.

.

tisdag, januari 31, 2012

Lunchpass

Hej Cecilia,
Vi vill informera dig om att du har blivit flyttad från väntelista till fast plats på följande klass:
CrossTraining at 2012-01-31 12:00 , SATS Väsby
Lycka till med träningen
Med vänlig hälsning
SATS

//Tackar :)

måndag, januari 30, 2012

Ryska Björnar

Hade L I T E dyrare mobilräkning denna gång.........B undrade vad jag hade gjort......... Jag blev tvungen att bekänna att vår hushållskassa bidragit till att Rädda Björnar i Ryssland.






Ett enkelt sms så har ytterligare en djurorganisation fått ett bidrag. Stackars stackars de fängslande björnar som ska roa turister och tjäna pengar åt människan.


......och B hade inga invändningar......han vet hur jag är

söndag, januari 29, 2012

Upptining

Efter en riktigt rockig fest igår har vi idag hämtat bilen och gått en lång vinterpromenad med gårdagens värdpar och deras hund. En liten tvåårig bus glad Jack Russelkille som Tuva försökte hålla i styr efter bästa förmåga.

Väl hemma ligger köttet på tining...MEN vad långsamt det går.....


Hhmmm placering framför brasan...................kanske dax att skaffa micro igen.............



lördag, januari 28, 2012

Fest

Rockfest ikväll...





Morgon vy

Måste säga att det är en lyx att bara utanför husknuten ha skogen som granne.På morgonens promenad lyckades jag dokumentera skogens rådjur. Som tur är hinner jag alltid se dem innan hundarna, man får inte gå och sova utan det är "split vision" som gäller när hundarna är lösa.
Och............ingen träningsvärk idag, ha! God lördag!


torsdag, januari 26, 2012

Torsdag

En jobbig dag som avslutades med ett pass Crosstraining, bra rensning för ett rörigt huvud.
Tror jag vinner över träningsvärken denna gång.
Nu sovdax.


onsdag, januari 25, 2012

Fröjd

Beslutade mig att gå "min" 6 km kvällspromenad.............
Och måste säga att med rätt skor och strumpor.....som inte korvar sig, luddar och ger skoskav..........var det en fröjd. benen flög fram......ja nästan....

Inte den charmigast gångvägen, men den är rak och tydlig. Vändningen sker vid riksväg 73, går man upp där antar jag man får åka polisbil hem........eller nån annan stans ;)

Hade sportradio i ENA örat (så jag med det andra kan lyssna efter skurkar) fick jag höra både handboll, rodel och ishockey, helt ok.
Beklagar lite suddiga bilder men jag jag hade sådant raskt tempo ;O)

tisdag, januari 24, 2012

Uppstyrt







Saga har alltid legat mellan oss på nätterna, nere vi fötterna............men jag har insett att det där "alltid" har smygande förändrats............

o Tuva har alltid sovit i sin bädd på golvet nedanför mig, hon har inte gillat när det blir trångt....MEN, detta har förändrats med åldern. Sista halvåret har hon var och varannan natt kommit och lagt sig vid mina fötter.....typ Sagas plats.......så Saga har fått åla uppåt, alltså mellan mig och B. Nu har jag (ja B, tom jag ;) kommit till insikt att detta inte håller, att vakna flera gånger per natt att man ligger fastlåst i täcket är inte kul.


Madrass hämtades, nu finns en 80 cm bred madrass på golvet bäddad till hundarna och jag kan med gott samvete "skicka ner" dem. Tuva måste ha gillat madrassen, hon har inte visat sig på 2 nätter, Saga har gjort en attack vid 03 (03.01, 03.07, 03.11) snåret men snällt gått ner när jag visat ner henne. Hon verkar dock inte gilla att dela madrass med Tuva, utan hon har tagit över Tuvas biabädd, Rockad!
B?......jo han ligger kvar där han brukar ;)

måndag, januari 23, 2012

Snöskyffling

Vinterns första snöskyffling avklarad, och hoppas den sista......
Visst är det lite konstigt att Bambun är vintergrön, men fint.





söndag, januari 22, 2012

Exp date

Tänkte ha lite gott örtsalt på tomaterna, mitt salt som jag alltid har haft.......... Funderade att det var lite trögt att vrida locket, kanske dax att köpa ny






Ok dax ATT köpa ny :))

Krigare

Nu vet jag även hur det är att vara soldat.
Efter en social hundpromenad igår valde B och jag att gå vidare, motionsmässigt. Hem med hundar och ut igen, misstag......jag bytte inte skor. Ähhh lite tunga kängor är väl ingen fara.......jooooo
Marschen var ca 6 km, tungt, och halvvägs började jag få skoskav, med min envishet krigade jag vidare. Så nu sitter jag här med bra km i benen men med en fet vattenblåsa under foten....


lördag, januari 21, 2012

Rehab

Att jag borde åka på träningsrehab kunde jag ha skrivit om.........idag dag 2 höll jag inte på att komma ur sängen. I morse var jag var helt seriöst på väg att rulla ner i Tuvas biabädd, för att kravlandes kunna komma upp, men jag ska bespara er den fortsättningen..........(B undrade vem jag pratade med när jag "steg" upp ;)

Istället (när jag väl var uppe) startade jag morgonen med att vattna blommorna, och här nedan är min Blom-Rehab-hörna där jag insåg att en stackare behövde komma i ny kruka.




Och att det alltid ska bli denna domino effekt.........jag tänkte plantera EN blomma, men nu har det slutat med SJU.





Se så glad den blev!



Och dessa två bortglömda SaintPaula tänkte jag bara ge lite mer vatten...........men jag kunde inte igonrera deras kamp och förgrening trots min misskötsel..............bara att dela och ge dem nya krukor :/


Och jag som egentligen inte gillar st:Paula, lite pensionärsvarning (!?) över dem..........har nu "råkat" utöka min park från 2 till 6 st, vad gör man.........




Sköljde dem ganska bra över bladen...............vet att man inte ska vattna dem på bladen. Dör de kan jag slänga dem, men jag skulle aldrig kunna kasta en växt som har liv.

fredag, januari 20, 2012

The night

Okej..........natten blev INTE som jag tänkt mig, att sova som en stock. Jo jag gjorde nog det första 3 timmarna, som en stock utan att röra mig en millimeter, för när jag skulle vända mig första gången fick jag bryta mig runt. Sedan låg jag vaken mellan 02 och 03 med grym värk i överarmarna och axlarna, antar att mina armar inte är vana att hålla tyngder rätt upp i luften bara så där..............
Men inget ont som inte har något gott med dig...........nästa träningspass Söndag :)

torsdag, januari 19, 2012

Svett och tårar

Svett och.........ja skrattårar, Elin och jag har varit på CrossTraining...........intressant upplevelse.

8 stationer med olika moment, första varvet var ju........bara kul, andra varvet .............phu det är jobbigt. Tredje varvet gick på ren envishet............och fjärde varvet.............minns jag knappt.

Det var SKITJOBBIGT och SKITKUL.





Efter 45 minuter var det dax för mattan (jippi) stretch trodde jag..........och lite mage såklart klämde han ur sig. Vi gjorde två moment som utgick från rygg resp mage...............och nu var vändningarna inte så smidiga längre utan man mer "kravlade" sig runt från mage till rygg, och detta gjorde vi åtta gånger, sedan kom den efterlängtade stretchen.

En darrig, trött, glad och nöjd Cissi kommer att sova gott inatt.

onsdag, januari 18, 2012

Tecken

kl 06.14 jag går från bilen till jobbet............hör och ser en liten fågel som sitter där högst upp i trädet och sjunger vackert.
Man blir glad i magen, vi går åt rätt håll, ljuset och våren.

tisdag, januari 17, 2012

Spår

Eftermiddagens hundpromenad dokumenterad. Det roliga var att Tuva drog iväg värre än vanligt, jag inser att hon spårar nåt/nån........vi närmar oss skogen hos hennes kompis Zimba, Tuva gick hela vägen hem till deras dörr, jag ringde på och fick höra att de gått samma väg 40 min tidigare, kul :) Bra Tuva!







C-vitamin

Apelsinerna är grymt goda just nu. Goda att äta, mindre roliga att skala och dela........för oss som inte gillar kladd......