.

.

söndag, februari 28, 2021

Fail

Suck, kommer inte klara februariutmaningen Garmin 😉😬, det var under mina sjukdagar som jag inte kom ut som jag brukar...... irriterande nära 👣👣

278 315 steg av 280 000.....

Har redan anmält mig till marsutmaningen, 300 000 steg 😃👍. Man måste ha mål.... 🏆

Kursdag 2

Även idag samling kl 09 för trix, tog också med Solo idag för att kunna varva med två hundar.


Många saker att lära sig, mycket godis att ge ut..... nästan alla övningar går ju ut på "klick" o ge godis för att tala om för hunden att den gjort rätt.
På slutet idag var vi alla trötta, Solo checkade ut o hoppas att jag lyssnade på fröken. 

Lite extra jobbigt för henne som inte är van att gå kurs, hundar, miljö ja allt blir ju lite jobbigt.... men hon sköter sig exemplariskt. 


lördag, februari 27, 2021

Kursdag

Ja idag har vi då kursat 9-15, fått lära mig hur jag ska lära hundarna att utföra trix, som ex buga, sitta på baken med båda tassarna upp, snurra enbart på kommando, byta håll, hoppa över arm mm mm.

Att stå och följa mellan mina ben var en grej, det ogillar Java egentligen men vi får träna sakta.

Lång dag med mycket koncentration....... 

När vi kom hem gick jag ett varv i skogen med Java lös, sen hem.... sen försvann hon i sovrummet några timmar. 

Vill man så kan man ju.... såklart tävla i denna gren också 🌟 det heter Freestyle och man komponerar ett litet program med trix till passande musik. Kanske inte riktigt min grej, men kul att ge Java lite nytt att göra. 

fredag, februari 26, 2021

Många

Många steg idag, så grymt bra.... då jag är med i en utmaning 🤪. Ska gå 280 000 steg under februari månad, Garmin klockan har utmaningar och "hetsig" som jag är så vill jag lyckas det jag antar mig..... även om det "bara" är en klockdjävul som kommer meddela "du lyckades" eller "du lyckades inte". 

Sjukdagarna förstörde heeeelt 😳, nu idag klockan 16.30 har jag typ 14 600 steg idag och under februari totalt 259 000 steg. Tyvärr, eller kul ju men så ska jag och Java på hundkurs i Trix både lördag och söndag, misstänker att det inte kommer ge jättemånga steg.... Hhmmm.

Löpbandet kanske kommer till nytta i helgen, förresten det har fått flytta in från bastudelen.... Tack Ante för bärhjälp upp till övervåningen 💪 o hoppas nu bara golvet.... taket håller 🙉.



Asfalt prommis

Ledig fredag 🌟❤️ valde att gå mot solen...

.. gick mot Malins område, över tågspåret mot Nedersta. 




Skönt med ljuset, skönt att mata på. Kul att ha nästa 8000 steg innan klockan 10 🙂



torsdag, februari 25, 2021

Utflykt

 Var på rymmen igår, var bara tvungen att se nåt annat än Klövervägen. Åkte till Cervera o köpte 3 nya till vår mixade "tallrikssamling"..... man hoppas ju att en vacker dag kunna ses i trädgården igen ❤️




Rinner

 Nu rinner skogen......





Grannen går med ibland på promenad, hon börjar nog tycka det är lite för blött.... då hör jag mig själv säga "å jag som njuter av skogens omväxling, alla årstider" o så är det. Jag har bra kläder, flera uppsättningar och ja.... tork 😉.

Hittade resterna av Olof idag....... 😳




onsdag, februari 24, 2021

Neg

Måste säga att jag är positivt förvånad över ett snabbt fungerade system.

Jag tog provet ca 11 igår fm, fick sedan provsvar på kvällen vid 20.30.... Kul att se att något i samhället fungerar bra. 

Skönt, som jag misstänkte en vanlig förkylning.... dom finns ju kvar också. Jobbar hemifrån idag, snorar ju fortfarande. Får se hur resten av veckan blir.... 


tisdag, februari 23, 2021

Dag 4

Sjuk dag 4, mår mycket bättre... bara lite snorig o täppt i näsan om vartannat. Säkert bara en vanlig förkylning, men jobbet kräver "svar" för att få komma tillbaka 🥴.

.... över förväntan smidigt, en taxi kom med provet o sedan 30 minuter senare kom han tillbaka för att hämta det.

Det var inte supermysigt att ta, men glad att göra själv o ingen annan peta ner i näsa o svalg. Nu bara vänta på svaret 😳. 

Dagen har varit onödigt händelserik, Covid test, gick vilse i skogen, o när jag kom ut i tvättstugan o skulle hänga tvätten såg det ut såhär......

... hade torktumlaren rasat hade jag (o hundarna) nog fått hjärtinfarkt.....

Den har ente rört sig en millimeter på 10 år, why nu? Konstigt.... 

måndag, februari 22, 2021

Dimmig

Dimmig i skallen och dimmigt i skogen...

Hemma idag, absolut inte sämre 🙏 ❤️ men snorig o tror att bihålorna spökar. Beställt ett "test"..... annars får jag väl inte komma tillbaka till jobbet 🤧.

Hundpromenaden gick okej, känns som en bra "mätparameter" på hälsan. De som blir rejält sjuka orkar ju knappt gå till brevlådan, tack för att man har bra grundkondis 🏃. 



söndag, februari 21, 2021

Seg

 Jag är seg och dagen är seg.....

Roat hundarna lite med att introducera Röd Kong, klickat in o gjort enkla sök. Java fattade klockrent o tyckte det var kul, bra lugn inomhus aktivitet. 


Igår tog B alla hundpromenader, jag hade aldrig orkat. Men idag tog jag mittpådagen prommisen, behövde luft. Jobbigt men gick sakta, oj vad snön smälter nu både i skogen o på tomten...... 


När vi kom hem la sig hundarna i fönstret, inte ofta de ligger så här nära varandra ❤️ Solo brukar flyga iväg om Java nuddar henne..... Gullisar. 



lördag, februari 20, 2021

Noooo

Vaknade av att jag nös 3 gånger inatt o sedan kom snölavinen.... all snö rasade från taket. Konstigt att det alltid sker på natten.

Nyser, snorar och huvudvärk..... rejäl förkylning 😔. Konstaterade att ingen av oss haft minsta förkyldning under hela 2020. Nu ber jag till högre makter att detta fort går över 🙏❤️💥. 


Bara för att..... så provade vi Wienersemla idag, första gången. 



..... första o sista, vanlig hederlig semla är godast 👍. 

fredag, februari 19, 2021

Tossor

Arbetar hemifrån = skogspromenad på morgonen 🙏. Nu rinner vattnet igen 😃 


Varit emot lite töntiga skor på hundarna, men då bägge våra trots klippt hår mellan trampdynorna fått isklumpar mellan trampdynorna och vi nästan fått avbryta promenader sååååå har jag ändrat uppfattning, beställde.

 Igår invigde vi dem............ Java trodde hon var gipsad och kunde knappt gå, Solo ÄLSKADE sina och studade som en kalv på grönbete. Självklart upptäckte Java att hon också kunde gå efter ett tag, men vi hade fullt upp med att hänga på Solo som fick vara lös hela promenaden för jag kunde knappt hålla henne.




 Kul att det blev positivt, nu kan vi ta skogen igen trots kramsnö...tjohooo.


torsdag, februari 18, 2021

Glömde

 När man går upp 04 o inte hittar några framlagda strumpor, då får man titta i tvättstugan.... o hittar hans strumpor på tork. 

Ville inte störa de tre som sov, o jo men bättre än inga.... Kanske lite stora i hälen 😆



Tomt 04.30


 Behövde starta en process lite tidigt idag, gick upp 04.00 och var på jobbet 05.17.....ingen trafik direkt 😀

onsdag, februari 17, 2021

Jippi

 


Java är såååå glad att slippa täcket.... Nu vill vi faktiskt bara ha plusgrader......eller max 5 minus då 🙃

Guldkant

.... på tillvaron, är kanske att ha en guldspegel som träningsspegel, inte alla som har 😃.

Började kalla detta guldrummet, men nu är det ett träningsrum.... men lite konst på väggarna 🤓. 


Sen ligger ju min följeslagare o väntar, till och med Java hängde med upp nu när hon är komfortablare att gå i trappan sedan mattan kom på plats. 

Bäst av allt, gå kryssa i min lista när jag är klar.... tänk så det kan vara. O jo visst, känslan o träningsvärken är också bra 💪. Älskar att kryssa, stryka o bocka av saker. 



tisdag, februari 16, 2021

Dag 2

 Jaha.... dag 2 på konferensen hemma på Klövervägen.


Riktigt jobbigt ju att sitta vid datorn hela dagen, trött från igår.... eller så var det det jobbiga träningspasset som känns.

Kämpa

måndag, februari 15, 2021

Konferens

 Idag fax för februarikonferensen som brukar vara på slott med övernattning...... i år hemma via länk i 2 dagar 09-16 😵🤓




Mjukisbyxor ✅ check