.

.

söndag, juli 17, 2016

Håll i hatten

Vår första dag i Ljungdalsfjällen har gått över förväntan. Men vi har redan fått respekt över vädret, berget och avstånden, otroligt växlande väderlek och det går fort. Vi började förmiddagen med att åka till turistbyrån och fick lite info, begav oss sedan till Kläppen (heter så även här) och började vandra 2,5 km till en våffelstuga vid Kesusjön, våffelstugan var stängd.....men vi fick en fin liten tur och många fina bilder.
Det är Helagstoppen som visar sig i bakgrunden, vi mötte några ekipage som kom därifrån (det är denna väg man startar om man ska gå toppen)....de såg lite möra ut. Vi frågade några trötta killar hur det varit, det var tuffare än de trott, nedstigningen på 2-3 km hade tagit dem 5 FEM timmar!!! dock hade det gått lite fel vid ett ställe. Det var nu jag och B börjar inse att gå de 12 km till berget, sedan 2-3 km upp, ner och tillbaka hem på en dag....kan bli tufft. Om möjligt ska vi nog för säkerhets skull boka övernattning vid fjällkammen, kan nog vara bra att dela upp turen. Vi vill ju gärna försöka nu när vi ändå är här (jag trodde nog det skulle gå lite plättlätt...det är ju inte Mount Everest precis, men..........syrgasen nedpackad ;)


Vi har sett ren och älg.....

 Nu på eftermiddagen tänket vi se "Silverfallet", en  vandringstur på 3 km enkel .....vi parkerar och hittat skylten. Börjar gå men inser efter bara 500 meter att det här blir svårt, diffus stig, långt mellan skoterledskryssen, stigen delar på sig flera gånger och vi har ingen dryck eller mat/godis med oss IFALL vi går vilse och bara vår bil på parkeringen så hjälp är bara att glömma. Vi väljer faktiskt att vända, när vi sett alla snabba väderomslag, trötta människor och att klockan är sent så har vi respekt...respekt för naturen, kanske provar senare i veckan med en chokladbit i fickan.


Vi stannar vid några sjöar och vattendrag på vägen hem, nöjda ändå. Eftersom vi tog restaurang igår och allt är stängt nu blir det middag "hemma"...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar