.

.

lördag, juni 30, 2018

Näring

Fil och frukt till frukost, en banan till lunch innan långpromenaden. Har städat garderoben och rensat lite kläder, nu middag..... Brie o Salami macka, gott. Nä kanske inte helt enligt kostcirkeln, igår fryspizza och i morgon har jag en fryst lasagne i beredskap. Bra sen kommer B igen och vi äter "riktig" mat... vilken tur.
Nu lite fotboll.......

Raketstart

Att vakna till brandlarmet är inget mysigt, visserligen var klockan 07.50 men både jag och Rasmus sov. Pulsen på 200, hugger med mobilen, kollar av ingen rök, hur får jag av sirenerna och rösten som varnar........
Tryckte koden på dosan, tänkte fösa ut barn och hundar i trädgården för att slippa oljudet... men så tystnar det. Kille från larmbolaget ringer och kollar läget, phu.
Något fel, de skickar en servicetekniker.

Detta är andra gången på ca 10 år som detta händer, tekniken..... men fy vad oförberedd man är. Skönt i alla fall att veta att det hörs om det är allvar, och jag reagerade blixtsnabbt och sakligt.

Frulle, hundpromenad och bollek avklarat. Rasmus fotade mig o hundarna i parken :) Nu är Rasmus återlämnad och jag tackade för sällskapet, han sa - men vem är med dig i natt då? Gulliga omtänksamma kille <3

fredag, juni 29, 2018

Sällskap

B åkte i morse för tre dagar golf.... jag fick sällskap av Rasmus nu på eftermiddagen så jag slipper vara ensam, skönt. Det blev inte den mest avancerade middagen hos mormor..... men vi har kul. En riktig kompis ju, o hjälp på hundpromenaden. Då vi räknade "kissar" vann han o Java med hela 5-1.....

Nytta

Mulen förmiddag, började med 50 minuters promenad.... alltid bra. Tog sen fram dammsugaren.... vilket jag inte orkat på flera dagar.... fast det behövs. Torkade av fönstret vid matbordet, trevlig utsikt av några vidrankor, druvor om än omogna.

Solen och värmen åter, skönt.

Tempfall

Vilket tempfall...... 30 grader nu i två dagar, så vaknar man upp till 13 grader idag.....

Arla

Fågelkvitter delux i vårt träd klockan 02.18.....tror det är koltrastarna. Fint.

torsdag, juni 28, 2018

Torsdag

Vimplar till bilen check, blir det mot förmodan ingen mer seger i fotbollen blir de till Sveriges nationaldag nästa år. Eller någon annan trevlig gul blå dag.... om man nu får ha dem och tycka om Sverige utan att bli kallad rasist.... 

Fin stig på promenaden, ormbunkar som är över 1,5 m..... maffiga.

Badet svalkade knappt....

I morgon fredag, vaknar gärna till fåglarna i natt.... i morgon bitti igen, skönt för själen. 

Kvitter

Vaknat nu 02.48 av att fåglarna i skogen här utanför kvittrar och sjunger för fullt, är det värmen mån tro? Vackert i alla fall och bara mysigt att ligga och lyssnar på ..... de verkar glada.

onsdag, juni 27, 2018

Bytte

Skippade "Psykopat" boken.... det blev en vanlig thriller i stället... Godnatt

Bad och...

... fotboll. Hundarna har fått simträna, tror faktiskt att de uppskattade det. Lagom varmt vatten, flytväst och ingen panik, idag blev det 2x2 minuter i lugn o ro. Sen torkade sig Java i rabatten.... till mattes förtret.

Fotbollen var ju bara för skön, äntligen! Och till Tyskland säger jag, - ha rätt åt er.

tisdag, juni 26, 2018

C

B är på middag med jobbet, jag åt kyckling sen masssssor av C vitamin..... och G vitamin, Glassvitamin den är bra den. C vitamin är bra för kroppen, G vitamin är nog bra för.... själen. 

Just nu är körsbären klara, vårt gigantiska träd som vi..... och trastarna älskar. Men det är stort, det räcker till oss alla.

Felval?

Borde välja en feel good bok......det blev denna....

Alltid

Det är alltid lika fint att se solen jobba sig fram under de tidiga morgonmolnen.


Tänk om man kunde trolla, då skulle jag trolla bort en person idag. God tisdag, så gott ni kan.....

måndag, juni 25, 2018

Vit

Varje år så dyker den upp..... blåklocka albino, lite charmig.

söndag, juni 24, 2018

Kolla

Men kolla kolla..... är det majs på väg :D?

Yes

I morse var första gången på länge som jag kände att jag hade tid och ork att ta tag i mig själv igen. Morgonpromenad med hundarna sen det blev några km på löpbandet... o kändes bra! Sen go frulle ute.
B har golfdag medans jag tar mig an trädgården, fick några söta blommor av pappa och Anita igår som ska ner. Några tujjor ska också ner, prydnadsgräs ska få ny kruka, en bambu vid poolen ska ner på ny plats o så ska jag så gurka :) .
Tog mig tid till lunch, ovanligt för att vara mig.... kunde inte motstå lite rester.