.

.

söndag, december 31, 2017

Nyårsafton

Ytterligare en skogspromenad med köttbulleletning för att trötta ut Solo inför kvällen, bus med husse och matte.
Alexandra, Jacob o pojkarna kom på dan, mysigt med sällskap annars brukar jag och B luffa runt själva på nyår. Nu har vi ätit liten förrätt med bubbel och potatisgratängen står i ugnen. 

Milo hittade Maria, Josef och jesusbarnet.... tror mormor hade fått slag om hon sett han leka med dem.... jag tycker det är kul att de glädjer någon, och han leker försiktigt mormor. Kram sista dagen på året.

Mossig

Tog skogen med Solo nu på morgonen, och hon fick leka och raca lös med en springelspaniel pojke, bra inför kvällen (Java är fortfarande hos uppfödarFrida).

Gick o plockade lite blåbärsris som pynt till i kväll, hittade lite mossiga grenar också.... jo men varför inte.... lite Ernst inspiration...

lördag, december 30, 2017

3

Idag sov vi till klockan nio, hua juldagarna och sent igår tar ut sin rätt.... eller är det åldern :p säkert en kombo.

Det är annars med småbarnen som man tänker "oj vad tiden går", i veckan blev näst äldsta barnbarnet Milo tre år. Kusinerna åkte skridskor på Lidingö sedan slöt jag och B upp hemma för fika. Grattis grattis goa killen.

Värme

Så mysigt att få komma till fam syster och Ola i Annedal, sådan värme och kärlek vi har. Gillar att mina döttrar känner lika, när syrran frågade dem - klart vi kommer moster, trots att en stressade direkt från jobbet.
Det var nog stundtals lite högre ljudnivå än det brukar i den lägenheten, men alla barn var glada och hade kul. Grillad mat, grönsaker och zatziki satt perfekt efter julmaten, grymt gott. Jag och B var kvar till sist, vi skulle bara sitta en halvtimme och snacka lite.... två timmar senare (o vi hade kunnat vara kvar) åkte vi hem vid midnatt. Tack för en supertrevlig kväll.

fredag, december 29, 2017

Troll

Vissa delar av vår skog är trollskog, man bara väntar på att ett litet John Bauer troll ska titta fram.....

Såklart

Godmorgon,
På annandagen började bergvärmepumpen låta lite konstigt och en vätskebehållare som ska vara fylld var nästan tom. Igår kom en reparatör, ringde på morgonen och han kom vid 15 toppen. Han hittade en trasig packning, läckage inne i skåpet så utbyte av delar, påfylld vätska 1,5 timmes jobb. Precis vad man önskar såhär efter jul......

..... och en rekommendation att denna pump snart har gjort sitt.....ååå vad roligt att lägga pengar på en bergvärmepump...

torsdag, december 28, 2017

Vintergröna

Var ute på tomten idag och kollade läget, gick en säkerhetsrunda efter staketet och spanade in flera växter som faktiskt är gröna. Lite glad är jag att en murgröna som jag planterat vid en björk för några år sedan överlevt och är stooor. Den har verkligen kringlat sig uppåt, kul.

I övrigt så lite stensöta, bambun är alltid grön o fin, ätbar ruccola samt Rhododendron som till och med visar sina knoppar inför våren. Det ger hopp....

Stor

Liten har blivit stor, nu är Java hos uppfödarFrida för att förhoppningsvis vilja para sig med den stilige kille som valts ut. Vår lilla tjej....

onsdag, december 27, 2017

Jippi

......idag kom vinsten från postkodlotteriet (som jag glömde byta till annan vara) fyra kökshandukar.............vi som bara har 200 st från mormor
 

Korta dagar

När man är ledig är dagarna alldeles för korta (B jobbar) . Jag hade tänkt lulla runt i raggsockor och lyssna på ljudbok eller lägga pussel idag, allt för att ta chansen att gå ner i varv.
Nu är klockan snart ett och jag har hunnit kaffe, skogspromenad, frukost, städa i köket efter jul, tömt diskmaskinen, trimmat bägge hundarna (Java lite, men så hon är snygg när hon ska träffa sin kille i morgon) Solo fick även ett försenat julbad. Nu sitter jag på golvet lite ont i ryggen och pustar ut, är i behov av dusch... vilket snart ska lösas. Sen kommer B snart hem.... det var denna dag.

tisdag, december 26, 2017

Yes

På eftermiddagens hundpromenad gick jag skrattandes hem. Jag har börjat ha Solo lös även när vi går i området, kör 50-100 meter i taget och hon går förvånansvärt bra. Visst full koll absolut...

Jag har Klövervägen kvar, raksträcka hem med bra sikt. Släpper henne och hon går direkt tre meter framför mig.... precis då såklart går en svart katt över vägen högre upp. I dessa lägen gäller det att vara kylig, no panik. Jag säger glatt "Halloj kolla här" o backar... hon tittar på katten, hon tittar på mig.... "gottis, leta" så slänger jag godis på marken.... hon tittar på katten, och tittar på mig...... O KOMMER TILL MIG. Vilken seger, jag tror visserligen hon tänkte komma o ta godiset och sedan katten..... men vad gör väl det. Sista sträckan blev kopplad, två heta hundar som letade katt. Men jag gick hemåt och skrattade högt.... så duktig hund.

Nr 2

Fick en fin tallrik i julklapp... det är nummer två i min "random" samling. Samlingen av ca 25 udda tallrikar.... som alltid kommer att vara i tiden. För familjeträffar och sommarfester.

Idag var vi även iväg till Farsta, i rean införskaffade vi en räfflad stekpanna (randig oxfilé till nyår) 

Annandagen

Fick nästan vårvibbar... vi intog morgonpromenaden en timme i skogen. Grönt, lummigt, dimmigt och blött..... lösa hundar och lite uppletande av husse gjorde hundarna på glatt humör. Mycket skönt.....

måndag, december 25, 2017

Saknar

Så varmt o mysigt vi har det, rött och hemtrevligt. Men jag saknar snön.....

Efter kvällens sista grusiga och grisiga promenad, blir det ett glas bubbel från gårdagen. Ett lugn över Klövervägen...

Juldagen idag

Huset vaknade vid 08 och sen frukost med detta coola gäng, riktigt trevligt...  kusinerna bus. Man hinner med så mycket med barn, frukost, lek, bad, lek ute.... men visst man hinner ju inte med så mycket annat :)
Vid lunch plockade vi fram julbordet igen, lika gott idag. Malin m fam for för ny julträff, sedan åkte Alex m fam hem mot Lidingö.

Mormor och Bennet tog soffläge, Zzzzzz