.

.

tisdag, oktober 31, 2017

Arga farbrorn

... i det blå huset.... gissa vem?
Mycket riktigt, det knackade på dörren.... jag kom precis ur duschen, hundarna skällde, B öppnade och försökte samtidigt hålla i hundarna. Jag ser hur han viftar med handen o drar igen dörren bam... Oups. Sa du inget frågade jag, - nä, dom stod ju utanför grinden i masker.... o höll upp en godispåse, jag skulle ha tagit en, säger han.
No comments.....

Satte sedan faktiskt en lapp på dörren "Stör ej tack/Hundarna"  
Finns det någon kurs i hur man börjar gilla Halloween?....isåfall bör vi båda gå

Spindelnät

Gav mig ut till löpbandet................spindelnät (men det har ju varit utesäsong)  nu ska jag ialla fall försöka börja.......igen (ute är bara att glömma vardagar, för mörkt)

Tog med mig bästa gänget, en la sig direkt o den andra strövade runt i garaget och stod o blängde på mig "är du klar snart", men till min glädje kom även hon till ro.
Klapp på axeln Cissi......

Siffersyn

Jag skriver av många siffror på jobbet, batchnummer, lot nummer och olika resultat som visar sig vid vissa utvärderingar. Idag skulle jag skriva av 8-9 siffror, olika siffror flera gånger i ett protokoll, inga konstigheter. Jag brukar försöka minnas 4-5 siffror skriver ner och ska sedan titta igen....men sista tiden har jag upptäckt att jag "ser" resten av siffrorna också....i hjärnan typ, trots att jag inte tänkt noterat dem. 

Jag kommer inte ihåg dem i siffror, men jag minns hur de ser ut utseendemässigt och på så sätt kan dem....skumt, intressant...men bra:)

Tomt

Tomt på vägarna... är det "höstlovet" tro? På mitt jobb är många lediga, halloween amerikanskt påhitt.... trams ;)


Ska inte säga vad jag tycker om barn som ringer på dörren för att "ha" godis.... hos oss blir det nämligen lite kaos med skällande hundar och rädda barn. 

Men vi bor i ett bra område, förra året kom det ingen. Eller så var det för att vi släckte ner och hukade bakom gardinerna :)))) näääää

måndag, oktober 30, 2017

Koja

-vadå matte, är det inte okej att jag har min koja i klädkammaren bland filtarna?.... tagen på bar gärning, undrat just vem som "möblerar om" i högarna...
Jaha möte ikväll igen på brukshundklubben...... tungt att sitta i styrelsen :p

Glas

Tog mina nya glasögon i morse, jobbar fortfarande på att ha dem mer o mer.... men tror faktiskt att jag gillar dessa. (Visst ser jag ganska pigg ut efter helgen ;p)

 ... o såklart när det kraschar, inte TRE bitar utan massssor.... suck!

 









söndag, oktober 29, 2017

Möra

Efter två dygns barnvakt och sedan två timmars rallylydnadsträning med bägge....så var hundarna ganska nöjda :D tror aldrig de legat så "off" tidigare, ha ha.

Själv är jag inte heller så kaxig just nu, tror det blir läggdags före 21 idag. Ska jag jobba i morgon.... tyckte jag nyss gick därifrån.

Är däremot trött GLAD, inte trött trött för det är kärlek att få vara med sina barnbarn och vi är glada att få ha dem och ge dem så fina stunder som vi bara kan här hos oss. Jag minns att det var mysigt att vara hos min mormor, så vill jag de också ska känna. Mormor delade alltid min smörgås till frukosten i småbitar, provade det till Sally i lördsgsmorse....- NEJ! - Okej okej mormor gör ny smörgås... 

Ok

Helt plötsligt efter att ha sovit en kvart blev han nöjd, trimmade del av Solo i 30 minuter och Devin låg o snackade på golvet. Dom är oförutsägbara "de där små"... nu har Bennet åkt för att lämna honom och hämta upp hans föräldrar vid färjan. Jag andas i soffan 20 minuter o laddar för hundträningen.....
Mission compleated!

Ute

En nyäten, nyskiten och nytvättad kille, perfekt läge att gå ut i hösten. Jag, Devin och Solo gick ut i solen.... stormen. Det var ändå skönt o han somnade. Väl hemma fick han sova vidare utomhus med en mormor spanande i fönstret... varannan minut. En såååååå glad kille över att mormor kommer ut o hämtar :)) man smälter ju.

B byter till vinterdäck på ena bilen  (passar bra då det yr snö i luften här), jag försöker få lite gjort inne, det tycker inte Devin ..... Ha ha glöm det!
Bara denna text här har tagit en timme att skriva, försökte "men mormor ska bara blogga lite".... tyckte han inte, o de orden lät ju inge bra.
Nä men jag får plocka och trimma hund sen o går på toa en annan dag.....

Extra

Lite mat vid 03, skönt om några timmar är natten slut tänkte jag .... tittar på mobilens klocka... 02!! Vilken miss o va barnvakt längsta natten :0) lite vaken vid 05, somnade sedan om o vi gick upp 07....06...gammal tid. Nu sover Devin "förmiddag" och B är ute med hundarna.

Kaffe är intaget och solen skiner. I eftermiddag har jag och hundarna två timmars rallyträning i inomhushall i jordbro, känns bra då de är lite rastlösa efter denna "barnfokushelg".

lördag, oktober 28, 2017

Trötta

Det tar på krafterna att vara barnvakt...

Team

Jag o B bästa teamet för barnbarnspassning. Nu är det kvällssurr på golvet och snart tror jag lilleman somnar. Undrar hur denna natt blir.....

Etapp 2

Då kör vi nästa omgång.... lilleman har anlänt...

Kanon

Natten gick kanon hon sov hela, sedan vaknade Sally och jag 07.50 av att Solo hoppade upp i sängen. Idag har vi bla ritat, spelat memory, dammsugit och matat fåglarna.

O är man hos mormor blir det en tur till skogen, vi hittade fina löv och tittade på vattnet. Jag uppmanade - "gå inte för nära, det är halt", tittade bort - "jo det gick".... hörs det..

Nu är lilla fröken hämtad och om en timme kommer Devin.

fredag, oktober 27, 2017

Sover

Efter tre böcker så somnade fröken på 10 minuter.... o jag med...
Att vara barnvakt och barnet sover klockan 20 känns ju helt ok, o denna "modell" sover hela natten... tror jag :0)
I morgon avlöses hon av minsta modellen i familjen,vi ska passar Devin 3,5 månad såååå nu får vi igen för alla hundtävlingar, he he. Nä helt ärligt så råkade bara föräldrarnas aktiviteter krocka. Det är lugnt, jag vilar upp mig på måndag på jobbet :p

Sällskap

Efter jobbet idag hämtade jag Sally på dagis. Nu har vi gått med hundarna, krattat lite, lekt med mamma Malins gamla mon chichier, B har läst....
Pannkakor till fredagsmiddag :) perfa

.

God fredag!

onsdag, oktober 25, 2017

Mysig

Mysig promenad efter jobbet kanske jag inte kan skryta med idag, men när det är så här megaregnigt blir det nästan komiskt. Jo.... jag kom hem lite glad. Hundarna däremot tyckte inte det var komiskt....

Så kommer min B hem med dessa fina, glad igen.. 

Kämpa

Denna period får man kämpa lite extra, mörkt och kallt och idag blött. Bara några månader kvar av denna årstid :/ men känner mig så grymt trött hela tiden.

Jag har insett att jag behöver "stolpar" i livet, hundtävlingarna har betytt mer än jag trott....det har varit så kul att ha dem framför (jo fast det kanske inte alltid låtit så). Nu känns det lite tomt trots att kalendern är full av "andra" stolpar :)

Kanske ska starta något nytt projekt där hemma, tapetsera lite eller gå ut med kameran o fota ....eller sova tills det blir vår.
Kämpa!


tisdag, oktober 24, 2017

Vanlig

Tisdag en trött tisdag, men skön prommis med hundarna efter jobbet. Jag är alltid duktig och plockar upp bajset..... här fick jag problem med att återfinna...

måndag, oktober 23, 2017

Rörigt

Rörigt värre, försöker styra upp och kontakta olika hundrastare. Måste tänka kort och långsiktigt, en lösning måste ju bara till. Jag och några andra "drabbade" i området snackar ihop oss, ska ses på onsdag. På jobbet har huvudet gått varmt, försökte fokusera på dagens experiment samtidigt som hundrastning malde i huvudet. Typiskt att vi är inne i en aktiv fas med ev ny kund på jobbet, många nya experiment kvarstår, mycket tankeverksamhet. Kaos....

B jobbar på tele2 ikväll, jag gav mig in i skogen... med en "vargpinne" som skydd. Vid 17 sågs den dock i Tyresta, men den vandrar ju fort. Sköt dock att se att den äter rådjur, då kanske den inte är hungrig på oss. 

 Nu 19 är det årsmötet på brukshundklubben.... ingen lust, men måste väl.
Hej o hå....

söndag, oktober 22, 2017

Trist slut

Tungt slut på helgen...... klockan 18.15 ringer hundrastaren och berättar att de tagit ett beslut idag att lägga ner hundrastningen.... med omedelbar verkan!
Så alltså i morgon har vi ingen rastning...

Tack, fin framförhållning vad är uppsägningstid för något?!?! Visst de bryter avtal men kan inte fullfölja pga personalbrist, upprepande personalbrist just hos oss i Västerhaninge o Tungelsta. För oss slutar de omedelbart, andra orter om nån vecka.
Några timmars grubblande, sökande och funderingar, nu löser det sig som tur är till en början i alla fall med att en tjej som jobbat genom dem som hjälper oss och några till familjer.
Det var kul iallafall att vara glad nästan 1,5 dygn.
Godnatt!

Dagen efter

Ja idag har jag nog gått med ett leende helad dagen. Vi var upp tidigt och drog till Paradiset för promenad, sträckan är bergig kuperad och vi hade ganska bra tempo. Svettig tur, men skönt efter att ha suttit i bil o varit ganska still tiden i Linköping.
Kvällen hemma lugn, glamorös söndagsmiddag :/ men ändå gott......B tittar på Liverpool match på tv och jag har Djurgårdens fotboll i örat/sportradion. Tur att vi är så lika .