.

.

måndag, maj 31, 2021

Måndag

Vaknade ett gäng gånger i natt, B sover som en stock. Bättre här än hemma. Vaknade vid 06.50 då en kollega (som missat att jag har semester) ringde för att vi ska äta frukost ihop.... jag klickade.

B och jag åt lite snabbfrukost o tog sen ut hundarna på 3,5km varvet en timme.






När vi kom hem åt vi brunch, kokade ägg, mackor mm. Sen drog vi till Dalarö o kollade läget, ett fint ställe. Små smala gator, lite upp och ner, ett bageri nån restaurang. Undrar hur det är att bo här på vintern....



På vägen hem stannade vi vid Sandmar Naturreservat, gick en sväng och kom till ett fågeltorn. Kossor gick i samma område så jag var lite på min vakt, vet inte om de uppskattar hundar.....visste inte om vi skulle hinna springa ifrån dem..... 





Hem till vagnen, lite mobilsamtal. Malin åter från Norrland, fått tråkiga besked en släkt på sjukhus med dubbel lunginflammation.... och blodproppar i lungorna 😔.... Skumt.

Nu hockey o heja Sverige...

söndag, maj 30, 2021

Läggdax

..... tyvärr B, din plats är tagen 😆

.... Java vet iallafall vart de har sin sovplats, i nederslafen på våningssängen.


Godnatt, ingen väckarklocka i morgon 🙏

Fin

Fin dag ❤️ 🌷☀️

Började med ett hemligt paket till morgonkaffet som Malin lyckats smuggla in via Bennet. Gulliga omtänksamma.....  fick ett linne och en sådandär fin mugg som mammor borde ha, har ingen faktiskt.


Trädgårdsfix och lite packning till Gålö, sen kom Alexandra och Jimmy...... fina omtänksamma.


Idag tog vi premiärdoppet, ett av de senaste under de 9 år som vi haft poolen. Temperaturen hade sjunkit pga allt regn, men dock 25 grader i alla fall.




Nä men då lämnar väl vi detta för några dagar i husvagnen då..... 🙈🙊😱.... Vi börjar med en.... 🙃 



.... finns det inte större campingstolar? 




lördag, maj 29, 2021

Ok dag

Det blev ändå en okej dag, huvudvärken blev inte värre utan låg/ligger bara lite molande.... o det är jag ju van vid. Men denna gång hade jag värk på vänstersidan det brukar jag aldrig ha så helt klart skyller jag på de Coronapartiklar de sprutade in i mig igår.

B for på golf tidigt så jag och hundarna har lullat runt på tomten hela dagen, o skogen som nu börjar torka upp.

Tvättat utemöblerna, rensat ogräs, flyttat en Magnolia som inte trivts, pysslat i mitt gigantiska växthus där nu tomat, gurka, majs och Dahlia delar på ytan..... och en snigeldjävul, nån äter på Dahlian 👿.





Hittade ett getingbo vid poolpumpen, fick fly några gånger sen hämtade jag vattenslangen.... då var de väck. Kolla insidan, dessa ägg hade väl blivit getingar. Hoppas de hittar nytt bättre ställe att boa på.




.... förlåt fru geting....

Var o matade Malins marsvin då hon är i Luleåtrakten, gillar marsvin, mysiga djur. Passar tyvärr dåligt med Schnauzer om de inte skaffas ihop tidigt.

B kom hem kl 16, lite lagom solbränd efter en dag på golfbanan.....vi far inte ut till vagnen i dag. Nu dusch, soffa, fotboll.... i morgonbitt ska vi ta premiärdoppet i poolen. Senaste premiären på många år, men så är det.....  🐳

Fel dag

Vaknade med huvudvärk..... det var väl tokigt att ta sprutan en fredag, inför ledig dag.

Har nu tagit kaffe, en knäckemacka och treo. Kämpa Cissi, vill ju ut i trädgården 🌷

B golfar, sen är planen att åka ut till vagnen. 

fredag, maj 28, 2021

Då var man

...... en i statistiken

Det var med skräckblandad förtjusning.... nä bara skräck, som jag tog vaccinet idag. Satt o väntade de 15 minuter man skulle och inväntade mina symptom....


..... hade ljudbok i örat och lite godis i väskan, men kunde sedan gå ut till bilen utan ens lite hjärtklappning 🙈 yeeeehhh 💪😁, mer än när jag satte en godis i halsen. 

.... o vet ni, sen kom solen...... det tar jag som ett tecken 🙏




Myyyysigt

.... igår med kvällspromenad en försommarkväll

Idag ska jag ta 💉.......... 😶


onsdag, maj 26, 2021

Jo men

.... blött och blött, överallt idag väl 🐳.

Så glad att jag har mitt galonställ, envis som jag är så tog jag skogen efter jobbet.... Hhmmm, det var en sjö. Jo blev dyngsur om fötterna men det torkar.....



Vi har en sjö ute på gräsmattan, paviljongtaket har gått sönder (spruckit då vatten samlats), poolen har fått nödtömmas. Men på fredag kommer soooolen 😁

tisdag, maj 25, 2021

Hej hopp

Måndagen gick som måndagar brukar, men är nog inne i en svacka i jobbet just nu. Eller så är känslan så eftersom vi har semester nästa vecka.... Japp semester hela veckan 😁.

1:a juni öppnar hundklubbarna upp tävlingarna, tjoho. Jag har haft lite svårt att träna seriöst när vi inte haft någon tävling inbokad..... Japp nu anmäld till två tävlingar 😁.

Kom nyss hem från brukshundklubben =



söndag, maj 23, 2021

Toppdag

En av de bättre dagarna på länge. Drog till brukshundklubben på fm och fick ett bra pass med hundarna, okej främst Java. Sen hem och började pyssla i trädgården..... hade en lååång lista på saker. 


Växter skulle flyttas, gurka o tomatplantor planteras om. Några inomhusväxter skulle ut, jordgubbsplantor byta plats, jordförbättring ut. Gräva ner den sista tujan, vattna de som planterats tidigare. Ja och bla bla bla




o dessa söta violer hittar jag, barndomsminnen.....

Hundträningspodd i örat och vädret helbra, hundarna fick en rejäl lång utedag.



B klippte gräset och körde sedan timmer. Hhmm...men nu fått "trim-förbud"..... det är lite mer än bara ogräs som ryker när han kör på 🙈 idag försvann en lilja, ett gäng blåklockor (jo okej, inte lätt att veta innan de slår ut) o lite annat smått jag planterat utanför staketet..... Hupp.