.

.

lördag, januari 31, 2015

Mera barn

Vi fortsätter lördagen med barn, idag kom lilla familjen med Milo 1 månad. Solo hälsade först med puss-slickar i örat, sedan fick vi gosa och jag var ju bara tvungen att ta första selfien mormor & Milo.
Sen åt vi årets första semla, den tackar vi för.

Lydnadskurs

I torsdags var första tillfället för vår lydnadsträning, denna kurs har inriktning på att börja tävla i lydnadsklass 1. Jag vet inte riktigt om jag tagit mig "vatten över huvudet" men tänker att oavsett så är det grymt bra träning för oss båda. Det är vääääldigt petigt, hunden ska sitta på exakt position vid dig, lyssna på dig, ha rätt tempo, Inga utsvävningar (hhmm..) allt detta och mer, på vissa förutbestämda moment. Vi började träna "fritt följe" då hunden ska gå exakt vid din sida utan koppel och du vänder höger vänster halt och en tempoväxling. Vi är bara fyra ekipage så vi får fullt fokus och instruktören var super, vi tränar inomhus. Sju tillfällen varannan vecka, så att vi hinner träna mycket själva hemma.
Det här ska bli kul!

fredag, januari 30, 2015

Barn fedag

Mitt på dan blev det en liten siesta, sen hade vi turen att vara bjudna på middag till dotter o fam. Rasmus 1,5 år är ju för go, underbar ålder......och han vet vad han vill.
Nu sitter vi i soffan och tittar på "på spåret" och Solo snarkar bredvid, det har varit många barn att ha koll på idag ❤

Självklart

Min fredag morgon var Alfons Åberg, Duplo, pärlplattor och bygga koja. Att jag i morse ryckte in och var lite akutbarnvakt åt E's barn var en självklarhet.
Tack för de underbara tulpanerna härliga färger, ger vårkänslor.

torsdag, januari 29, 2015

Tjooo

Härligt, då är man miljonär nu då......
Nä inte riktigt så enkelt......

Föreläsningen igår var bra, det var inte direkt massa tips och direkta råd utan snarare en föreläsning om att bryta vanor, våga göra annat eller annorlunda för att gör du inte det kommer inget att hända. Vad är rik? Han nämnde tre staplar som hälsa, inte rikedom (att göra sådant som du mår bra av)och materiell rikedom (pengar) vad är rikedom för dig? och att bara höja en stapel mår ingen bra av.
Aktiv och passiv inkomst, intressant (skulle vilja ha mycket av passiv inkomst, tips mottages tacksamt).....och aktiva och passiva utgifter, nu vet vi vad det betyder också.
Sen självklart var det en del 2 som han gärna ville vi skulle anmäla oss till, den skulle inte vara gratis. Vi anmälde oss inte, men tar med oss flera kloka ord som kommer vara till hjälp i framtiden.

Kom nyss hem från en föreläsning igen, kurs med Solo lydnadsklass 1.....liiiiite roligare erkänner jag. Berättar mer i morgon....

onsdag, januari 28, 2015

Föreläsning


Ikväll ska vi gå på föreläsning...i ekonomi, av Charlie Söderberg bla. Vi har bra ekonomi ( vad nu bra är....vinna på lotto vore självklart skoj)  och det låter kanske inte helkul med denna, men vi nappade på en gratis föreläsning på Oscarsteatern inne i stan. Jag tror att i alla föreläsningar och kurser kan du alltid hitta något smått eller stort och dra nytta av. Självklart vill de säkert lura på oss något efter då det ska vara mingel.....men då minglar vi hem.

Det här är ingen vanlig ekonomiföreläsning med fonder, sparförmaningar och excelkalkyler. "Ett rikare liv" är en föreläsning som inspirerar och utmanar dig att se dig själv, dina möjligheter och ekonomi på ett nytt sätt.
Föreläsningen konkretiserar moderna ekonomiska teorier, finansiell läskunnighet och beteendevetenskap.
Den är en blandning av humor, käftsmällar och konkreta råd.

Föreläsare för kvällen är Charlie Söderberg känd från Lyxfällan, SVT Plus

Kan ge recension i morgon

tisdag, januari 27, 2015

Krypin

Undrade ett tag varför filtarna i klädkammaren hela tiden åkt ut på golvet, igen och igen.......nu vet jag, och det börjar på S (fin koja :)

måndag, januari 26, 2015

Bra team

Vi har just kramats och sagt vilket bra team vi är (jo Solo med såklart, hoppandes bredvid).
B bytte el och vatten sladdar/slangar och fäste dem, och jag måttade in maskin och skruvade fast den......och jag åker på bruksanvisningen.
Testprogram check!

En in en ut

Jo då idag kom nya diskmaskinen, muppen som levererade dumpade den på en pall på infarten, trots att B frågade snällt om han kunde ställa den fem meter till under tak blev svaret, -Nej det kan jag inte så åkte han......härligt med människor som är serviceminded.
Trots ond axel fick B upp den på en pirra, sen är det ju tur att man kan ta i för när jag kom hem baxade jag in den med lite styrhjälp.
Vattnet i den gamla som inte tömts fick jag upp med skurborsten :) nu kommer det spännande att ta bort (det brukar ju alltid gå).....och sätta dit (det är här det inte alltid det går som tänkt...)

söndag, januari 25, 2015

En del

Så skönt att nu på kvällen krypa in i min onepiece, skulle inte gå ut i den men superskönt relaxplagg hemma ..no no, Inga bilder....

Glader

Idag har det varit riktigt söööndag, inte förkyld direkt men bihålorna värker. Men en av oss var piggelin för alla.....

Körde lite små lydnadsövningar på promenaden, på torsdag börjar vi kurs i lydnadsklass 1.....gulp

lördag, januari 24, 2015

Lördagsdisk

Nä här diskar vi för hand fortfarande, över två veckor sedan vi beställde ny diskmaskin. Kontaktade dem igår......sen blev det fart, den kommer på måndag. Att de hade "tappat bort" vår order ville de dock inte erkänna, men de sänkte ordersumman några hundra som kompensation (vilket för mig är att erkänna) Ha

fredag, januari 23, 2015

Fredag

Min fredag började med en skön hundpromenad kl 08 (nää, egentligen var jag nyvaken,  kaffesugen och nödig, men valde ta ut solo först då hon pep och det brukar hon aldrig göra. Hon var nödig hon med....annars kan jag inte dricka kaffet i lugn o ro :) sen har jag varit hos frissan, köpt skaldjur till ikväll (Guuu vad dyrt det är spec i fiskaffären jag handlade i) men hoppas gott.
Inhandlade sen två tröjor till mig i Farsta, försöker hitta tröjor som INTE är från nån sportaffär....har mest sådana :) minns fortfarande en av döttrarna sa nån gång när jag skulle handla "inte en sporttröja till mamma", lyckades idag......bara en liten ynka mössa från stadium.
God fredag all

torsdag, januari 22, 2015

Återuppstå

Var ut med Solo på tomten nyss, What......bambun var borta, eller snarare platt ihoptryckt under snön. Klev i höga stövlar och startade räddningsaktion, bambun tackade för hjälpen och reste sig.
Banade sedan gångar till Solo i snön......lite kul faktiskt :)

Hej å hå

Snö snö snö, idag var det första dagen det var halt till jobbet. Väl hemma fick jag ta sats för att komma över plogvallen o in med bilen. Trots lite sjuka o rossel var det bara att ge sig ut o skotta infarten, B med sin onda axel ska ju inte. Däckar vi båda ihop här snöar vi väl in......

onsdag, januari 21, 2015

Fröknäcke

Nu bakat en omgång fröknäcke, gör det minst en gång i veckan. Knapriga, goda, nyttig, lite salt.....perfekt att ha hemma. Lite inhandling behövs, men snabbt och busenkelt att göra........inser nu att jag kanske kunde använda fågelfröna ;))
Bjussar på receptet:
2,5 dl majsmjöl
0,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,75 dl solrosfrön
0,5 dl rapsolja
Blanda ihop allt, tillsätt 2-2,5 dl kokande vatten, rör ihop.
Lägg klumpen (är ganska lös) på en plåt m bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper över och smeta ut, anv ev kavel och gör det så tunnt som möjligt. (Ta bort över pappret) Strö över flingsalt.
Ugnen i 1 tim i 150 grader.

Jodå

 Mår hyfsat idag, inte lika ont i halsen bara lite "tjock" i näsa och huvudet, hoppas innerligt att det bara är nån bacill på blixtvisit
 
 
Unnade mig lite godare lunch idag bara för att.......
 

tisdag, januari 20, 2015

Noooo

Åååå nej, vaknade med halsont idag. Låtsades inte om det....kanske försvinner :0/  hade full rulle på jobbet och hade träningsväskan packad.....tyvärr hjälpte inte min mentala utfrysning. Bytte ut sats träningen mot en rask powerwalk ner mot Tungelsta och tillbaka, 5,5 km. Sitter nu med dubbla filtar och fryser. Ska inte klaga har inte varit sjuk sedan förra våren, men inte nuuuuuuu!

måndag, januari 19, 2015

Fröööön

Vi har ju våra (ja B det är dina med, kul va :) Katarinaparakiter. Ångrar dem inte alls, bara trevligt småtjattrande inget skrikande. Visst skräpar lite, men det finns sopborste....och större bekymmer.
Har stört mig på att 1 kg parakitfrön i djuraffären är ganska dyrt, det måste finnas billigare.
Såklart det fanns, hittade på nätet för halva priset...........idag kom minimiordern 25 kg parakitfrön :))

söndag, januari 18, 2015

Två sidor

Skogen nu är konstig, ena stunden snö och superhalt sedan grön mjuk mossa. Idag fick vi möte av en tapper skogsjoggare med isstavar, kallade in lösa Solo och hon kom fint till sidan medans mannen sprang förbi. Efter tio minuters möter vi honom igen då vi tydligen valt samma slinga men olika håll, jag kallar in Solo till sidan och säger "bra träning det här" får till svar "ja och vilken bra ordning ni har på han".......då blir man glad, och förlåter att han sa "han"...
Bilderna nedan är båda från dagens tur.

Godmorgon

Blev väckt 07.10 och här säger vi godmorgon från Klövervägen, leverpastejssmörgås till frukost uppskattades av både Rasmus och Solo.

lördag, januari 17, 2015

Kvällen

Efter att ha busat i mormors tofflor så sover nu Rasmus. Vi plockar leksaker och städar dem i lådan......men dessa för#@annade leksaker som bara man rör dem börjar låta och lysa o man får inte stopp på dem, de ligger där i lådan och måste lixsom plinga klart först........not like....
Jo, där kom nog lite mormortakter fram....

Tempo

Då ökat vi tempot lite så här på lördagseftermiddagen, hämtade Rasmus vid tåget, ska passa honom över natten. Lekt med duplo, ätit mat (o det var inte jag som la.....kastade morotsbiten i vattenkannan)
Hämtade sedan min (gamla x flera) mobil, en Nokia som han får leka med. Först tittade han på den och undrade vad det var för något.....men nu sitter han o låtsats prata :)) sitter gott hos gudfarsan B, en glad kille vi hoppas på en bra natt.

Skolbänken

Började lördagen i skolbänken, jag B och Malin på Trafikskolan i Högdalen. Tre timmar info, om körning och handledarskap.......det var några saker som minnesbalken släppt :0) i vår ska det övningsköras.....

fredag, januari 16, 2015

Livet

Ska åka till Huddinge, en vanlig fredag, träffa Sagas uppfödare.....en vanlig dag. Vid lilla järnvägsbron mot Västerhaninge står polisen och stoppar trafik över bron, en person står på trottoaren, en person sitter ihopkurad på utsidan av staketet mot spåret på utsidan, och håller i staketet.......
Jobbigt att se, vår vanliga dag sitter i bilen, fin musik på radion, vad ska vi äta till middag? Samtidigt tänker någon ta sitt liv.......vet att det sker dagligen, det kom bara så nära nu......

Fredagsturen

Fredagar morgonkaffe och sedan skogen, det är min terapi. Då laddar jag batteriet som tömts under veckan......

Idag var det blött och man fick gå "off road" i blåbärsriset för att inte halka. Jag har stövlar men använder de sällan, tycker de är klumpiga. Går helldre i rejäla skor och går bra, visst blir man lite blöt ibland men vad gör väl det (om man inte ska gå långpromenad såklart)