.

.

onsdag, oktober 31, 2018

Inget

Nä varken bus eller godis här.... köpte faktiskt choklad ifall någon skulle komma (vi gjorde inte som förra året, släkte ner :p). Sa precis till B - nu är klockan så mycket att nu kommer nog ingen... "nä tur det" fick jag till svar....
För hundarnas skull (hhmm o vår) är det skönt att det inte plingar på dörren x flera, men vi har faktiskt tänt ett pupaljus som jag köpt vid något tillfälle.
Ett diadem med spindel har vi åxå :)

tisdag, oktober 30, 2018

Idag

Koncentrerad dag på jobbet, ny kund på g, hepariniserat små saker som ska sitta i skallen.... viktigt att vi lyckas med vår bit, sen har kunden all sin utvärdering.... vi får väl se om det blir en produkt på marknaden. Full fokus iallafall, hann knappt ta en enda rast... o åt väl på 15 minuter... en varma koppen :/

Hem, resorb och en Alvedon sedan skogen.... men ve och fasa... snart mörkt ju. Annars börjar skogen se ut som den ska på hösten med alla vattenpölar.

Idag kom Javas nya spårsele....sååå fint (nä vet ni, jag trodde också att vi hade allt :) men när man spårar "seriöst" (vilket vi då ska, he he) bör man ha ett "arbetssele" då vet hunden vad som gäller när man tar på och av det (används ej till vardags). Flera jag sett är hårda o stela, detta är mjukt och bra. Provade lite snabbt utan att spänna det.... tyvärr uppskattade Java inte att testa.... hon hatar selen, tills hon kommer ut :D

måndag, oktober 29, 2018

Trött

Lång dag, efter jobbet en skogspromenad med hundarna, sen iväg vid 17 för att gratta svärsonen... skönt de bor nära. God varm soppa o fika, busiga barn....
Nu hemma och min kropp påminner mig att jag vaknade en timme för tidigt idag...

Stök

Det här med klockan blev stökigt......var uppe 03.40 (tittade på vår klockradio som inte var ändrad) och skulle göra mig i ordning, inser som tur var tiden på mobilen och lommar tillbaka till sängen (efter att ha plockat bort en dvärgschnauzer som är snabb att ta min varma plats), nu ganska vaken. Slår på en ljudbok och hinner precis somna så efter 10 minuter ringer mobilen.

Kommer ut till bilen 05.00 (som jag var noga med att slå på dieselvärmaren på i går kväll när jag såg väderprognosen) .....tyst, jaha, klockan på bilen inte heller omställd så värmaren har gått en timme tidigare och stannat. Visst jag behövde inte skrapa men det var nu kallt i bilen.

God måndag :)



söndag, oktober 28, 2018

Spår

Idag bestämde jag mig för att prova lägga varsitt spår till hundarna, jag hade läst på hur man gör och for ner till ängarna här i området. Det som gör att jag inte gjort detta tidigare är att man behöver planera och det tar sån tid, spåret ska nämligen ligga/vila minst 30 minuter innan man låter hunden köra.... o jag gillar köra lydnad när andan faller på sen är vi klara.
Java tog sitt helt okej, Solo var lite mer disträ och blev störd av en familj som kom klampandes i skogen. Jag antar att övning ger färdighet så bara köra vidare, ändå kul att varva med lydnaden.
Sen hem o vila.... försökte vila....

Jaha...

... där fick jag för mörka mysiga mornar. Men lider extra med småbarnsföräldrar :p.... men bilden "utan barn" kaaaanske är aningen vriden den med när jag ser mig själv i spegeln.

lördag, oktober 27, 2018

Häxa skogen

Har hunnit med ett besök hos "häxan", ganska rogivande start på dagen. Sen for B och jag för att handla.... o ikväll kommer vi faktiskt köra lite skaldjur (men fyyy fnnnn vad dyrt det är...King krab ben över 700 kr/kg)

När vi kom hem drog jag och Java till skogen, Solos fick stanna hemma med husse... hon är bättre i hältan men vi vill inte pressa henne, inga bakslag tack. (snart drar vi ju till Älvdalen, inte piffigt o ha en halt hund då).
Hem och lite mellanmål.... lördagsmellanmål.

Mörkt

Mörkt vid 07, smög upp och tände ljus fixade kaffe och satte mig i soffan och lyssnade klart på en bok som jag somnat ifrån tre gånger i natt. Ute yr snöblandat..... inser att jag längtar lite efter julbelysning att tända, mörka lugna mornar.

fredag, oktober 26, 2018

Bra

En arbetsfredag som gått bra, trodde i måndags att fredagen aldrig skulle komma. Gick från jobbet redan 13, superskönt att kunna göra... tack jobbet....anställd i 21 år första november.

Nu tar vi lugn fredagkväll

Temp

Morgontemperaturen..... nu kommer minusgraderna...

torsdag, oktober 25, 2018

Inte ofta

.... jag tar ett bad..... tyvärr. Älskar värmen men det lixom blir inte av, men ikväll blev det. Röjde bort ett gäng dinosaurier o en badanka sen var det lungt, nu ska jag fokusera på energigivande saker i livet. Ingen fara, inget flum.... än.

Insåg när jag låg där och tittade på belysningen...... att det inte är ofta jag dammar lamporna heller.... hupp.

Home

Fin himmel.... god torsdagskväll...

onsdag, oktober 24, 2018

Behövlig

Vi har tagit en vecka höstsemester snart, det ska bli skönt.....behövligt lixom. Andra drar till Teneriffa, vi drar till Älvdalen... Yeehhhh det är vi.

Boll

Bildresultat för boll
Tro det eller ej men bollen är i rullning.....
Tack vara vår bästa HR på jobbet så ordnade hon en läkartid till mig vid 10 idag, hon tryckte på att en utredning måste göras och inte "tablett o gå hem" som gäller. Tack L!
Lite tester (fingret på näsan osv) ett gäng blodprover och remiss för magnet rtg + vanlig rtg och vidare utredning hos en neurolog. Dock kommer detta att ske norr om stan......men vad gör väl det, jag hade kunnat åka till värdens ände för att få en utredning. Nu slutar vi prata sjuka, men nu vet ni att "nån" tar hand om mig så småningom ♥

o Solos hälta är aningen bättre, jippi . Kanske ska ut o spana älg i em  :)

Uppe

Sovit sittandes inatt, vaknade ganska ok bara lite dimmig i huvudet. Kanske inte bästa bilföraren men det gick.....är en lite bilolycka enda sättet att komma in på akuten kanske......hhmmm.

Tack fina J och E ♥

tisdag, oktober 23, 2018

Jobbigt

Som jag anat, svårt att få hjälp i sjukvården när man behöver det. Borde inte skriva men kan kort berätta, vaknade 04.30 blek, kallsvettig, huvud o nackvärk.... dag 5 (nä inte sagt något, inte orkat... alla måste vara så trötta på min huvudvärk, vad är inte jag?!) la mig i sängen igen. Ringde B vid 07, kom hem kör mig till akuten jag orkar inte längre (nackont i 10 mån nu måste jag ta reda på varför), så blev det... efter nästan en tim i bilköer.
Nääää du ska gå till vårdcentralen, här tar vi bara emot akut sjuka! I know, men för mig är jag akut sjuk, droppen har runnit över. - Okej, kom in då men det kan bli att det enda de gör är att skriva remiss till vårdcentralen. Rtg? Nääää inte om du inte råkat ut för trauma.
Vi lommade tillbaka till bilen, jag ringer vårdcentralen.... - nästa telefontid är bla bla om tre timmar, ok tar den.
B åker till jobbet, jag inväntar samtal som kom efter fyra timmar. - läkartid, nackont? Nä då ska du till sjukgymnast först. - men det har jag redan varit och försökt. Ja men det finns inga läkartider i hela november och decembertiderna är ej släppta... säger hon och hon kan inte tala om när de släpps, hon vill helt enkelt inte ge mig en läkartid.
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, jo jag gråter.
Öppna fler privata vårdmottagningar, jag betalar gärna bara jag får hjälp. Dagens sjukvård är ett skämt!

Tabletter och lite vila gjorde att jag orkade ta upp hundarna till skogen, blev dock en kort runda.... åskådare, fina, dagens bästa.

måndag, oktober 22, 2018

Halt

Jobbigt, halt hund. I lördags när jag var på klubben gick husse o hundarna den kuperade 5km slingan i Paradiset, efter den är Solo halt. B märkte inget konstigt under promenaden det kom på kvällen.... nu vill hon knappt stödja på h framben ute, speciellt på asfalt....gräs går bättre. Jag har studerat tassen med lupp o ficklampa, inget där.... det måste vara högre upp.
Ska ringa veterinären i morgon bitti..... Jippi... not.

söndag, oktober 21, 2018

Frön

Idag blev det en tur till favoriten Bauhaus, det var länge sedan. Sen port 73 o lite fix, kom på att det är dax att börja hjälpa fåglarna. Tack darling för att vi köpte fågel frö..... trots att bilen stod parkerad i andra änden av centrum :p

lördag, oktober 20, 2018

Ideellt

Städdag på brukshundklubben, av ca 300 medlemmar så var vi väl ett 25-tal på plats.... härligt med ideellt arbete, eller? Men ärligt så är det helt okej när man har samma intresse och man har sina vänner där. Idag drog vi även med hjälp av en traktor ut jord på planerna för att jämna till dem och sådde nytt gräs.

Skön helg i övrigt, inget annat inplanerat. Nu ska vi äta lite gott o ta lördagskväller.... efter att ha tränat och busat med Java, japp suddiga bilder...så blir det ...
Solo står snällt o väntar på sin tur...

fredag, oktober 19, 2018

Skäggträning

Lugn o skön förmiddag, sen kul träning med schnauzerkompisar o så duktiga hundar som fokuserade bra och inte gick fram till varandra vid träning, alla lösa..... en bra fredag.

Fin

Fin morgonpromenad..... o snart är det november talar blommorna om....

torsdag, oktober 18, 2018

Lockar

Haft samma coola frissa i tio år, hon vet att jag ogillar "lockar", men får hon fria tyglar ser jag alltid ut som Lucy i Dallas när jag går därifrån.... men idag vart det ok trots lite lock.
Känns som fredag, ölen var god!

På g

Kanske är på g mentalt igen.... nu frissan, förkylningen snart borta, snart träning igen, ledig i morgon, hundträning i morgon :) med två dvägvänner (alltså de är inte dvärgar... de har dvärgar... ).... behövlig kommande helg.

Den här gav iallafall mig morgonens garv....

Kort

Detta korta byxmode..... har ETT par som omväxling till jeansen, men gillar de inte riktigt....måste ha pyttestrumpor och kallt i glipa ju. O det känns ju lite konstigt att ha tjockjacka till.... när man är lite barbent nedtill.
Nä nu kommer de få vänta till våren.