.

.

fredag, mars 31, 2017

105

Efter maten betalar vi själva, 105 kr för ett glas vin... dont worry darling jag kommer inte hem onykter.
Kunde ju få en hel flaska hemma....

Jobbmiddag

Bussresa till fotografiska med frågetävling, jag kan inget om konst. Fattar mig kort nu middag

Dagens goda

...gärning

En sliten hemlös kvinna med två småhundar i en barnvagn o med en massa kassar (har varit med i tv/Tunnelbanan), sett henne på centralen. Plötsligt möter jag henne i dörren här i Infra city när jag ska gå på massage (i annan byggnad idag).....hon drar in vagn och hundar (som ser ok ut i hull o päls) i en typ större entre´/hall och jag måste rusa för att hinna passa min tid, det gnager lite i huvudet att jag inte hann ge henne nån hjälp. Funderar på om jag ska gå och leta upp henne när jag är klar...
När jag kommer ner står vagnen kvar i hallen med hundarna i, ingen kvinna syns till. Jag ångar över till ica och köper 5 småburkar hundmat, hundmat på rulle, hundgodis, bananer och en påse solbullar. Ångar tillbaka och knyter påsen i hjulet på vagnen, hundarna säger ingenting. En kille som går o städar tittar på mig och undrar säkert vad jag gör.....jo, dagens goda gärning!
Nu tillbaka på jobbet, hoppas hon blev glad.
God fredag.
 

Tågmorgon

Jaha, dax för tåget till jobbet idag. Kom i god tid som vanligt, 12 minuter till avgång. Är på jobbet om ca 1,5 tim, håll andan och sprita händerna. 

torsdag, mars 30, 2017

Nooooo

... riktiga Snödroppar ikväll, fina men ogillar det vita som kommer...

Suck

Nä nu öppnar jag snart godislådan....
Väl hemma har "nån" gnagt hål i min nya jacka (för att få ut godiset), blir så depp. Ska ta fram mat från frysen (som vi beställde hemlevererat i går) då har de missat lägga i just det, ska leta så mycket att fryslådan hoppar ut o hela framsidan spricker. Öppnar posten och finner påminnelse om hemförsäkringen, då vi nyss bytt bolag har det blivit miss och vi ej betalat. Det snöar...
Har nu sytt igen hålet i jackan, inte snyggt men det funkar. Mat hittade vi annan, försäkringsbolaget är kontaktat och B betalar just nu. Snön ligger kvar :( Vissa dagar blir bara kaos.
Var även till  brukshundklubben efter jobbet, vilken skillnad mot att träna inomhus. Java nosade, nosade och nosade... tror att hon hade bomull i öronen också. "fot" vad är det? "vad är det som luktar här". Vissa av momenten gjorde hon dock jättebra men nu måste vi dit ofta och träna "doft & störning", vind, löv, andra hundar ja allt runtomkring.
Tack B för att du finns för mig <3 Du var på väg till brukshundklubben för att  överraska och titta på oss, valde dock ej för att inte störa. Du lagade maten när jag sydde, du fick in fryslådan innan jag blev galen, du ringde försäkringsbolaget medans jag suckade. Älskar Dig!
Ren slump att jag fick ett ryck att gå på bolaget idag, minns inte när jag var där sist.... men bubblet (jo, B bubbeltränar) jag köpte åt oss blir nog bra till helgen känns det som efter idag.  

Sponsrat

Nu har jag sponsrat en kollegas dotter och deras klass.......jättebra, väl? Undrar om jag ska spara dem här i lådan på jobbet om det kommer tuffa dagar, näääää tar hem till helgens fika. Vet att min man (jo B :)) älskar dubbla havreflarn med choklad....åsså mig :)

Nytt år

Ett år på mitt jobb är sista mars till sista mars, alla årsplaner mm för "nästa år" ska sättas nu. Det är rörigt och lite jobbigt men jag har vant mig, våra ägare i usa gör lika. Nu avslutar vi FY17 (Fiscal year 17) och ger oss in i FY18 nästa vecka......och så har riktiga 2017 knappt börjat.
Man ska inte göra det för enkelt.
Så i morgon ska vi fira nyår på Fotografiska med guidad visning och middag :) 

onsdag, mars 29, 2017

Fult

Stör mig på varningstejpen här på jobbet.... men tror nån blir putt om jag drar bort den....

Morgon

Att knappt komma ur bilen gör inget, då vet jag att benen har fått jobba. Det är helt klart jobbigare muskulärt att springa i skogen än på löpbandet, förstår att detta är helt ointressant för er.....men ni ska veta att det betyder mycket att ni läser, ni är min egen pepp mina PT ♥.

Lyssna på fåglarna ute, man blir glad.
...o vann Sverige fotbollen? Coolt, den skulle man ha sett.....

tisdag, mars 28, 2017

Wow

Nä få inte slag nu, men jag fick faktiskt så mycket energi att jag gav mig ut o joggade lite kort. Första gången utomhus i år, tycker löpbandet annars är så bekvämt man har alltid nära hem. Men erkänner luften var bättre, däremot lite jobbigare steg över rötter och stenar.... men det är ju bara bra. Tog med mig Solo, och körde två mindre varv ifall ryggen inte skulle palla (så att jag hade nära hem). Men hon är toppen som sällskap.... o ryggen höll. Kommer sova gott, pallar nog inte fotbollen.....

Därför

Därför orkar jag, är lyckligt lottad att kunna styra mina jobbtider nästan helt själv. Idag var jag hemma 14.38 (ingen trafik) och 15.05 gick vi långa varvet i skogen.... har kommit på att det är därför jag orkar gå upp 04.45  :)
Batterierna laddade, check!

måndag, mars 27, 2017

Prat prat

Varit med matte på möte på brukshundklubben.... prat prat prat o prat. Men jag fick gott betyg i uppförande :) hälsar Java

Nähä

...jag får nog jobba ett tag till...

Uppe

När klockan ringer, och den digitala klockan med sladd i väggen (vintertid) visar 03.45 känns det sådär.......
Är det såhär livet är, allt bara går runt runt? Jo men så är det väl....Jobba, hobbys, städa, träffa släkt/vänner, träna, handla, laga något, beställa något, hjälpa någon, möte, frissan......ja o så däremellan äta lite mat, gå ut med hundarna och kramas.

Jag har 18 år kvar tills jag går i pension, what, ska jag orka jobba 18 år till??

Köper mig en triss på lunchen......

söndag, mars 26, 2017

Träning 2

Jaha då är jag hemkommen från träningspass två (tre om man ska räkna mitt eget i morse :). Java jobbade bra som vanligt, nu kryper tävlingen närmare och närmare. Blev dock lite dämpad idag då de andra sa att domarna har svårt med de nya reglerna för 2017 och dömer väldigt hårt, många får låga poäng. Nääää det låter ju inte kul....
Nu säger jag snart godnatt.... Jobb 04.45 och i morgon är det möte på brukshundsklubben :))

Paus

Träningspasset med Solo gick bra, hon vill verkligen göra sitt bästa. Hem och där hade B våffelsmeten färdig (nej, vi åt inga igår), våfflor är ju så barnsligt gott.
Ut på tomten och mådde gott i det fina vädret, tror Solo var nöjd med träningen.... nöjda hundar är så bäst!

Sol inne sol i sinne

Gottis inköpt, nu sista inomhusträningen i hundhallen, bara Solo nu sen kör Java o jag 19-21. 

lördag, mars 25, 2017

Doft..

Jo... Igår köpte jag en doftvariant att ha i badrummet, äpple..... Idag frågade B om jag hade glömt bananskal i badrummet?!?

Sol, vind och parklek

Gjorde några timmar i Fredhäll idag, B och jag hjälpte till att passa brorsans barn då de skulle städa inför lägehetsvisning. Snälla glada barn och fin park men vinden var lite onödigt "frisk".
Väl hemma fortsatte jag och hundarna att vara ute, lite kaffe och krattning. Nu är vi lite möra och intar soffan, snart fotboll heja Sverige!
... O våffla blir det till kvällen :)

Sol, vind och skogen

Skippade mössa och vantar men tog tjocka jackan, bra val. Sol och halv storm i skogen i dag, är så glad över de fina stigarna vi har så nära. Idag var tom myrorna ute, trötta och långsamma men många.

fredag, mars 24, 2017

Tror jag funderar på ny tatuering, vet inte vilken jag ska göra först.....

Kommitté

Nu när eftermiddagssolen visar sig brukar jag och hundarna sätta oss och invänta husse, en liten välkomstkommitte'. De sitter jättefint och vet precis vad vi väntar på, ibland tycker Solo att det tar lite för lång tid och lägger sig... Igår somnade hon på bänken. Gulle...

Plus och minus

Denna dag har både gott och ont med sig.
Husbesiktning - ok check!
Vädret - härligt
Fågelunge - död :(
Motion - löpband check
Rymling - Java rymt igen, suck (men Solo larmade)

torsdag, mars 23, 2017

Härlig em

Kom hem från jobbet och gjorde kaffe o satt i trädgården, helt underbart... o vetskapen att vi har allt detta framför oss, wow. Såg årets första bi, krokusarna ökar i antal och i skogen börjar viden ge blom.