.

.

söndag, juli 31, 2016

Bra dag

Varmt och soligt väder igen, man blir ju bara så glad. Att ha poolen dessa dagar är guld. Idag kapades häcken på djupet och vi fick genast större tomt, men vem FN uppfann dessa taggiga växter... rivsår och sveda på underarmarna, morr. Då det skuggas ganska mycket vid häcken har inte gräset velat växa där, nu blir det till o vårda....gräsfrön o vatten.
Avslutat kvällen med en skön skogspromenad.

lördag, juli 30, 2016

Trevlig dag

Varit barnvakt i två dagar, katt o hund fight igår (tjejerna fick "tag" på grannens katt, på vår tomt! ... den skrek, en av hundarna skrek men våra kom helskinnade ur äventyret) haft en trevlig dag idag. Nu ska jag försöka sova ikapp lite sedan kör vi nya tag i morgon.... en vecka kvar av semestern. Förresten, har jag sagt att ny sängarna är, gudomligt sköna...

Ös

En natt med några färre timmars sömn än vad jag är van vid, men vad gör väl det. Nu är Sally lämnad åter och vi har Olle på besök, han far dock inte runt lika mycket så lite lugnare tempo med detta besök.

fredag, juli 29, 2016

Sally

Sally här, tyvärr med en storebror och en killkusin finns mest bilar och lek-gubbar. Men en låda dinosaurier funkar det med...
Blomfoto tema rosa.

Bär

B målar vindskivor till garaget och jag sågar ner några grenar som skuggar. Det känns jättefel att såga ner fina grenar på ett biggaråträd, men vi når dem ju ändå inte.... försöker ta vara på bären iallafall. Hundarna hjälper :)

torsdag, juli 28, 2016

Milodag

Idag har vi passat Milo, hjälp Alexandra och Jacob som jobbat sena tider. Vi har lekt, varit på promenad, ätit glass och badat... o mycket mer.... ja ni må tro vad mycket en 1,5-åring hinner med på en dag. 
 


















Innan vi åkte och lämnade honom gick han in i tvättstugan... drog i blommorna till vänster (nej Milo ) tog tag i skurborsen (nej Milo, mormors) drog i handduken som jag nyss vikt o lagt på rören (nej) tog tag i ratten vredet på rören (nej...) in till badrummet och drog ut toarullen för andra gången, då hör jag mig själv säga "men mormor sa ju att du inte skulle dra ut den"... börjar faktiskt skratta, underbara unge. När vi nu på eftermiddagen lämnat Milo i stan parkerade vi o gick o käkade på Drottninggatan, planka... Gott!!
Snart måste vi gå o sova och hämta ork, I morgon nya tag, då ska vi passa Sally :D 

Trevligt

Igårkväll middag hos våra trevliga grannar mittemot, då de har ställe i Ljungdalen hade vi mycket kul att prata om. Vi kom inte hemdrällandes...... :) förrens vid midnatt, wow nästan alla liljor har slagit ut.
Idag har vi äran att ha hand om Milo hela dagen, sötkillen

onsdag, juli 27, 2016

Hallon

Skulle slänga ogräs bakom boden, fann hallon! Vet att vi har vildhallon där men hade ingen aning om att de växt till sig sååå, fann minst 8 superfina hallon, en lyx. Mindre tur vid snigelfällan dock, ställde ur en öl fälla igår kväll då de käkar grymt av blomman där. Tog dock av den alkoholfria ölen vi hade... ingen hit där heller tydligen....

Duktig

Måste bara säga att min sjukgymnast är bra, hon är synskadad i stort sett blind. Inga problem med att känna mina rörelser och visa övningar, idag masserade hon min höftmuskel o hittade precis där det gjorde som ondast... tårarna rann.  På slutet skriver hon ner ett nytt övningsprogram varje gång, hon sitter med hörlurar framför en svart dataskärm.... ser lite komiskt ut, men jag är imponerad att det funkar så bra även om man är synskadad. (smygfotade på ljudlös.... det såg ju inte hon ;)

Gympa

Idag är det dax för sjukgympa igen, trist faktiskt men värdefullt. Minns första gången hit, då kunde jag knappt gå uppför trappen....nu studsar (nja inte riktigt men ändå) jag upp :)

måndag, juli 25, 2016

PåckemÅn

Innan vi åkte till fjällen var två yngre tonårskillar utanför oss, en på cykel och en gick. De typ fotade regplåten på vår bil (trodde jag).... det verkade visa sig att det satt, sitter nån filur mellan våra bilar. I helgen sprang ett gäng killar o gjorde samma sak.... blev skitglada. Jag vill inte ha en Pokemon boende hos oss.... 

Nu när vi kom in från kvällspromenaden möter vi en tjej som sedan vänder och börjar gå efter oss.... sådana här beteenden ogillar schnauzern skarpt :) hon är precis på väg att gå in i mig och Java som stannat... I sista stund upptäcker hon oss och tar ett kliv åt sidan och fortsätter sin jakt. Man läser ju mycket om det här....intressanta fenomenet, men som fler säger "Kul att de är ute iallafall" Hepp

Mission compleated

My darling fixar taket, o nu är fåglarna på plats. Synd att de är gröna :)  syns knappt, men de verkar gilla sin nya sommarbostad där de ska vara några veckor framöver.
Semester....

Redo

Nu är voljären näääästan klar, bara en bit tak sedan är det bara fåglarna som saknas. Inrett med två holkar så att de kan välja, två bad, sten och grenar i botten så att de kan klättra upp lätt. Tror det blir kanonmysigt för dem :)

söndag, juli 24, 2016

Kalas

Idag firades då Sally och Malin, solen sken och det var gott och helt kalasbra i Stureby.
När vi kom hem nätade vi golvet i fågelvoljären... jag blev hamrad på tummen (B slog in märlor  o han är stsrk, jag höll... så skulle jag gå och bytte position på handen och tummen hamnade precis där hammaren landade. Phuuu, smärta, men får nog ingen blånagel utan skadan blev på insidan av tummen där märlan smockades in i tummen, ja ja vi får se hur det ser ut i morgon) satte in grenar och i morgon ska de få flytta ut.
Ett bad hann vi också med i värmen, för varmt det är det.... men jag klagar inte!