.

.

måndag, april 30, 2018

Ny dag

Nu glömmer vi gårdagen och har en ny fin dag framför oss....på jobbet. När jag smög hemifrån snarkade tre st i huset, som är lediga idag ♥

söndag, april 29, 2018

Heja

Skogen och Solo fick "jobba" (Java fick ett litet lydnadspass inne), nu hemma och fotboll på tv. B och jag sitter i varsin soffhörna.... he he Heja DIF

lördag, april 28, 2018

Se upp

På Kvällspromenaden såg jag dessa nyuppsatta skyltar.... söta, bra då vi har många paddor i området.

Fina

Blommorna hemma mår bra just nu....

Ok

Idag börjar nya dagar, ett lugnare tempo, förra veckan var gränsfall av vad jag klarar med.....känner jag nu.
Firade min syster igår kväll, de hade öppet hus hemma i Annedal. Jättetrevligt som vanligt hos dem, men att det var fredag och ensamma hundar hemma gjorde att vi åkte hem ganska tidigt.
Nu sitter jag hos frissan, försök slappna av och inta lugn. Sedan har vi inga större planer, kanske starta upp cirkulationen i poolen.

fredag, april 27, 2018

50

Idag fyller min fina syster hela 50 år ♥ Grattis syster, Älskar dig.

torsdag, april 26, 2018

Solo och jag

Nu har Solo och jag gått klart vår agilitykurs, kl 18-21 idag.... gick upp 04.42....men jag står upp än så länge. Idag körde vi full bana och hon var jätteduktig förutom om tunneln var böjd, då vill hon inte.... måste ju kunna se matte :)

Snart

Snart kommer de där magiskt fina soluppgångarna...

onsdag, april 25, 2018

Cooling

Fick hem mina nybeställda solglasögon med styrka i går, som jag ska ha till bilkörning. Kul solen sken på vägen hem, kände mig ganska cool faktiskt.... Moahhaaa

Fakta

För er nyfikna som inte är vakna klockan 04.58 så kan jag meddela att nu är det ljust ute redan då :)...om än idag en mulen start på dagen.

tisdag, april 24, 2018

Vad gör man inte

Solo (o Java, men det har blivit Solos) har en egen säng :), o när nån av barnbarnen sover här själv bäddar vi om, perfekt.

Men häromkvällen när B skulle komma o lägga sig såg det ut såhär :D......men helt ärligt, nu kan vi "putta ner" utan att ha dåligt samvete. O Solo ligger faktiskt där större delen av natten då hon inte gillar om man råkar "peta" på henne. Vad gör man inte :))) 

måndag, april 23, 2018

Måndag igen

Det går bara runt, måndag och fredag.... swish så är det måndag igen.
Regn när jag kom hem, mössa på och skogen here we come. Hundarna hittade spännande spår....

O när vi var hemma ville Java inte gå in... - Hallå matte, vi tränar lite till tycker jag. 

Men våren är ju här... Tjohooo

söndag, april 22, 2018

Äntligen alla

I förmiddags fick vi äntligen ha alla fyra barnbarn här samtidigt, Rasmus och Sally passade vi då Malin och Ante skulle åka och hämta stolar. Alexandra, Jacob, Milo och Devin kom från Åre igår och valde att tillbringa dagen här i VH. Träff hos oss sedan skulle de hänga med lillasyrran till nya huset.
Vi hann sätta upp ny fågelholk, fylla poolen (uppstart nästa helg), klippa torra grenar i rabatten... leka, busa, äta glass.

Go middag

Jo men middagen idag intogs i Gamla stan, present vi fick när vi gifte oss.... förlåt, vet tiden gick. Men ack så perfekt det blev, sol, bra ställe, god mat, full uppmärksamhet (bara vi som åt klockan 16...vill ju hem i skaplig tid :p), god glarre efteråt. Bilen hade vi parkerat vid Globen, japp drinkarna var alkoholfria.... jag frångick dock och smög in en prosecco och lite rött till maten..... kul utflykt, nöjda och glada, tack för maten.

Bra för B att träna tunnelbana, han tänkte gå av fel.... mer än en gång...

Passa tid

Jag gillar att vara ute i god tid, dock var 30 min för mycket när vi bokat bord kl 16 på restaurang ......restaurangen öppnade kl 16. B hittade en bakdörr 15.50 där en bandmedlem släppte in oss... - jo kom in, bara stig . He he....

Fm m alla små kommer sen...

lördag, april 21, 2018

Tomtfix

Efter frukost en promenad.... Wow vi kan gååååå till Malin och Ante häftigt.

Hem och fix på tomten, poolstädning, torra kvistar och lite krattning. Kortbyxeväder :)))
B fick hjälp att vika ihop en presenning, jättebra hjälp <3

...o jag har lyckats få Java lyda "fjärrkommando" sitta upp från liggande... på långt håll, tjohooo (att lägga sig från sittandd är inga problem). 
Hon vet ju vad jag vill men så fort jag stått mer än 2-3 meter bort har hon inte velat fatta. Nu är jag uppe i 5-6 meter.... Bästa tjejen. (i klass 1 ska hon på 5 m håll, från liggande, sätta sig, lägga sig, sätta sig och lägga sig sen ska jag gå upp bredvid henne och när tävlingsledaren säger till ska jag sätta henne upp, moment slut)

fredag, april 20, 2018

Blomvägg

Vi har en fråga här hemma.... visst har vi inte för mycket blommor?
Kan inte rå för att de trivs o växer så fort... :D, men snart åker ett gäng ut på terrassen.

Kul bra dag

Började dagen klockan 10 i Haninge, skulle laga två stenskott. Brukar inte göra det men fick ny ruta för bara några månader sedan så tänkte underhålla innan de drar iväg. Under tiden de jobbade gick vi en 40 min promenad.... i värmen!! Hade dubbla långärmade då jag glömt hur varmt 23 plusgrader är.... Phuuu.

När bilen var fixad drog vi till klubben... träff med "hon" som tävlat hund i 30 år. Trodde Java var slut... men Ha! Jag lekte igång henne och hon gjorde precis det jag krävde av henne, blev så glad. Fia som hjälpte oss erkände att hon blev imponerad, själv har hon en Bordercolli o hade kanske inte mycket tro på "en" dvärgschnauzer... He he.
Solen sken, Solo fick köra lite agility (utom tunneln), vi fikade och jag hjälpte Bordercollin med lite kommendering. Alla nöjda.....
Väl hemma i 23 graders sol fick jag sommarfeelings, ett glas vitt inte fel. Bäst o passa på snart snöar det väl igen.