.

.

söndag, januari 31, 2021

Helgen

 Lite mysigt med denna kyla ändå, när man är inomhus. Glad att vi kan tända en skön brasa till handbollsfinalen 🇸🇪. 

Har varit duktig och tränat själv idag, pysslat lite med blommorna och målat sidorna på trappan. Nu återstår nog bara1-2 målningar.


Igår blev det en liten spontanträff här hos oss, utomhus och corona-safe såklart. Pappa och Anita kom för att leverera raggsockor till Sally och Rasmus.

På kvällen hundträning med en vän, men jag erkänner att dra iväg o träna hund klockan 18 en lördagskväll kändes sådär, men såklart helbra när man väl var iväg. 

...... en bra helg helt enkelt ❤️

14,9

Godmorgon, lite småruggigt här med minus 14,9 grader ute. Hundarna tom morgonkissade på rekordfart.


Nu tänder vi en brasa o tar kaffe. 

fredag, januari 29, 2021

Intressant

Varit ledig idag så har lite mer ork att vara vaken, nu klockan 23 B o hundarna har lagt sig.....o jag fastnat i intressant tv program. Olyckor då folk fått saker in i kroppen, en påle in i magen vid bilolycka och en dam som ramlade i trädgården och fick en böjd metallpinne in i ögat o upp i skallen. De klarar sig..... spännande o häftig sjukvård. 

.....godnatt, snart. 

Fys

 Fredagsfys före fredagsmys sägs det ju, japp nu har jag gjort mitt 4:e pass denna vecka. Använt min kettlebell. 

Och det roliga...... jag känner mig inte alls så stel längre 🤸

Får man ta en öl nu..... 😆🤪

Check

 Jo jag hittade bilen i morse, var ut i omgångar och skottade av den. Ville ju ha den så snöfri som möjligt till besiktningen.... o tyvärr (eller skönt iof) tar det bara 8 minuter dit så inte mycket faller av då.

Lyckades nog ok, bilen blev godkänd o trots stenskottet..... Tjohooo. Nu har vi visserligen en inte så gammal bil, men mitt knep är att besiktiga på fredagar. Då är de alltid på så bra humör 😃.



torsdag, januari 28, 2021

Jo men snö

 Såklart det blir snö på bilderna idag ❄

Åkte vid 12 från jobbet, innan kaoset börjar. Ändå tog det 1.45 tim hem.... 

Grannen ville med på hundpromenaden, o vi körde skogen. Vitt, vitt, tyst och snö ❄ 




O nu ikväll har det nog kommit "de där" 20-30 cm......



Det blir spännande att försöka få fram bilen i morgon inför besiktningen.... 🙃 

onsdag, januari 27, 2021

Blandad onsdag

Varannan mindre bra, varannan bra 😁

-Halvstressig dag på jobbet, speciellt när jag behövde hinna hem o ta ut hundarna innan ett möte m USA klockan 15 som höll på 1,5 tim.

-Fick ett glatt mail av mattfirman, vi ska låta plastmattan ligga i trappan dom limmar heltäckningsmattan över.... Tjohooo. Nu är "bara" det vitmålning av kanterna att fokusera på. Denna färg valde vi.... 

-Stenskottet på framrutan har redan växt, säkert pga kylan. Ska bli intressant att se vad besiktningen säger på fredag. 

-Jag tog kvällspromenaden, minus åtta grader fyyyy. Snön gnistrar och månen lyste som en stor sol. 


-Perfekt vårkick som kom idag, lite beställda fröer. Nu tänker vi på vårsådden.... växthus?.... ja kanske nån gång. 

Skott

 


 Nä men vi kör väl på i "problem-andan", klockan 05.23 ett smack i rutan. Ett rejält stenskott nästan i mitt synfält, ok jag klarar mig väl att kör så........men jag har besiktning på fredag! 



tisdag, januari 26, 2021

Tempo

 Idag har det varit högt tempo, mycket på jobbet, sen hem. Bytte om.... långkalsonger jepp, skogen ser ut som fjällen igen...kallt. 


Körde mitt andra träningspass på övervåningen, anmält mig till 4 veckors träning 😛🥴 20 min hemma pass via länk. Nu är det vecka 4.....men jag börjar på min vecka 1. Man tar det i sin takt, jag kommer åt passen när som helst, o kan köra igen om man vill. Nu är jag redo.....o fick träningsvärk från igår. Stel o seg, nä det här måste jag ta tag i.... o det bästa, jag vet att jag kan 👊.

Trappeländet som ska få heltäckningsmatta bråkar. Tänk här tror man att det är väl "bara att ringa en firma" , välja matta, betala så löser det sig. 

Nääää då såklart har tidigare ägare lagt din nån golvplanka som måste bort först, o under den ligger en ojämn mjuk plastmatta.

Ghhhaaaaa kan det aldrig få vara enkelt.. 




Mattmontering bokad 12/2, innan det får väl vi se till att göra grovjobbet. Matta o montering är dyrt som det är. Kämpa! 

måndag, januari 25, 2021

Meehhhh

..... då var vi här igen då....onödigt 😖



.... Bild igår.... 



söndag, januari 24, 2021

Kopplad

På natten (gud förbjude) så laddar jag mobilen, har även hörlurar (en plupp i) med sladd (provat trådlösa men man får bara leta efter dem) då jag oftast vill somna med ljudbok. Igår blev det en extra sladd i eluttaget, jag hade känning i nacken så tog med en värmedyna, vart ju jättebra.

Men.... 

När jag vrider mig o ska säga godnattpuss till B så fastnar jag i alla sladdar...... kändes precis som om jag låg uppkopplad på sjukhus. Det kanske inte är avkopplande att vara uppkopplad...eller fastkopplad. 🥴🥴



Bra start

 Bra start på dagen, ibland överraskar jag....finfrulle


Mittpådagenpromenaden blev ner på Äby ängar, ömsom glashalt ömsom gräs. Hundarna njöt men Java lekte mest dammsugare o letade harpluttar.....









lördag, januari 23, 2021

Fel känsla

Att få vårkänslor den 23:e januari är väl fel? Minusgrader och snö lär väl komma både i februari och mars.... Men det var vad jag fick idag i alla fall, sol och fågelkvitter.







fredag, januari 22, 2021

Frys

 God fredag frysdag....

Vi har äntligen en frys igen 😃. Efter.... Ja mitt felköp av kyl/frys som vi sen sålde på blocket. Jo vi har ju haft en frys men en halvfrys som ska stå i garaget.

Nu blev det en.... box, hoppas hoppas det blir bra. Storleken känns iallafall helt rätt (B skojade att den inte gick in genom dörren, det var faktiskt inte kul 😛) vi kommer ha gallerkorgar i så att det inte blir ett "berg" av varor o man får gräva. Jag har tom gjort en ritning som nu ligger uppepå för att vi lätt ska hitta, o placera sammalika bredvid varandra...... 🙃 🙃 ordning o reda ⚠️.





Lilla förrådet får bli frysrum igen, funkar helbra för oss ☃ 

torsdag, januari 21, 2021

Service o motion

 Efter jobbet idag hämtade jag hundarna sedan åkte vi till Handen o lämnade bilen till Bilia för service i morgon.

Promenad hemåt 45 minuter, sedan plockade B upp oss. Inte mysigaste vädret o inte mysigaste vägen, men lite kul som omväxling. Hemma blev det duschen och grustvätt för tjejerna. 



Dagens middag...