.

.

onsdag, september 30, 2015

Att synas

Använd reflex för sjutton! Blir som bilist väldigt irriterad på gångtrafikanter som inte har reflexer, kl 05-06 på morgonen syns inte många kan jag säga, då springer de svartklädda och dinglandes med handväskan, rakt över vägen till tåget.... (bara jag är snyggt klädd, klara livhanken är inte så viktigt). 
Därför ser jag själv såklart till att jag/vi syns.....

Godmorgon

tisdag, september 29, 2015

Välkommen

Välkommen hem

Bättre mod

Nu är jag lite piggare, fått i mig kaffe och lite energi, snart är nog nattens "smärta" glömd. Träningen är ändå så kul, härligt peppande gäng och den ger resultat....har nog inte varit i såhär bra form i mitt vuxna liv.......och huvudvärken är i stort sett bortblåst.
Kände mig lite gnällig i nattens inlägg....

Nää

Nähä ouhff ... Sover inte som klubbad. Klockan är två och det är andra gången jag ligger vaken..... Kroppen värker, brinner. Just nu känns det tur att det "bara" är 6 veckor..... bara..... 14 pass kvar, nästa i morgon......
Kämpa Cissi

måndag, september 28, 2015

Färdigt pass

Jaha vill ni ha ett färdigt pass 60 min boot camp? Ställ upp 4 koner, bredvid dem 3 koner, 2 koner och 1 kon,gärna bredvid en IP med 400 m runt. Gör 20 armhävningar vid varje kon (utfall mellan konerna) i raden om 4 (4x20), spring ett varv, gör 20 armhävningar vid varje kon i raden om 3(3x20), spring ett varv,  vidare på 2 och 1, så vips har du gjort 200 armhävningar. Utöver det lite andra övningar och löpning, det slutade med 9 varv (9x400 m = 3,6 km). Så skönt att träna utomhus, sval luft och gräs under händerna. Jo tack, kommer att sova gott inatt....med.

Sura pengar

Jag som inte ens tycker det är kul att laga mat investerade idag i en ny stekpanna, B har sagt att vi behöver det. Tog en "som såg bra ut", kände ju igen kocken på bilden... och den var nedsatt just nu, o ändå dyr tyckte jag
:0/
Som lite rolig kompensation köpte jag två nya kaffekoppar, har två favoriter hemma som jag haft i säkert 15-20 år (tunn fin kant, som det ska vara) men en av dem har nu blivit kantstött. Vet inte riktigt om det var rätt tänk..... det blev ju inte direkt billigare, hepp hepp

söndag, september 27, 2015

Kurs

Kvällen avslutades med rallylydnadskurs för Solo OCH mig, att lära sig vad skyltarna betyder och vad man ska göra kräver fokus. Vid vissa ska momentet utföras framför skylten, vid vissa på sidan om skylten, svänga höger vänster, hålla koll på svängar 90, 180, 360 grader, enkel och dubbelslalom, runt framför bakom..... Osv,  phhhu. Idag byggde vi banor och körde som i tävling, med blandat resultat 

Paradiset

Mötte upp fina E kl 09.00 så åkte vi till paradiset och gick den kuperade 5 km slingan. Härligt väder, prat och sällskap... skön start på söndagen.

lördag, september 26, 2015

Gå rakt tack

För att ge plats åt nya björnbärsbusken vid söderväggen skulle jag ta bort ena delen av rosenbusken, den är ändå bara stor och yvig och man får kapa i den flera gånger per år. Började röja, och kapa.... det slutade med en "tumvante". Busken bredvid var visst lite tunn, knappt något kvar. Snopet, men den växer väl ut. Nu är det bara gräva rot kvar.
Under tiden har hundarna roat sig på framsidan av huset, bra träning att inte skälla på folk. Det är konstigt, vissa får gå förbi utan problem medans vissa gillar de inte. Så utanför vårt hus skulle vi uppskatta om alla går i jämn takt, tittar rakt fram utan huva och släpa ej fötterna tack. Undrar om man kan sätta upp en skylt ;))

Skogen

Nyss inkommen från en lång skogspromenad, märks att det är helg... många svampletare vågar sig ut, annars är man ju oftast ensam. Tror man.... i torsdags fick jag nedan bild av hundrastaren... då hade Solo och Java spännande sällskap.

fredag, september 25, 2015

Blomma

Kärlek, när B kom hem idag fick han en blomma av mig <3, jo men han blev glad.... eller så låtsades han.... ;)))

Utflykt

Tog en utflykt till plantagen på morgonen, brukar vara stammis där under sommaren men tror jag varit där två gånger max i år. Behövde jord, köpte en Björnbär, hittade en stor kruka på rea.....åsså blev det en Hibiskus.... Why?? Jo men se den färgen har jag inte, vore så kul att lyckas även om jag vet att massuppväxta blommor är svåra. (stod faktiskt och höll i en gul jättefin också, men besinna mig och ställde tillbaka den... kände att en kan jag försvara för B, men inte två ;) Att lägga 250 kr på en kruka kändes inte heller helt rätt, ska ju stoppa in den i förrådet... Men tänk vad glad jag kommer bli i vår, och då slippa lägga 500 för den vilket var ord. pris. 
Kånka jord... 5 stora, 3 små till bilen och ur bilen.... Hulken

torsdag, september 24, 2015

Platsen

Här är platsen vi kör träningen på, oftast... om inte i sandtaget eller löpning i skogen. Tyvärr inga bilder när vi tränar, hinns ju inte. Och tyvärr lite suddiga bilder.... helt darrig efter, idag var det armar o ben. Skönt trött och kommer ha härlig träningsvärk om två dagar... 


Helg

Nu tar jag helg, har även bytt nästa fredag då jag ska jobba, mot måndagen..... sååå ledig i 4 dagar. Skönt i denna hektiska tid :D,  ikväll boot camp och trim av Java hos uppfödaren (men den körningen fixar underbara husse)

Lycklig pessimist

Den här boken ska jag läsa, nu beställd kommer om några dagar. Jo jag är nog lite... mycket pessimistisk ibland, tänk allt blir så extra kul sen om det "går vägen". Jag tror att den känslan är bättre än känslan när man tror att det ska bli bra så blir det inte det. Jag är alltid förberedd.... det är inte ni som alltid tänker positivt. Lite trött på allt "feelgood" "mindful" snack, hur bra och lyckligt man ska tänka..... wake up. 
Jag tror jag kommer få många goda skratt av Jan Bylunds bok "Den lycklige pessimisten", recension kommer..... tjing, have fun men var alltid beredd..... He he

onsdag, september 23, 2015

Eget rum

Sitter här i soffan alldeles ensam och tittar på fotboll, B är på tele2 och jobbar. Java har gått och lagt sig för natten i sängen och Solo har lagt sig utanför "sitt rum". Jo men nåt konstigt har hänt, när jag kom hem idag hälsade de som vanligt sedan försvann solo... hittar henne i klädkammaren. Visst det är mysig där med heltäckande matta, men ingen lampa tänd så mörkt. Hon har helt klart byggt en koja i hyllan för filtar och täcken... dom låg nämligen i en fin hög igår. Hittar inget ben, vet inte varför hon vill ligga där. Passa mina "hund-kul byxor" som hänger där kanske, igår pep hon i två timmar när jag och Java var på kurs (på hundkurs har jag de byxorna). Visst följande hon med ut men sen in i klädkammaren igen... skumt. Till slut ropade jag ut henne och stängde dörren, så nu ligger hon utanför. Hon har tagit det som sitt rum... men jag tror vi håller stängt i morgon. Önskar de kunde prata....

tisdag, september 22, 2015

No no

När jag går med hundarna ser man alla möjliga hus och idéer, men här är två som inte lyckats tycker jag. Att skriva sitt husnummer med bokstäver kan vara fint, om du har lite kort nummer och sätter bokstäverna typ vid entrén på huset, inte uppe vid taknocken .. ... detta hus får no no av mig.
Nästa hus, ett nybygge som går saaakta framåt, men vilket val av hus... passar inte in i Jägartorp, okej med så stora fönster om du har en fin fjällvy att titta ut på, här blir det grannarna 20 meter ifrån.... och full insyn in på höstkvällarna ..... no no av mig.

Passande

Idag kör jag matchande färger på jobbet.. ....tröja o skyddsbrillor :)
God tisdag vänner

måndag, september 21, 2015

Kul och jobbigt

Då var vi igång, träning idag med "fystest" om sex veckor gör vi fystest igen, spännande. Grymt trötta armar just nu....

söndag, september 20, 2015

Laddar

Jaha, håll i hatten. Nu laddar jag och hundarna skönhetssömn....
I morgon börjar mina nya 6 veckor boot camp, träning 3 ggr/v mån, tis och tor. Tyvärr lite dålig planering, de första veckorna kommer det krocka med hundarnas kurser. Ja, ja det blir nog bra, kommer självklart avsluta hundkurserna det är bara 2 ggr kvar av Javas på tisdagar, Solos är ju på söndagar....men inte van att vara så uppbokad.
Ska bli lite intressant att se hur kroppen reagerar denna gång nu när jag är i lite bättre form än "fluff-cissi" som startade detta i maj....
Godnatt 

Skörd

I morse blev det en liten skörd av björnbär, smarrigt att ha i filen. Har bestämt att det vill jag ha fler buskar av till nästa sommar. Sedan blev det etapp 2 i staketbygge, delen mot bilarna och sakta men säkert tar det form. Hundarna var med, men väl inne däckade Java, hon är nog lite "bakis sliten" sedan utställningen igår.... vilken tur att det är jag och Solo som ska på rallykurs ikväll.

lördag, september 19, 2015

Tålamod

När man ställer ut hund gäller att ha tålamod, och vinner man sin ras gäller det att ha ännu mer tålamod för då ska man ju vara kvar tills allt är klart och finalerna är. Tur att vi har tålamod (kom 9.40 klara 15.15 stått upp i nästan 6 tim).... BIR och HP, sedan kom vi 5:a av 8 i finalen för valpar 6-9 månader. Java är 6 månader och 1 dag, så de andra äldre stod kanske lite mer stilla än hon, men vi kommer igen. Just nu ligger två skägg och snarkar i soffan, B och jag vilar benen och kommer ha en lugn kväll, nöjda.

Utställning

Idag står jag och B på ett blåsigt Nynäshamns brukshundklubb, vi... jag ska ställa Java, sådär lite på kul. B och Solo bäste sällskapet. Det är vår tur om typ en timme...

fredag, september 18, 2015

Skön dag

Efter en lugn skön morgon åkte jag och hundarna till Bandhagen, gick två "socialvarv" runt Bäckahagens skola sedan hälsade vi på hos Malin och barnen. Rasmus älskar hundarna, så go. Han bäddade åt dem, bjöd sitt täcke, snuttis filten och nattvovven, Solo la sig så fint mitt i högen. Nyttigfika.... frukt, kaffe och riskaka tummen upp. När det blev dags för bilbana hade Rasmus och Java roligast, Solo valde att vakta sin favorit lilla nya Sally. Vet inte om hon känner att det är en liten bäbis men hon är helt betagen, duktiga tjej.