bara... så var den borta :0/
Vi letade och letade men den fanns inte. (denna katt skiter på vår tomt och stör hundfriden, vi har inte valt den... ursäkta ni kattägare,  mattes kommentar)

Freeedag

Skönt med fredag :)

torsdag, september 22, 2016

Lingon

Köpte 3 kg lingon häromdagen, blev så glad att jag hittade... o kom ihåg. Glömde köpa förra året så jag (B äter inte lingon) har fått äta köpesylt i ett år, blä.
Men tyvärr var flera fula, har fått rensa o plocka... smått dj#vlar.. suck. Men nu har jag en burk kokad sylt klar, resten av bären finns i frysen. Tjing!
Ledig i morgon, jippi

Impuls

Undrar om det är vanligt att man impulshandlar Tujjor? Vet att förra året var de slut för säsongen när jag ville ha, he he nu har jag... vi två i beredskap, härligt va darling? ;D

onsdag, september 21, 2016

På tur

Efter jobben idag rymde vi på tur, körde vårt kära Paradiset Sameslingan.....det var lite höst i luften. Superskönt, gick sista sträckan i solnedgång. 

tisdag, september 20, 2016

Tis

Smärtsam natt efter rullning på höften, o tips rulla inte ryggen i huvtröja.... man blir strypt.
Tisdagen -  mycket på jobbet, trevligt hos frissan, aptrött hem, god snabb falukorv, hundpromenad, Idol (jo faktiskt), dusch, soooova

O visst är fåglarna glada, yes ordningen återställd!