.

.

söndag, april 30, 2017

Täcke

Litar inte på vädret, pelargonerna fick täcke. Har jag lyckats överleva dem hela vintern ska de bannemig inte få avlida nu så här nära..... 

Ljus

Uppe 07.30, fåglarna här hemma lever rövare på morgonen. I kväll blir det "täcke på".... snart åker de ut i uteburen. 


Varit ute på tomten ett tag o fixat, sol, varmt, blåst och kallt.... Jo men precis som övriga aprildagar. Tog ut pelargonerna som övervintrat i garaget, de behövde vatten och ljus.... törs man lämna dem ute nu?

Super

En sån superkväll, mötte upp syssling o sambo utanför syrran o sällskapade upp. Glad syster o Ola tog emot oss och en mohito blev starten på kvällen. Vi alla hjälpte till med maten, en kul planering. Sallad, såser, kött och korv fixades och grillades. God mat och trevligt sällskap, kan inte bli bättre..... jo, Malin kom o hämtade oss.

lördag, april 29, 2017

Galej

Nu ska vi på galej till syrran som fyllt år.....o vilken lyx vi blir hämtade och hemkörda av Malin i kväll, tillbakakaka snällt ❤️

fredag, april 28, 2017

Bättre

Jo men är det inte så att vi går mot varmare dagar nu enl prognos, jag skulle ha beklagat mig tidigare. Måndag har de lovat sol med stort S.

Dimma

Idag var det dimmigt i Jägartorp, en minusgrad men värmen kanske kämpar sig igenom....

torsdag, april 27, 2017

Hörd

Tror vädergudarna måste ha hört mig. När vi kom in från skogen och satte oss i trädgården blev det VARMT, jackan knäpptes upp... Tjohooo. Hundbus och husse kom o sällskapa, o lite färg på kinderna :))

Trött

Trött och lite irriterad på detta väder nu, jag tog på mig tjockjacka i september och har det fortfarande..... 7 snart 8 månader senare, galet!! Nä men kul med 4 månader på ett år med ljummet väder....

Rutin

Gillar rutiner, skönt att se att trädet på jobbet slår i blom i år med. Man blir inte mätt på dessa vårblomningar......tack för att ni kämpar trots minusgrader
God morgon!

onsdag, april 26, 2017

Uppflyttkaka

Har lärt mig något nytt....
i måndags var det styrelsemöte på brukshundsklubben, någon (som var ute o tränade) hade bakat en kaka, en "uppflyttkaka" sa de, och någon harklade sig och tittade på mig. Oj förlåt ska man ha kaka om man lyckats i en lydnadstävling och blivit uppflyttad -hade ingen aning, alla fick ju en kaka så ingen stor grej.
Igår hade vi sista lydnadspasset i Haninge hundhall för denna omgång, det första de säger "-o vart är kakan?" Meehhh trodde inte att det var såååå implementerat, jo det är visst allvar. Ok, lovade att ta med kaka till nästa tillfälle.....förlåt, Cissi fick gå till skampålen. Men nu kan jag "reglerna", alla är ju barn i början.

tisdag, april 25, 2017

Check

Tv installatör - check
Lämna Rasmus - check
Hundträning 18-20, sista inomhus med upplärning på momenten i nästa klass - check
Handla mjölk, hem - check 
Jobb - check
B tog Kvällspromenaden - tack <3
Dusch - check
Zzzzzz - Che... ck

Dag 2

Dag 2 med mormor innebar bla, utelek i snö/hagelstorn (inte ett dugg missnöjd), innelek, rita och mer natur... kastanjeplockning. Sååå nu fick familjen hem några kilo kastanjer, hoppas de glädjer :)

måndag, april 24, 2017

Sällskap

Fick med mig sällskap hem idag, Rasmus får ett litet äventyr 24-timmar hos mormor och Bennet (jag är hemma i morgon då en installatör ska fixa comhem till oss, kommer jobba några timmar på EM men hemifrån).
Vi tog obligatorisk hundpromenad i skogen, och som tur är hann vi innan regn och snöstormen. Sedan satte jag på "fem myror....", njeeaa det gick inte riktigt hem, efter fem minuter fick jag byta till "Dinosaurier".  Efter maten blev det glassjakt i garaget... i mormors tofflor, ja snart har han vuxit i dem.

söndag, april 23, 2017

Tjohooo

Alltså..... illamående, handsvett och "you name it", jag hade allt i morse. Kom till klubben en timme innan samling, perfekt för oss då jag hade båda hundarna med (B är på tele2) så jag kunde rasta dem bägge o småköra lite m Java. Samling och lottdragning om startplatser, jag drog nummer 9....av 11, hade gärna varit bland de första. Vankade lite av o an, kollade på de första.....wiiii några misslyckades helt...all cred till dem som kämpar, men skönt för mig då vet jag att "de finns värre" o med den tanken kunde jag slappna av.
Java gjorde bra ifrån sig på banan, visst hon luktade lite väl mycket ibland och jag hade lite svårt att få henne fokuserad mellan momenten, men under momenten måste jag säga att hon var klockren. Man kan max få 10 poäng/moment och totalt 200 poäng, får du över 160 poäng så blir det ett 1:a pris och du blir uppflyttad till nästa klass. Tjooohoooo vi fick 171,5 poäng jag är så glad.....
Tyvärr är det svårt att lägga upp video här, men det finns :)
Jag lägger upp vårt protokoll, glad att vi fick 9 på "helhetsintryck" för det betyder hur domare tyckte man var som "team" ...det tycker jag är viktigt, man ska vara glad och berömma sin hund...oavsett.

Varför..

... utsätter man sig för det här, är nervösare än på tidigare tävlingar. Nu är väskan packad, funderar på att ta en extra dos av blodtrycksmedicinen  :p
Vi startar efter kl 12.30....vi hörs...

lördag, april 22, 2017

Time

Jaha i morgon är det time för lydnadstävling, tycker vi är redo. Det kommer handla om hennes koncentration, min möjlighet att hålla henne koncentrerad under alla moment. Inte spana på publik, domare, hund som skäller eller hästen som kanske rider förbi.

Jag ska tänka på att, ta det lungt, bara koncentrera mig på Java trots att tävlingsledaren pratar med mig, inte prata eller vifta med händerna under själva tävlingsmomenten (då blir det minus), hålla ordning på höger och vänster, åsså massa annat...... o ha kul! BAM!

Oj

Igår fick vi en idé... okej jag, men B var ganska snabbt (nästan) med på tåget. Husvagn!
Jag vet, man avskyr husvagnar på vägen. Men, tänk vår situation....
- vi far vääääldigt sällan utomlands
- vi åker gärna till Småland nån/några ggr/år.
- kommande år kommer vi fara på hundtävlingar runt om i landet.
-man har "sitt" o slipper bekymra sig över sovplats.
- vi kan göra turer i Sverige när vi har lust, sånt vi gillar.
Så i morse sa B "jaha ska vi åka o titta på husvagn då"? Kul när man får en sådan här idé, väga alla för och nackdelar mot varandra. Vi fann en mindre fin, perfa för oss och sen fanns det några med " barnkammare" våningssäng, tripp trapp trull... alla varianter.
Skulle vi mot förmodan slå till... o sen upptäcka att det inte var "vår grej", nä men då får vi väl sälja den....
Nu ska vi suga på detta några dagar, så får vi se.....

Härligt

Godmorgon till en solig och blåsigt dag, skogen är full av fågelkvitter.

fredag, april 21, 2017

Dagen

Dagen har gått, i blandad form....

Första

Första morgonkaffet ute iår, i helt ok väder. Plus 8,5 grader (man har blivit lite tålig) och sol, tack. En gråsugga som äter frukost gör mig sällskap.

Idag är det begravning för Bennets morfar som blev hela 97 år. RIP

torsdag, april 20, 2017

Nattinatt

Alla rätt

Älskar när B sitter här hemma och kolla på reprisen från "vem vet mest" och svarar gladeligen högt (o rätt) på alla frågor...... då vi såg programmet igår.

Halsmuskler

Har nu lärt mig att det jag trodde var senor i halsen är muskler, på massagen ägnade hon större tid till att "nypa" "ta tag" ...gräva, jag hon greppade om halsmusklerna de som ömmade mest. En pärs, men behövligt....häftig känsla när smärtan plötsligt bara försvinner för att hon vrider o trycker på ett speciellt sätt. Även bröstmusklerna fick sig en rejäl omgång, mör och öm nu nån dag men glad....detta kan nog ge huvudvärk :/ men bra på lång sikt. Vi håller tummarna....

Såååå tro inte att jag låg o njöt av mjuk ryggmassage...no no