.

.

tisdag, september 30, 2014

Löste problemet

Hemma efter dagens arbete, jo man skulle kunna tro att vi hade råttor.
Min fleeströja har tyvärr tappat funktionen i en av fickorna.......antar jag får skylla mig själv som lämnade hundgodis i fickan, och hängde tröjan på nedersta kroken......någon med bra luktsinne fann dem såklart "ifrån utsidan", men löste problemet...........

Bra noteringar

Hade visst ett segt möte igår......
Önskar oss alla en god tisdag, kämpa! Oavsett vad du har framför dig idag <3

måndag, september 29, 2014

Bad night

I natt hade jag en dålig natt, drömde massor. Skulle kunna skriva en bok, allt konstigt, personer på "fel" plats, saker som ej hängde ihop. smsade Alexandra i morse för jag var ute med deras gröna täcke på stan (bar det på armen) skulle in på ett "inneställe" och vart  till min förfäran tvungen att lämna in det i garderoben när vi gick in.....öööhhh.
Ska också sluta titta på "Råttjägarna" drömde att vi hade ett hål under sängen där råttor och skalbaggar kom upp......vi tejpade med silvertejp men det gnagde de sönder, sedan hämtade B bilen för att lysa med strålkastarna och......ja ni hör, jag kan fortsätta........

söndag, september 28, 2014

Rasmus

Avslutar söndagen med middag hemma hos Malin & Ante, och lek med Rasmus. Solo ville gärna vara med i leken, hittade dem vid ett tyst tillfälle i hallen....Solo passade nog Rasmus då han försökte öppna ytterdörren, och Rasmus i sin tur tittar på Solo..."kan du öppna?" Söta :)

Och Bennet gav Malin en 10-minuters lektion i borrmaskin/skruv/plugg, så att hon kan vara trygg med sin födelsedagspresent. Hon hann  knappt säga hej då, stod på pallen och borrade hål till tavlorna, i mors fotspår, tummen upp.
 

Ok

Jag är helskinnad och avslutat klyvning, ved på plats och garaget städat.
Nu kom husse hem, överlycklig Solo.....och jag

Aj

....helt ofarligt är det inte att klyva ved, min tumme fastnade (blå?), fick knappt ut handsken :0/
Har fått ducka några ggr då vedträn med kvistar stuckit iväg.....snyggt o komma till jobbet m blåtira....keep on working

God söndag

Vintern kommer med stormsteg snart, dax att få klart mer ved. Idag vedklyvning, då B fortfarande har ont i axeln är det bäst att jag kör, kanske hinner klart tills han kommer hem. Och lovar......är försiktig...

lördag, september 27, 2014

Pumpa

Undrar hur pumpan klarar sig, när det nu ser ut som om själva växten tagit stryk av de kalla nätter som varit?.........
Vill ju ha en StOR pumpa

Ödsligt

Det ser lite ödsligt ut :(

Skön start

Ser kanske lite vindtufsig och trött ut.... Men det blåser, och har precis gått en timme i skogen med E och hundarna och har plockat bort sommaren från trädgården. Nu åker grodorna mm in på vintervila i boden.
Gårdagskvällen var supermysig, prat och många skratt, inte jättesent, Perfa!

fredag, september 26, 2014

Återträff

Ikväll får jag besök av två tjejer, vi hängde ihop nästan dagligen i parkleken med våra barnvagnar, tills barnen nådde förskoleåldern och några av oss flyttade. Vi har skrivit lite till varann nu i veckan och så skönt....precis samma jargong, så kul. Shit vad vi har mycket att prata om.....

B..? Han är ute o åker båt med sina jobbarkompisar.

torsdag, september 25, 2014

Skogen flödar

Missbedömde visst regnmängden som kommit de senaste dagarna......skogens stigar fullkomligt flödade. Tänkte först vända, men va f*n det är bara vatten och Solo tyckte det var helkul. Hon tittade på mig flera gånger "kommer du någon gång?" nej jag hade inte stövlar, men funktionella bra Solomon dojjor...

Bilderna är på stigar......ja eller det var stigar.

Ingen sport längre

Var sen från jobbet igår så köerna hade redan börjat genom stan, B var redan hemma med Solo så jag behövde inte stressa hem. kom på att jag skulle gå på systembolaget innan helgen.....bra då då gör jag det här på norr-sidan så kanske tom köerna hinner släppa.






Gick från jobbet 17.25, oj måste skynda mig hinna till kl.18.00 för då stänger "väl" systembolaget...........men hallå, kommer dit och de har öppet till 20.00.
 Det är ingen ordning längre!!!
Systembolaget öppet till kvällen, mataffärena öppna nästan dygnet runt och alla röda dagar, apotek överallt (visserligen ganska bra) du kan tom hämta ut penicillin kl 22.00 på ica maxis apotek. (Förr fick man åka in till city och stå i 100 m kö när barnen hade öroninflammation efter kl 18.00)
ja, ja.....det är väl på gott & ont.........

onsdag, september 24, 2014

Jul

Jaha, här går det undan, nu ska semesterlistan för jul och nyår in...........åååå vad tiden går fort. men julen när ganska "bra" iår, tar man ledigt fyra dagar är vi lediga fr 19/12 till 7/1....helt ok.

tisdag, september 23, 2014

Såå

Centrum träning

Idag gick jag och Solo till centrum nu efter jobbet, borde göra det oftare (svårt när man har skogen som granne). Hon är absolut inte rädd för allt, men lite sprittig och nyfiken på allt och alla som rör sig såklart. Cyklar, rullstolar, kryckor, tanter, gubbar, snabba, långsamma, haltandes.........ja många konstiga är det. Vi satt en stund och spanade.
Men det Solo tyckte var mest underligt var två elefanter som hon närmade sig mycket skeptisk.....sötnos

För mycket

Känner mig helt off...........
Först grannhunden igår, sedan kom ett klipp upp på fb där en fet tant rider, tvingar och medvetet plågar en stackars minishettis som ber om nåd, jag tittade inte ens på hela....började gråta. B blev arg att jag ens tittar, men känner samtidigt "kan jag göra något", men denna gång var det dumt, mår fortfarande dåligt. Har sökt lite nu på morgnen och klippet kommer från Holland 2013, kärringen och några till har visst blivit arresterade och ponnyn omhändertagen.....det ger mig lite lugn ♥
Hur FAN är människa funtat, hur kan man vara så elak mot oskyldiga djur. Hoppas innerligt Karma kommer och kärringen dör!
                                                                Glad ponny ♥

måndag, september 22, 2014

Arg på en hundägare

När folk är elaka mot djur, det tål jag inte.....då växer monstret i mig. Vi har nya grannar (sedan 1 v!) och de har en schäfervalp precis jämngammal m Solo, vi har sett hunden lite då och då men aldrig hälsat endast sagt hej till grannarna.
Idag kom husse in med den från en regnig promenad (jag råkade stå i fönstret) han vill först att hunden ska sätta sig vid deras grindstolpar innan de går vidare in på tomten, 7 gånger vänder han om med hunden för att han inte är nöjd (hon sitter, men antagligen inte tillräckligt nära så han är helt nöjd) de sista gångerna "lyfter" han runt hunden i kopplet, halsen och hon typ svävar.
När de är uppe på trappen ska han torka hunden med en handduk, han torkar och torkar flera minuter och varje gång hunden går ifrån tar han henne tillbaka/kastar henne i nackskinnet. Jag öppnar och stänger köksfönstret lite hårt så han vänder sig om, ville han ska veta att jag ser. han fortsätter, börjar om med torkningen.....kräver att hunden ska stå still. Tyvärr ledsnar hon och tar ett kliv ner på trappen.....då hugger han tag i nacken och slänger upp hunden igen och (hon gnyr) han kastar henne på rygg och "läser lusen av henne"...........

Då kan inte jag hålla mig.........jag går ut och ställer mig mellan våra hus och ropar i stormen "Ta det lugnt med hunden hon är ju bara valp", jag vet mycket väl att detta hatas av hundägare, alla tycker "sköt ditt och skit i mitt, jag uppfostrar min hund precis som jag vill", I dont care. Han mumlar något och fortsätter stirra ut sin rädda hund på rygg.....jag står och blänger några sekunder, säger sedan "Det är bra att träna med glädje" och trycker på ordet GLÄDJE så vänder jag mig sakta och går in. Ställer mig demonstrativt i fönstret och han ser det, han torkar lite till och släpper sedan in hunden. Morrrrrrrrrrrrr blir så arg. Visst vissa raser kräver hårda tag, MEN beroende situation, visst kunde jag förstå lite bättre om den jagat hare, anfallit, jagar bil osv men för att den inte "står still" vid torkning, och det är en unghund....det är inte okej (enl mig).

Fördel, nu vet han att jag/vi har koll, B var ute på löpbandet men han fick höra och vi båda kommer att ha stenkoll.
Jag vill att min hund ska lyda mig för att den vill, vill göra mig glad, hon & mig som team glada, vilket betyder lek eller gott godis. Inte att hon ska lyda för att hon är rädd för mig, då är man enl mig helt fel ute!

Jaha

Då får vi välkomna herr Höst då.....Vi kommer väl inte undan. Nu på em promenaden saknade jag vantar, bara att leta fram.

Samtidigt som jag kan plocka av (kanske) de sista gubbarna, komiskt...

söndag, september 21, 2014

Redo

Nu är vi redo för höstmörkret.....och ev inbrottstjuvar
Fåglarna fått lite mat att feta upp sig på inför kylan

Morgonandakt

Innan frukost idag begav vi oss alla tre till skogs, dimma, dagg och spindelnät.....fridfullt

lördag, september 20, 2014

Inoff utställning

Då var det dax igen, utställning på Nynäshamns brukshundklubb. Det är märkligt, man anmäler sig flera veckor innan, sen kommer dagen "vad har jag gjort?! Men även denna gång gick det väldigt bra. Solo blev BIR och HP valpar 6-9 mån.
Det var dock jobbigt med lång väntan, denna gång var vi sist....helt sist. Vi behövde komma 09.30 och det blev vår tur kl 13.45, det tog sån tid att husse gick och handlade en fin tyg/nät bur som Solo kunde krypa in och vila i, den var toppen, och ändå hade jag sagt tidigare att ""en såååådan kommer vi aldrig skaffa".

  I finalen mot andra raser blev vi 5:a av 5, mitt fel! Jag hade lust att ropa "kan vi inte göra om" men si det hade nog inte funkat....

Tack pappa & Anita som kom och "hejade" kul med egen publik

Utställning

På väg mot utställning....

fredag, september 19, 2014

Säkert

Vad bra att jag låste och gömde nyckeln så noga när jag gick ut m Solo....oj :0/

Vitt i all ära

Så otroligt ljust och fräsch det blivit i tvättstugan......så otroligt BRA allt smått skräp o damm syns nu......
Förr var man alltså lyckligt (eller olyckligt) ovetandes.....
Här iallafall kommit på hur rören ska fräschas upp, vit sprayfärg :) kolla skillnaden