.

.

måndag, januari 30, 2017

Djurdag

Fick gå hem vid lunch från jobbet idag, huvudvärken gav sig inte utan dunkande och pulserande. Tog mig hem och drog ner rullgardinen och med två goa hundar intill sov jag nästan två timmar. Mådde till lycka bättre när jag vaknade, kände mig som en ny människa.
Tog ut hundarna till skogen, där kan de gå fritt, orkade inte med några hundmöten och disciplin idag. Jag har alltid "split vision" och ser det mesta i skogen, upptäckte två vilande älgar upp på vår högra sida....hundarna såg dem inte och kände inte lukten då vinden nog låg på från rätt/fel håll. Stannade en micro stund, tog två foton och gick sedan vidare för ville inte störa dem så de kände att de behövde resa sig upp. Natur och djurupplevelser ger harmoni (oftast :) det var iallafall mysigare att träffa dessa än den vi krockade med en mörk eftermiddag. Räv i morse och älgar nu, fin dag.

Mr fox

En skitnatt av huvudvärk, tar mig ändå upp och till jobbet. Ser herr räv på gatan, stor yvig och fin.

söndag, januari 29, 2017

Solos tur

Var inte ett dugg laddad för hundträning idag, lite ont i huvudet och ruggig (mulet väder, jo det kan faktiskt vara det ibland här men inte ofta :). Har dålig samvete att jag inte tränar med Solo, hon får bara "vardagsträning". Har valt så då hon visar sån ofokusering, speciellt när andra människor är med eller dyker upp vilket är svårt att undvika. Hon ser alltid hur jag packar "roliga väskan" med köttbullar och leksak.... men får aldrig följa med. MEN idag tog jag med henne istället, oj vad stolt hon blev (jag och Java körde ju två timmar igår.)
Det gick över förväntan, nu får matte problem.... dygnet måste ha fler timmar. Hon var duktig och inte alls så rädd som jag trodde, försiktig men inte rädd. Hon är lite "flamsigare", inte lika korrekt i positionerna, inte lika "rapp", men jag blev ändå positivt överraskad. De andra sa direkt, varför tävlar du inte med henne? Jaha, nu känner jag mig ju manad att köra rallylydnad nybörjare med Solo..... Kan dygnet få fler timmar? o när vi tog paus tog solo också paus :) sååå cool.
Kom hem varm och glad, nästan ingen huvudvärk.

lördag, januari 28, 2017

Två timmar

Två timmars lydnadsträning en lördagskväll, shit vad kul. En superduktig instruktör som ger de bästa små små tipsen, men ack så viktiga för att få ett lyckat moment. Det är den där dumma apporten (träbit som ska bäras i munnen) som java inte riktigt lyckats förstå, men allt de andra fixar hon galant.

Och Java har blivit så duktig på passivitet, mellan våra pass intar hon viloläge. Nu har vi fått hemläxa tills nästa gång om 4 veckor... o vet ni vad, hon sa att jag lätt kan anmäla oss till en lydnadstävling senare i vår, Check på den, anmält!. (Det vi tävlat tidigare i är Rallylydnad, ren lydnadstävling är lite tuffare då man inte får prata med hunden eller ge handtecken)
Kom hem till färdig middag, och nu tar vi lördagkväll. Tjing

Sol och träningshelg

Sol två dagar i rad, suger in den... Idag blev det långpromenad ner mot Tungelsta med solen i nyllet. Annars är det en hundträningshelg denna helg, idag två timmar lydnadsträning och i morgon en timme rallylydnadsträning. Har spanat in ett gäng tävlingar i vår/sommar, ska anmäla oss snart.....  Det blev däremot en utställningsanmälan till Uppsala i maj.

fredag, januari 27, 2017

Rörlig fredag

Gillar inta att bli "stalkad", men idag fick jag mail att jag "varit ovanligt aktiv för en fredag"... det är ju helt ok. Hundpromenad i morse, nån liten kilometer på löpbandet (som rehab) och sedan mitt på dan drog jag och Elin ut med hundarna i skogen igen i solens strålar. Så coolt, vi har haft sol hela dagen och rapporter från norrsida sa att de haft mulet hela dan. Återigen, att bo nära vattnet/havet ger finare väder, BAM på den.
Lilla Leva har vuxit rejält sedan sist vi sågs, Solo talade noga om att "håll dig i skinnet, jag är äldst", Java ville mest va ifred (ogillar att bli hoppad på) Leva ville köra "full rulle" och jag och E tog det hela med ro.

Sabotör

Vi gick vanliga halvlånga varvet i skogen, what.... nån har sågat av vårt fina hopphinder som legat över vägen i flera år. Till och med Solo såg förvånad ut, vad har hänt? Grymt irriterande, hade jag (varit hulken) och inte haft ont i ryggen skulle jag släpat tillbaka stocken.

torsdag, januari 26, 2017

Uppdrag utfört

Två olika avdelningar, mössor och vantar i ett fullt torkskåp, springande barn... men hämtningen gick bra. Ingen lek men jag hade med mig rätt barn hem till Bandhagen och alla kläder på. Hjälpsamma dagisfröknar underlättade väldigt mycket för en halvförvirrad mormor, tack till dem. Mission compleated!

Dagis

Idag ska jag hämta Rasmus och Sally på försk......DAGIS :) jo, för mig heter det dagis och kommer alltid göra.

Jag har fått koden in till avdelningen, koden till den låsta barnvagnen utanför, namnen på avdelningarna och vilka ytterkläder de har på sig....och ska ha på sig hem. Ja för det är visst ingen garanti att barnen kommer hem i samma kläder som de gick i på morgonen nuförtiden, det här blir spännande.
Sen skulle jag läsa av chippet i nacken..............nääääää men vi är nog där snart. Tror att jag kommer hem med rätt barn iallafall och det är väl viktigast? :)


onsdag, januari 25, 2017

Nära kött

Idag fick vi hem en beställning vi gjort på "Min Farm", kött från närproducerade gårdar. Ogillar det man ser om djurhantering och långa transporter, djur som far illa och allt konstigt penicillin de matat djuren med. 5 kg köttdelar och 2 kg nötfärs, nu ska vi verkligen se till att göra nåt bra av det. Vill gynna våra nära gårdar så de kan finnas kvar, köttet kostar mer men tror det är värt det när man kan.

Skitväder

Asså detta väder är inte kul, speciellt inte för oss hundägare. Grisigt och slaskigt ute, hundarna drar in massa grus i benpälsen som släpper inne när det torkar. Sååååå efter dagens efterjobbetprommis blev det duschen..... inte jättepoppis. Solo kliver in snällt men den lilla, no no henne får man tvångslyfta. Nu har vi iallafall två fräscha hundar (tills nästa prommis..) och sandstrand i duschen.

Ljus

Tänk vad jag längtar till det är ljust på morgonen när man åker till jobbet, idag hade de flesta sovmorgon...kom till jobbet på 37 minuter från söder till norr :)

tisdag, januari 24, 2017

Sol och halt

Åker från en mulen norrsida av Stockholm till ett (nästan) som vanligt soligt Västerhaninge, när man svänger av 73:an spränger solen fram under molnkanten. Ger skön känsla i sinnet.
Tog skogen med hundarna, utan icebugs.... det var ett misstag. Man for fram o tillbaka, halkade hit o dit så vi var faktiskt tvungna att bryta ut och söka upp riktig väg. Det blev en lång tråkväg utefter gatorna hem, med ond rygg.... antar jag spände mig i skogen. Får köra stretching hemma ikväll, go tisdag på er.

Aj

Brukar inte slarva med handskar på jobbet, men skulle nu "bara" bära några bägare till disken. Sätter mig vid datorn och efter nån minut svider det tusennålar på handen, ser direkt att huden ändrat färg och skyndar mig att skölja. Jag fått en frätande lösning på huden, en lösning som jag tidigare använt.......no fun! Sköljer flera minuter, men yttre huden är redan död och förblir vit. Nu sitter jag här med svidande hud (inte stor yta, men det svider borrande in i huden) och trots mina 19 år i jobbet så har jag lärt mig en läxa inga "ska bara" ..............

måndag, januari 23, 2017

Dag på natten

Nattkräm är slut men jag har kvar av dagkrämen, får väl använda upp den..... så kan jag inte sova inatt vet jag varför...

Bam

Det kom som en smocka i går kväll........... förkylningen, jag ropade visst hej för tidigt när det halsonda försvann. Men är vid ganska gott mod ändå, ska proppa i mig vitaminer och jaga bort denna inkräktare.

söndag, januari 22, 2017

Flipp

Idag blev det en flipp dag, dammsög och städade på förmiddagen.... jo kan tycka att det är helt ok om jag är på rätt humör. Sedan drog jag och Java på träning till Haninge hundhall, rallylydnad. Idag var vi tre av fyra närvarande, och så kul de andra var trevliga (ingen garanti) och hade trevliga hundar. En körde elit och en nybörjare... så jag mittemellan, perfekt. Idag jobbade jag på ett nytt moment för 2017, "ha hunden sittande bredvid dig, ta ett steg framåt och hunden ska stå bredvid dig, tag två steg framåt och hunden ska sitta bredvid dig, och tag tre steg framåt och hunden ska ligga bredvid dig, gå sedan tillsammans framåt" och yheeeee we did it :D
Java blev riktigt förtjust i Sture, en treårig Norwichterrier.

Flopp

I går skulle vi då gå på restaurang, vi hade tack vare "Sveriges mästerkock" blivit sugna på riktigt bra schnitzel och googlade fram en bra restaurang vid Hornstull. Nu verkar det som om fler hade gjort det, eller så var det ett allmänt poppis ställe (utan att vi visste det) för trots att vi kom tio minuter efter öppning så var det fullt och hela kvällen bokad. Fyyyy vilken långnäsa..... vi var så taggade på schnitzel. Vi går uppför Hornsgatan och funderar om vi ska ta annan restaurang eller åka hem...väljer faktiskt en vi går förbi som ser trevlig ut. Kan kort beskriva, vinet var godast. Vi unnar oss vitlöksbröd till förrätt, in kommer pizzadegsbitar med vitlök på. Jag valde pasta och B hittade schnitzel med spagetti som han bytte mot pommes... till personalens förvåning. Vi kunde snabbt konstatera att vi skulle åkt hem och att B gör den grymmaste schnitzeln. Ja ja vi försökte i alla fall, och ska boka bord på "schnitzel restaurangen" Moldau nästa gång.

Stannade i Bandhagen på vägen hem för att morsa på barnbarnen, det var kvällens höjdpunkt.

lördag, januari 21, 2017

Skönt

Så skönt att bli av med massa skräp, kläder, plast, glas, kartonger och papper från julafton. B lånade hem bil från jobbet igår så det var bra med plats och hundarna var såklart med. Åkte lite olagligt utan bur, men som tur är har vi bara fem minuter till återvinningen. Nu fika och långpromenad i solen, sedan tänkte vi faktiskt åka o äta på restaurang i eftermiddag.... Hornstull

Friskt

Morgonkissen ute vid 07.45, kallt o krispigt väder. Idag står "att åka till tippen" på agendan.

fredag, januari 20, 2017

Hittad

Hann ut i skogen innan mörkret, så skönt. O gissa vad vi hittade? Min vante :) tappade den för några veckor sedan, ganska sunkig och blöt nu men jag ska ge den en chans. Tvättmaskin o så får vi se se....bra extravantar. Nu tar jag fredag och tackar för att halsontet inte blev nåt.

Bra start

Känns som en bra start på dagen.....

Fre

Jaha då har de här 5 dagarna gått...snart, men alla mornar är "uppstigna", när blir det ljust ute på morgonen?  Idag var det väldigt mycket trafik redan klockan 05.30 genom stan, vill alla hem tidigt idag tro? Här på jobbet är det gemensam frukost, ovant för mig som inte alltid jobbar fredagar.